Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en farmacistuderende
Farmaciuddannelsen
  • Katrine
  • Københavns Universitet
  • Varighed: 3 år - 5 årHvad handler farmaciuddannelsen om? Hvad går den ud på? 

Uddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Herunder organisk kemi, fysisk kemi, fysiologi og farmakoterapi.

I organisk kemi er molekylers fysisk-kemiske egenskaber og kemisk syntese i fokus. På den måde får man et kendskab til forskellige stofgrupper, og hvordan de reagerer. Her er man meget i laboratoriet, hvor man får lov til at arbejde med kemien selv og lære, hvordan man rent praktisk sætter kemi sammen. Derudover lærer man blandt andet om biologiske systemer, så man får en bred forståelse af, hvordan lægemiddelstoffer virker i kroppen.


Hvorfor valgte du at starte på farmaciuddannelsen?

I gymnasiet vidste jeg ikke rigtig, hvad en farmaceut var indtil min biologilærer sagde til mig, at jeg skulle prøve at undersøge farmaciuddannelsen. Hun mente, at det ville være noget for mig, og det havde hun ret i. Det, som fangede mig var helt klart den biologiske og farmakologiske del, altså hvordan lægemidler virker i kroppen helt nede på receptorniveau og hvilke bivirkninger de kan medføre. 


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været rigtig fedt. På farmaciuddannelsen starter studiestarten fra dag 1 og frem til uge 40, hvor man tager på rustur. Under studiestarten er der en masse forskellige sociale arrangementer og en masse introduktioner til studiet, hvor man får gode råd med på vejen til studieteknik og eksamenslæsning.
Når studiestarten ovre er der stadig en masse forskellige sociale arrangementer, hvor man mødes med folk på kryds og tværs af hold og årgange.


Hvordan er farmaciuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op således, at man først tager en bachelor og derefter er der mulighed for en kandidat. På bacheloren er der mange obligatoriske fag, hvor kun 15 ECTS point ud af 180 er valgfrie.
En bachelor i farmaci giver adgang til et par kandidater, herunder: farmaci, farmaceutisk videnskab og medicinalkemi. De fleste vælger dog at læse videre på en kandidat i farmaci eller i farmaceutisk videnskab. 


Hvordan er studiemiljøet på farmaciuddannelsen?

Helt vildt godt! Studiemiljøet på uddannelsen er noget helt specielt. Der findes rigtig mange forskellige udvalg på studiet, så der er noget til alle.
Jeg har selv været rusvejleder i 2 år og er medlem af festudvalget og farmaceutcup på studiet. Dette har givet mig en helt enestående mulighed for at kende folk på kryds og tværs af holdene på min egen årgang, men også kende folk på de andre årgange. Dette har især været en fordel i forbindelse med rapportskrivning og eksamenslæsning, hvor man har kunne få gode råd af de ældre studerende. Derudover bruger man rigtig meget tid på pharmaschool, hvor det altid er fedt at kunne sige hej til folk på gangene.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Det har været blandet. Eksamenerne er ret forskellige og det afhænger af, hvilke kurser man er stærk i. Eksamenerne kan godt være svære, så det er klart en fordel at have fulgt med i løbet af semesteret, hvilket man ofte automatisk kommer til da man i mange af kurserne skal aflevere en del skriftlige rapporter i forbindelse med laboratoriearbejde.

De fleste eksaminer under uddannelsen er skriftlige. Nogle er med hjælpemidler andre er uden. Dem uden hjælpemidler er ofte dem som omhandler de fysiologiske processer, blandt andet i kurserne: basal-, organ- og systemfarmakologi.  


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

De tre bedste ting ved uddannelsen er helt klart det sociale, fagligheden og mulighederne bagefter.


Hvad kan være udfordrende ved farmaciuddannelsen?

Der er rigtig meget at lære, og meget af det skal man kunne ud til fingerspidserne. Dertil er der eksaminer uden hjælpemidler, hvor man skal være skarp til at huske helt specifikke ting samtidig med, at man skal have en overordnet forståelse.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hvis du synes biologi og kemi er spændende og interesserer dig for lægemidler vil du helst sikkert finde farmaci-uddannelsen interessant. Dertil skal det nævnes at studiet kræver ret meget de første par år, så man skal være sikker på, at man er klar til at studere inden man søger ind.

Er man lidt i tvivl om hvad en farmaceut går og laver eller tror man at det er dem, som står på apotekerne, så er man ikke helt gal på den. Omkring 15% arbejder på apotekerne, 65% ude i industrien hos de forskellige medicinalfirmaer og 20% er offentligt ansatte. Der er altså rigtig mange forskellige (spændende) muligheder med uddannelsen.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Lige nu drømmer jeg om at blive klinisk farmaceut og arbejde på et af landets hospitaler eller i psykiatrien. Klinisk farmaci handler om at sikre en bedre brug af lægemidler. Dette sker ved samarbejde mellem forskellige sundhedsprofessionelle i sundhedssektoren.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet farmaceut? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din farmaciuddannelse

Læs mere om Københavns Universitet

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 08-10-2020

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en studerende i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier

Cecilie læser kandidat i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier på Roskilde Universitet. Hun drømmer om at arbejde med kommunikation og markedsføring, når hun er færdig med sin uddannelse! Bliv klogere på, hvordan det er at gå på uddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere