Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en farmacistuderende
Farmaciuddannelsen
  • Katrine
  • Københavns Universitet
  • Varighed: 3 år - 5 årHvad handler farmaciuddannelsen om? Hvad går den ud på? 

Uddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Herunder organisk kemi, fysisk kemi, fysiologi og farmakoterapi.

I organisk kemi er molekylers fysisk-kemiske egenskaber og kemisk syntese i fokus. På den måde får man et kendskab til forskellige stofgrupper, og hvordan de reagerer. Her er man meget i laboratoriet, hvor man får lov til at arbejde med kemien selv og lære, hvordan man rent praktisk sætter kemi sammen. Derudover lærer man blandt andet om biologiske systemer, så man får en bred forståelse af, hvordan lægemiddelstoffer virker i kroppen.


Hvorfor valgte du at starte på farmaciuddannelsen?

I gymnasiet vidste jeg ikke rigtig, hvad en farmaceut var indtil min biologilærer sagde til mig, at jeg skulle prøve at undersøge farmaciuddannelsen. Hun mente, at det ville være noget for mig, og det havde hun ret i. Det, som fangede mig var helt klart den biologiske og farmakologiske del, altså hvordan lægemidler virker i kroppen helt nede på receptorniveau og hvilke bivirkninger de kan medføre. 


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været rigtig fedt. På farmaciuddannelsen starter studiestarten fra dag 1 og frem til uge 40, hvor man tager på rustur. Under studiestarten er der en masse forskellige sociale arrangementer og en masse introduktioner til studiet, hvor man får gode råd med på vejen til studieteknik og eksamenslæsning.
Når studiestarten ovre er der stadig en masse forskellige sociale arrangementer, hvor man mødes med folk på kryds og tværs af hold og årgange.


Hvordan er farmaciuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op således, at man først tager en bachelor og derefter er der mulighed for en kandidat. På bacheloren er der mange obligatoriske fag, hvor kun 15 ECTS point ud af 180 er valgfrie.
En bachelor i farmaci giver adgang til et par kandidater, herunder: farmaci, farmaceutisk videnskab og medicinalkemi. De fleste vælger dog at læse videre på en kandidat i farmaci eller i farmaceutisk videnskab. 


Hvordan er studiemiljøet på farmaciuddannelsen?

Helt vildt godt! Studiemiljøet på uddannelsen er noget helt specielt. Der findes rigtig mange forskellige udvalg på studiet, så der er noget til alle.
Jeg har selv været rusvejleder i 2 år og er medlem af festudvalget og farmaceutcup på studiet. Dette har givet mig en helt enestående mulighed for at kende folk på kryds og tværs af holdene på min egen årgang, men også kende folk på de andre årgange. Dette har især været en fordel i forbindelse med rapportskrivning og eksamenslæsning, hvor man har kunne få gode råd af de ældre studerende. Derudover bruger man rigtig meget tid på pharmaschool, hvor det altid er fedt at kunne sige hej til folk på gangene.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Det har været blandet. Eksamenerne er ret forskellige og det afhænger af, hvilke kurser man er stærk i. Eksamenerne kan godt være svære, så det er klart en fordel at have fulgt med i løbet af semesteret, hvilket man ofte automatisk kommer til da man i mange af kurserne skal aflevere en del skriftlige rapporter i forbindelse med laboratoriearbejde.

De fleste eksaminer under uddannelsen er skriftlige. Nogle er med hjælpemidler andre er uden. Dem uden hjælpemidler er ofte dem som omhandler de fysiologiske processer, blandt andet i kurserne: basal-, organ- og systemfarmakologi.  


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

De tre bedste ting ved uddannelsen er helt klart det sociale, fagligheden og mulighederne bagefter.


Hvad kan være udfordrende ved farmaciuddannelsen?

Der er rigtig meget at lære, og meget af det skal man kunne ud til fingerspidserne. Dertil er der eksaminer uden hjælpemidler, hvor man skal være skarp til at huske helt specifikke ting samtidig med, at man skal have en overordnet forståelse.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hvis du synes biologi og kemi er spændende og interesserer dig for lægemidler vil du helst sikkert finde farmaci-uddannelsen interessant. Dertil skal det nævnes at studiet kræver ret meget de første par år, så man skal være sikker på, at man er klar til at studere inden man søger ind.

Er man lidt i tvivl om hvad en farmaceut går og laver eller tror man at det er dem, som står på apotekerne, så er man ikke helt gal på den. Omkring 15% arbejder på apotekerne, 65% ude i industrien hos de forskellige medicinalfirmaer og 20% er offentligt ansatte. Der er altså rigtig mange forskellige (spændende) muligheder med uddannelsen.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Lige nu drømmer jeg om at blive klinisk farmaceut og arbejde på et af landets hospitaler eller i psykiatrien. Klinisk farmaci handler om at sikre en bedre brug af lægemidler. Dette sker ved samarbejde mellem forskellige sundhedsprofessionelle i sundhedssektoren.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet farmaceut? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din farmaciuddannelse

Læs mere om Københavns Universitet

Senest opdateret: 07 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en informationsteknologistuderende

Frederik har ikke altid vidst, hvad han ville læse, men uddannelsen har gjort, at han drømmer om at arbejde med softwareudvikling! Hvis du går og drømmer om en uddannelse inden for IT, så er dette måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en kandidat i viksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 08-10-2020

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere