Filtrer efter
Biologi
HF og VUC
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5
Annoncer

Biologi enkeltfag er vejen til en naturvidenskabelig karriere

Er din helt store interesse at dykke ned i, hvordan vi mennesker, dyr og planter er sat sammen og hvordan vi klarer os i vores nære omgivelser? Og drømmer du samtidig om at gøre karriere indenfor naturvidenskaben? Så er biologi enkeltfag på enten C eller B-niveau et rigtig godt sted at starte. Med en gennemført eksamen i dette fag får du nemlig adgang til en række naturvidenskabelige videregående uddannelser. 

biologi enkeltfag

Sådan foregår undervisningen på biologi enkeltfag

Undervisningen på biologi enkeltfag afhænger af, hvorvidt du vælger at følge undervisningen på c- eller b-niveau. Det er her vigtigt at pointere, at du skal have haft biologi c før du kan fortsætte på niveau b. 

På biologi enkeltfag C-niveau bliver  du undervist i, hvordan du indsamler biologisk materiale fra diverse kilder og, hvordan du vurderer dets kvalitet. Samtidig bliver du undervist i, hvordan du laver observationer og indsamler data både ude i felten og i laboratoriet. 

Du lærer du at analysere og forklare det indsamlede materiale på baggrund af figurer og relevante forklaringsmodeller, ligesom du også lærer at opstille hypoteser som udgangspunkt for biologiske eksperimenter. 

På biologi enkeltfag C-niveau bliver du blandt andet undervist i følgende: 

- Cellebiologi

- Makromolekyler

- Enzymer

- Biokemiske processer

- Genetik

- Bioteknologi

- Fysiologi

- Økologi

Undervisningen på biologi enkeltfag B-niveau er en udvidelse af den viden du har opnået på C-niveau. Du bliver således undervist i følgende: 

- Hvordan du gør brug af og forklarer biologisk teori og arbejdsmetode

- Hvordan du gennemfører observationer og undersøgelser

- Hvordan du vurderer konkrete biologiske problemstillinger

- Hvordan du taler om forskellige biologiske emner ud fra egne holdninger og etiske perspektiver. 

Undervisningen på begge niveauer på biologi enkeltfag veksler mellem holdundervisning, projektarbejde og eksperimentalt arbejde. Der vil også være et antal af projekter, der skal skrives i løbet af undervisningens varighed. 

Sådan foregår eksamen på biologi enkeltfag

Når du skal til eksamen i biologi enkeltfag foregår det som en mundtlig prøve på baggrund af en skriftlig produktion. 

Bliv optaget på biologi enkeltfag

For at kunne blive optaget på biologi enkeltfag skal du opfylde en række krav. Samtidig skal du til en samtale med en studievejleder, der skal sige god for dig, og din optagelse afgøre således på baggrund af din opfyldelse af de generelle krav og din personlige samtale. 

Disse krav skal du kunne opfylde: 

- Du skal have faglige kvalifikationer svarende til 9. eller 10. klasse

- Du skal have bestået både skriftlige og mundtlige eksamener fra folkeskolens afgangseksamen. 

- Du skal have været ude af folkeskolen i mindst ét år. 

- Du skal have været til samtale med en studievejleder, der vurderer om du er klar til optag. 


Der er optag til biologi enkeltfag to gange om året; i januar og september - kontakt den enkelte uddannelsesinstitution for at høre nærmere. 

Generelt om biologi enkeltfag

Undervisningen i biologi enkeltfag er normeret til 75 timer, og du skal betale et gebyr for at deltage i undervisningen. Hør mere om dette og muligheden for SU under uddannelsen ved den enkelte uddannelsesinstitution.