Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Sådan kommer du ind på psykoterapeut uddannelsen

Drømmer du om en karriere, hvor du virkelig kan gøre en forskel og hjælpe andre mennesker? Få indsigt i uddannelsen til psykoterapeut i guiden her.

Psykoterapeut uddannelse adgangskrav - Sådan kommer du ind på psykoterapeut uddannelsen

Som psykoterapeut hjælper du mennesker igennem kriser. Det kan fx være patienter der lider af angst og fobier, har problemer med familie, parforhold eller sex. Uddannelsen er en privat deltidsuddannelse. 

Som psykoterapeut bruger du psykoterapi som behandlingsmetode. Oftest vil psykoterapeuter have en anden uddannelse bag sig, det kan f.eks. være læge, psykolog eller socialrådgiver, der har efteruddannet sig som psykoterapeut. 

Uddannelsen er en privat uddannelse på deltid, som kan tages, mens man arbejder, hvorfor der er også er egenbetaling til uddannelsen. 


Fakta

Navn: Psykoterapi

Varighed: 4-6 år på deltid

Adgangskrav: Tidligere uddannelse + erhvervserfaring

Økonomi: Ingen - uddannelsen finansieres via egenbetaling

Løn -efter endt uddannelse: hvad tjener du som psykoterapeut? 


Bliv optaget på psykoterapeut uddannelsen: 

Da uddannelsen er privat med egenbetaling, er der også en lang række udbydere af uddannelsen. Du skal derfor huske at læse grundigt på, hvad de tilbyder i uddannelsen, da det kan variere. 

Stil dig selv spørgsmålene: Hvad er mit mål med uddannelsen? Hvilken grunduddannelse har jeg, og hvordan styrker uddannelsen min karriere? Hvordan passer uddannelsens lokation og tidspunkter ind i mit liv?

Da skolerne er forskellige, har de også forskellige adgangskrav. Husk derfor at tjekke, hvad din foretrukne udbyder har af adgangskrav. Vi har dog fundet de mest almindelige herunder: 


Psykoterapeut uddannelse adgangskrav

En lang eller mellemlang uddannelse

Minimum 3 års erhvervserfaring

Modenhed (Over 25 år gammel)


Opfylder du ikke de specifikke krav, har du dog flere muligheder. Hvis du slet ingen uddannelse eller erhvervserfaring har bag dig, kan du se en række uddannelser inden for omsorgsområdet her

Derudover er der flere af skolerne, som indkalder til en personlig samtale. Særligt hvis du ikke møder alle kravene. Her kigger de både på din erfaring - også frivillig arbejde og kurser. Men også uddannelser, som ikke nødvendigvis er inden for feltet, om du er selvudlært, iværksætter eller har egen virksomhed. 

Du kan spare op mod halvdelen af uddannelsesomkostningerne ved hjælp af den såkaldte bruttolønsordning

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)


Annoncer