Uddannelse i Roskilde

Din fremtid starter her

Roskilde er måske i høj grad kendt som studieby på grund af Roskilde Universitet, men vidste du, at byen har meget mere at byde på? Roskilde er en ægte studieby, og du får adgang til rigtig mange spændende uddannelser.
Viser 1-20 af 83
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 83
1
2
3
4
5

Tag din uddannelse i Roskilde – og få lige den karriere du drømmer om

Som i rigtig mange af de andre studiebyer, er en stor del af befolkningen i Roskilde studerende. Specielt hvis du bevæger dig til Trekroner hvor du både finder Roskilde Universitet og Professionshøjskolen Absalon.

Uddannelse i Roskilde

Hvorfor skal du tage dine uddannelse i Roskilde?

Roskilde er en by der boomer med både kultur, natur, musik og festivaller. Hvem tænker ikke Roskilde Festival, når de tænker på Roskilde? Der er tilbud til enhver smag, og med København kun en halv time væk, kan du altid tage derind, hvis der er noget du mangler.

Ved at tage din uddannelse i Roskilde, kan du finde uddannelser inden for alt fra maskinmester til filosof. Her kan du tage rigtig mange forskellige uddannelser samtidig med, at du har adgang til et væld af muligheder for et socialt og kulturelt liv ved siden af.

Hver sommer bliver beboertallet i Roskilde mere end fordoblet, når Roskilde Festival kører af stablen. Det er naturligvis et arrangement som påvirker hele byen, og som residerende har du mulighed for at følge med på helt tæt hold. Mange studier arbejder sammen med Roskilde festival, så du kan arbejde frivilligt gennem dit studie, og dermed opnå et armbånd til pladsen.

Udover Roskilde Festival, finder du også Gimle, som er det helt store spillested i Roskilde, og det sted hvor du finder masser af både danske og internationale kunstnere der kommer forbi i årets løb. En anden stor festlig og musikrig begivenhed du finder i Roskilde, er på Roskilde Universitet der hvert år afholder Årsfesten. Når ”Elgen Kommer” bliver hele universitet omdannet til noget der ligner en festival, med forskellige telte med musik og dans. Det er en fest med 10.000 mennesker – og noget som rigtig mange studerende i Roskilde tager til.

Uddannelser for enhver smag i Roskilde

Rent fagligt har Roskilde rigtig meget at byde på. Med Roskilde Universitet tilbyder byen akademiske uddannelser indenfor ethvert fagområde.

Vejen til en studiebolig i Roskilde

Roskilde er en populær by at tage sin uddannelse i, og derfor kan det ind imellem også være svært at finde en bolig der. Dog ikke lige så svært som København, hvor rigtig mange der studerer i Roskilde også vælger at slå sig ned.

Priserne i Roskilde er generelt billigere end København, og du kan finde studieboliger lige ved siden af uddannelsesinstitutionerne. Det er værd at skrive sig op på diverse studiebolig sider, og så snart du ved, at du er kommet ind, gælder det bare om at takke ja, til det du bliver tilbudt.

Hvis du vælger at tage din uddannelse i Roskilde, finder du mange typer af studieboliger. Du kan vælge både at bo i kollegieværelser, deciderede studielejligheder og almindelige leje- og ejerboliger.

Studiemiljøet i Roskilde

Modsat mange andre større danske studiebyer har Roskilde ikke et samlet studenterhus for alle. På Roskilde Universitet finder du et studenterhus, som er tilknyttet universitetet, og som holder åbne arrangementer som du kender det fra København og Aalborg.

Dermed formår RUCs studenterhus at danne ramme for en lang række begivenheder, der dog i de fleste tilfælde mest henvender sig til deres egne studerende.

På studenterhuset er det muligt at købe billig kaffe, te og øl, læse aviser, spille spil eller mødes med din gruppe. Der er endog rum du kan låne hvis du skal lave gruppearbejde. Derudover er der selvfølgelig altid fredagsøl, og ind imellem er der en stor fest.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Roskilde
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7