Erhvervsuddannelse

Pædagogisk assistent

UC SYD, i Kolding (+3 lokationer)
Længde
42 uger
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 (+4 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
42 uger
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 (+4 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Fremragende Studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Video

Startdato

Vælg mellem 4 startdatoer

september 2024

  • Holdundervisning
  • Esbjerg

september 2024

  • Holdundervisning
  • Tønder

september 2024

  • Holdundervisning
  • Aabenraa

februar 2025

  • Holdundervisning
  • Kolding

Hvorfor vælge UC SYD?

Du er tæt på din underviser og dine medstuderende

Du får gode jobmuligheder

Du gør en forskel for andre mennesker

Om uddannelsen

Pædagogisk assistent

Bliv pædagogisk assistent

Skab en spændende hverdag for børn, unge og voksne

Overalt i vores institutioner er der brug for pædagogiske assistenter med både teoretisk og praktisk viden om børn, unge og voksnes udvikling. Som selvstændigt kan sætte aktiviteter i gang og reflektere undervejs, og som kan samarbejde og understøtte pædagogernes vigtige arbejde ved at motivere, støtte og yde omsorg for børnene. 

I vores dag- og døgninstitutioner for mennesker med handicap eller særlige udfordringer er den pædagogiske assistents evner til at igangsætte meningsfulde aktiviteter, håndtere konflikter samt støtte og vejlede om bl.a. kost og motion uundværlige for at skabe en tryg og stimulerende hverdag for beboerne. 

Du skal læse til pædagogisk assistent, hvis du gerne vil tæt på de mennesker, du kommer til at arbejde med. Du skal være åben over for at bruge dig selv mentalt og fysisk – både på uddannelsen og i dit arbejdsliv.

Samarbejde er nøgleordet på uddannelsen og i dit arbejdsliv
Jobbet som pædagogisk assistent stiller krav til både din faglighed og din person. Det samme gør vi hos UC SYD. Hele vejen igennem din uddannelse klæder vi dig på til at kunne samarbejde med andre fagpersoner og byde ind med din viden og erfaring, hvilket er en stor del af dét at være pædagogisk assistent. 

Undervejs i dit uddannelsesforløb møder du en farverig pallette af undervisere, der, udover at have kandidater i pædagogik, sociologi og filosofi, har baggrunde som musikterapeuter, biologer, lærere og pædagoger. Samtidig underviser de på pædagoguddannelsen ved UC SYD. På den måde får du det største faglige udbytte af din uddannelse, fordi det er pædagogerne, du som oftest kommer til at samarbejde med på din fremtidige arbejdsplads. Det tætte samspil mellem pædagogiske assistenter og pædagoger allerede på uddannelsen, giver dig de bedste forudsætninger for at få et spændende og meningsfyldt arbejdsliv. 

Du skal trives med at bruge dine hænder og gå på opdagelse i naturen. På uddannelsen fylder faget digital kultur meget, hvor du arbejder aktivt med læringsapp’s. Du lærer f.eks. at redigere små videoer i IMovie, lave præsentationer i Book Creator og oprette online quizzer i app’en Kahoot. Alt sammen noget, du kan gå direkte ud og bruge, når du er færdiguddannet. 

Uddannelsens opbygning

Brug dig selv til at skabe noget for andre 

Fysisk aktivitet er en naturlig del af uddannelsen, for som færdiguddannet pædagogisk assistent er det dig, der går forrest og igangsætter spændende aktiviteter for både store og små. I alle fag tager vi ud af huset og prøver teorien af i praksis. I de teoretiske fag er der indlagt power pauser, så du ikke sidder stille for lang tid ad gangen. 

På uddannelsen kommer du igennem fire profil-fag: 

  1. Natur og udeliv 
  2. Digital kultur
  3. Bevægelse og idræt: 
  4. Sundhedsfag 

Du har fag som pædagogik, psykologi, kulturelle udtryksformer og kommunikation. Af valgfag kan du vælge mellem engelsk, arabisk og Innovation, ledelse og design. 

Uddannelsen er et fuldtidsstudie på 37 timer om ugen. Du skal regne med at være på skolen ca. 30 timer om ugen, hvor du deltager i undervisning, gruppearbejde og andre læringssituationer. Resten af tiden bruger du på at læse og forberede dig til undervisning.  

Du kommer typisk på hold med 20 andre, og det er det samme hold, du følges med hele vejen gennem uddannelsen. Det gør, at du hurtigt kommer til at kende dine medstuderende. Holdet er en blanding af mænd og kvinder i alderen 25-60 år med vidt forskellige baggrunde som fx dagplejere, pædagogmedhjælpere og håndværkere.

Ansøgning og adgangskrav

Den pædagogisk assistentuddannelse er en erhvervsuddannelse. Den er tilrettelagt som forskellige forløb, og det er din alder og din tidligere erhvervserfaring, som afgør, hvilket forløb der passer til dig. UC SYD udbyder kun EUV1-forløb.

Økonomi

Når du starter på uddannelsen, skal du regne med følgende omkostninger forbundet med studiestart. Beløbene er kun vejledende: 

  • Bøger ca. 2.-3.000 kr. (Mulighed for at få udgifterne dækket af din arbejdsgiver eller FOA’s kompetencefond). 
  • Transport: Tilskud til transport afhænger af, hvor du bor og dit eventuelle ansættelsesforhold.
  • Studieture: Skolen betaler. Du betaler kun selv kost.
  • Computer: Har du ikke en bærbar computer ved studiestart, anbefaler vi, at du anskaffer dig en.

Muligheder for SU, løn eller dagpenge under uddannelsen

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Pædagogisk assistent
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
UC SYD
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret