Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Få ny muligheder med en diplomuddannelse eller kandidat i pædagogisk psykologi

Med en uddannelse i pædagogisk psykologi bliver du i stand til at bruge psykologiske synsvinkler på det pædagogiske felt. Uanset om du vælger en pædagogisk diplomuddannelse i psykologi eller en kandidatuddannelse i pædagogisk psykologi får du en unik kombination af teori og praksis, der bygger videre på din tidligere uddannelse og erfaring. Det giver dig et stærkt fundament for at blive specialist i spændingsfeltet mellem pædagogik og psykologi.

Dine ambitioner for fremtiden og baggrund er afgørende for, om en diplomuddannelse eller kandidat er bedst for dig.

Hvad er pædagogisk psykologi? 

Pædagogisk psykologi er den del af psykologien, der undersøger forskellige pædagogiske fænomener, som for eksempel læring, motivation og socialisering.

Med en uddannelse i pædagogisk psykologi vil du blandt andet lære om menneskets bevidsthedsliv og handlinger og om den personlige udvikling.

Hvilken pædagogisk psykologi uddannelse passer dig?

Om det er en pædagogisk diplomuddannelse eller en kandidatuddannelse i pædagogisk psykologi, der passer dig bedst afhænger først og fremmest af, om du vil studere på fuldtid eller, om du vil arbejde sideløbende. De to uddannelsestyper adskiller sig også på en række andre essentielle parametre som for eksempel omfang, finansiering og adgangskrav. Her får du et hurtigt overblik for dig, der er i tvivl om dit uddannelsesvalg.

Uddannelsestype:

Varighed og omfang:

Finansiering:

Adgangkrav:

Kandidatuddannelse

2 år på heltid (120 ECTS)

Gratis og SU-berettiget

Relevant bachelor eller professionsbachelor

Diplomuddannelse

Op til 6 år på deltid (60 ECTS)

Brugerbetaling og mulighed for SVU

Relevant bachelor eller professionsbachelor + 2 års erfaring

Byg videre på din faglighed med en uddannelse i pædagogisk psykologi

Kandidatuddannelsen er således det oplagte valg for dig, der vil fordybe dig fuldt ud i pædagogisk psykologi og have en mere forskningsbaseret vinkel på faget, mens en pædagogisk diplomuddannelse er for dig, der vil omsætte teorien fra uddannelsen til praksis med det samme i dit nuværende arbejde og måske på sigt ændre jobbeskrivelse. 

Hvad lærer jeg på den pædagogiske diplomuddannelse i psykologi?

Vælger du den pædagogiske diplomuddannelse i psykologi, får du et fleksibelt uddannelsesforløb, som du kan tage på professionshøjskoler i hele landet. Her får du en pædagogisk psykologi uddannelse, der består af de to obligatoriske moduler Pædagogisk viden og forskning og Undersøgelse af pædagogisk praksis. Disse er fælles for alle retninger på den pædagogiske diplomuddannelse.

Derudover sammensætter du din uddannelse med tre af følgende moduler, der hver har et omfang af 10 ECTS:

  • Udviklingspsykologi
  • Pædagogisk - psykologisk rådgivning og intervention
  • Gruppe- og organisationspsykologi
  • Neuropsykologi og neuropædagogik
  • Pædagogisk psykologi

Der kan være mulighed for at bytte et af modulerne ud med et modul fra en af de andre specialiseringer, og du afslutter din uddannelse med et afgangsprojekt. Hele uddannelsen skal være bestået inden for en periode på 6 år.

Læs mere om opbygningen på de pædagogiske diplomuddannelser

Hvad lærer jeg på kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi?

Kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi udbydes af Aarhus Universitet i Emdrup og Aarhus med studiestart to gange om året i henholdsvis september og februar. Undervisningen veksler imellem selvstændigt projekt- og gruppearbejde samt holdundervisning, oplæg fra studerende og forelæsninger. På uddannelsen arbejder du med: 

  • Pædagogisk-psykologisk viden i praksis
  • Psykologiske perspektiver på læring og tilblivelse
  • Pædagogisk-psykologiske undersøgelsesmetoder og videnskabsteori

På fjerde semester afslutter du uddannelsen med dit speciale, hvor du har mulighed for at tone din pædagogisk psykologi uddannelse i netop den retning, du drømmer om at forme din karriere inden for.

Hvad kan man bruge pædagogisk psykologi til/Hvilke muligheder får jeg med en uddannelse i pædagogisk psykologi?

Som kandidat i pædagogisk psykologi er du klædt på til en karriere inden for undervisning, konsulentvirksomhed, HR eller ledelse. Du vil typisk arbejde med tværgående projekter, mens en pædagogisk diplomuddannelse i psykologi er et oplagt valg for dig, der arbejder med intervention og forebyggelse eller som konsulent eller mellemleder i en pædagogisk institution.

Overvejer du om en pædagogisk psykologi uddannelse er noget for dig? Klik dig videre i oversigten her på siden og læs mere om de forskellige muligheder. Du kan også læse mere om uddannelserne inden for Pædagogik og undervisning eller Psykologi og Terapi for mere inspiration til dit uddannelsesvalg.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7