Pædagogisk diplomuddannelse – din genvej til drømmejobbet
Er du nået til et punkt i dit arbejdsliv, hvor du har brug for nye faglige input? Er du klar til at investere tid i en efteruddannelse for pædagoger eller lærere, der kan blive din adgangsbillet til drømmejobbet? Så er det nu, at du skal overveje en pædagogisk diplomuddannelse (PD).
Mulighederne er mange, og du kan for eksempel tage en pædagogisk diplomuddannelse i:
- Logopædi (talepædagog)
- Billedkunst og æstetik
- Dansk som andetsprog
- Projektledelse og organisationsudvikling
- Læsning og skrivning
- Vejledning og supervision
- Specialpædagogik
- Idræt
- Medier og kommunikation
Se hele udbuddet af pædagogiske diplomuddannelser ovenfor. Under billedet kan du bl.a. læse mere om indhold på de enkelte retninger, og hvilke muligheder du har med en PD inden for den valgte specialisering.
Hvad kræver det at tage en pædagogisk diplomuddannelse?
For at blive optaget på en pædagogisk diplomuddannelse skal du være lærer, pædagog eller have en anden relevant videregående videreuddannelse. Derudover skal du have mindst to års erfaring efter uddannelsen. Opfylder du ikke de formelle krav, kan du i nogle tilfælde stadig tage en PD. Det sker efter en realkompetencevurdering, hvor skolen tager højde for dine erfaringer.
Hvordan er opbygningen på de pædagogiske diplomuddannelser?
Hvad enten du tager en pædagogisk diplomuddannelse i billedkunst, specialpædagogik eller noget helt tredje er der tre obligatoriske moduler:
- Undersøgelse af pædagogisk praksis
- Pædagogisk viden og forskning
- Afgangsprojektet
Modulerne udgør halvdelen af den samlede PD og giver dig et solidt fundament for de tre moduler, der hører til den specialisering, du vælger. Du kan også selv skræddersy en pædagogisk diplomuddannelse af moduler fra forskellige fagområder og skærpe din faglige profil i forhold til dit drømmejob.
Hvor lang tid tager en pædagogisk diplomuddannelse?
Modulerne på de pædagogiske diplomuddannelser svarer sammenlagt til 60 ECTS. Du kan derfor vælge at tage din PD som et års fuldtidsstudier. De fleste vælger dog at tage et modul af gangen, så de kan passe deres arbejde som pædagog eller lærer sideløbende.
Den eneste regel er, at afgangsprojektet skal afslutte uddannelsen. Derudover skal du bestå alle moduler indenfor en periode på 6 år for at opnå en pædagogisk diplomuddannelse.
Tag et enkelt modul eller en hel diplomuddannelse i pædagogik
Er du på udkig efter en kortere efteruddannelse for pædagoger? Alle moduler på de pædagogiske diplomuddannelser er afgrænsede forløb, som du afslutter med eksamen. Har du ikke mod på at tage en hel diplomuddannelse lige nu, kan du derfor sagtens tage et enkelt modul. Ombestemmer du dig, kan du altid vende tilbage og bygge videre til en hel pædagogisk diplomuddannelse.
Er du klar til næste skridt i din karriere og nye faglige udfordringer? Læs mere om de forskellige specialer i oversigten ovenfor og find en pædagogisk diplomuddannelse, der matcher dine fremtidsdrømme!