Læs latin og fordyb dig i sproget

Udvid din horisont

Er du nysgerrig for at fordybe dig i det latinske sprog og den antikke kultur? Eller vil du gerne have en dybere forståelse for de store europæiske sprog? Så er latin lige noget for dig. 
Viser 1-11 af 11
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-11 af 11

latin

Lær latin - fundamentet for mange moderne sprog

Selvom latin egentlig er et dødt sprog, i og med at det ikke længere bliver talt, så er det stadig et af de mest relevante sprog, da det danner fundament for de moderne sprog.

Undervisning i latin er altså perfekt til dig, der gerne vil forstå sammenhængen mellem de moderne sprog, og hvordan sprog er bygget op.

Hvorfor skal jeg læse latin?

En af de største og vigtigste grunde til at studere latin er, hvordan din forståelse for sprog vil udvide sig. Andre sprog vil altså blive lettere at lære, når du har studeret latin.

Latin var engang det største sprog i Europa, derfor har de fleste europæiske sprog været influeret af latin. Selv i de germanske sprog, som dansk, tysk og engelsk, er der mange ord, der stammer fra latin. Derfor vil din forståelse af andre sprog blive meget større, når du har kendskab til det latinske sprog.

Hvor kan jeg studere latin?

Der er mange forskellige måder at studere latin på. Du kan for eksempel tage latin som et HF enkeltfag eller som en 2-årig STX.  Du kan også tage en bacheloruddannelse i både Danmark og udlandet med fokus på latin og den antikke kultur.

Latin er også en stor del af både medicin og botanik, hvor mange fagtermer og metoder er på latinsk. Det vil altså være en stor fordel for dig at have et tidligere kendskab til latin, hvis du drømmer om at studere medicin eller botanik.

Hvad koster det at læse latin?

Hvis du gerne vil læse latin som et enkeltfag på HF, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at faget er selvbetalt. Hvis du har mere end 23 timers undervisning om ugen, så er det dog muligt at ansøge om SU. Du kan også ansøge om SVU, hvis du er over 25 år og har haft arbejde i mindst 26 uger, før du påbegynder dit HF enkeltfag. Her skal du dog være opmærksom på, at du skal have mere end 6 timers undervisning om ugen.

Hvis du hellere vil studere latin som en bachelor- eller kandidatuddannelse, så har du ligeledes mulighed for at få SU under din uddannelse.

Krav til tilmelding af latin

Uanset om du gerne vil læse latin som et enkeltfag eller en videregående uddannelse, er det et krav, at du har færdiggjort folkeskolen, før du kan tilmelde dig latin undervisning.

Det kan også være et krav, at du har et niveau i dansk, der svarer til 10. klasses udvidede prøve. Desuden vil du måske skulle til en optagelsessamtale med en studievejleder, der bestemmer, om du bliver optaget på faget.

Din fremtid - Hvad kan du bruge latin til?

Dit kendskab til latin vil åbne flere døre, end du lige regner med. Du har først og fremmest muligheden for at læse en kandidatuddannelse med fokus på latin, hvor du vil få et indgående kendskab til både den antikke kultur og sproget.

Latin hjælper dig med at opnå en række sproglige, analytiske og teoretiske kompetencer, der gør, at du får flere muligheder på arbejdsmarkedet. En typisk stilling kunne være kulturformidler, redaktør på bogforlag eller oversættere. Det er altså stillinger, der kræver skarpe sproglige evner og et højt analytisk niveau.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9