Bacheloruddannelse

Bacheloruddannelsen i Klassisk arkæologi

Aarhus Universitet, i Århus
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Kommende Infomøde
28 maj, 2024 16:30
(+ Læs mere )
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Kommende Infomøde
28 maj, 2024 16:30
(+ Læs mere )

Hvorfor vælge Aarhus Universitet?

33.865kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4,2/5* - Fagligt miljø

4,2/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Klassisk arkæologi er studiet af de antikke kulturer i Middelhavsområdet herunder Grækenland og de græske kolonier, de hellenistiske kongedømmer samt Italien og Romerrigets provinser. Studiet fokuserer på tiden fra ca. 1000 f.v.t. til ca. 500 e.v.t. Udgangspunktet er antikkens materielle kulturarv i form af f.eks. bygningslevn, landskaber og arkæologiske fund. Desuden inddrages oldgræske og latinske tekster til at belyse samfundsmæssige og politiske forhold.

Studiet


Gennem studier af materielle levn og skriftligt kildemateriale lærer du at analysere og forstå de græsk-romerske oldtidskulturer og deres betydning for senere perioder. Faget anvender både arkæologiske, historiske, kulturhistoriske og kunsthistoriske metoder og teorier. Studiet giver dig en kritisk bevidsthed om antikkens historiske kulturer, og du opnår færdigheder i f.eks. dataindsamling, dataanalyse og faglig formidling.

En international uddannelse


Bacheloruddannelsen i Klassisk arkæologi er særdeles internationalt orienteret. I studiet beskæftiger du dig primært med Middelhavsområdets arkæologi, og kommer også til at studere tekster på latin og oldgræsk. Du får også mulighed for at tage et semester ved et universitet i udlandet samt at deltage i feltarbejde i forskellige lande.

Karrieremuligheder


Bacheloruddannelsen i Klassisk arkæologi giver adgang til en række kandidatuddannelser f.eks. kandidatuddannelsen i Arkæologi, som er en direkte overbygning på bacheloruddannelsen. Det kan føre videre til et ph.d.-studie eller give dig jobmuligheder på museer, ved nationale og internationale forskningsprojekter samt inden for formidling og administration i både det offentlige og private erhvervsliv.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Ansøgning og adgangskrav

Du skal have mindst 6,0 i eksamensgennemsnit, for at blive optaget i kvote 1. Opfylder du ikke karakterkravet på mindst 6,0, kan du søge optagelse i kvote 2 senest den 15. marts kl. 12. 

Aarhus Universitet
DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

Velkommen til Danmarks næststørste universitet

Aarhus Universitets bygninger er samlet i og omkring Universitetsparken, der gennem årene er blevet udvidet væsentligt. I 2006 blev Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning (HIH) en del af Aarhus Universitet, og fra 2007 gælder det samme for Handelshøjskolen i Århus,...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet