Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Vil du læse til ingeniør i hovedstaden? 

Drømmer du om en ingeniøruddannelse, og vil du helst bo i København, imens du uddanner dig? Hvad enten du vil læse til diplomingeniør eller civilingeniør er dine muligheder mange i København. Få svar på dine spørgsmål eller gå på opdagelse i ingeniøruddannelser i København, som er samlet her på siden.

Ingeniøruddannelser i København

Hvilke ingeniøruddannelser kan jeg læse i København?

Hvad enten du vil uddanne dig til diplomingeniør eller civilingeniør finder du et hav af uddannelsesretninger ligefra IT-elektronik og softwareteknologi til bygningsdesign og bioteknologi. Mulighederne er mange, så det er bare med at finde det emne, som interesserer dig allermest. 

Hvilke universiteter i København har ingeniøruddannelser?

De fleste ingeniøruddannelser finde du på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), men du kan også læse ingeniøruddannelser på Aalborg Universitet i København og på Københavns Universitet. 

Hvilke optagelseskrav er der?

For at blive optaget på en diplomingeniøruddannelse eller en bacheloruddannelse til civilingeniør skal du have en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx eller htx) eller en eux. Derudover har hver studieretning yderligere specifikke krav til beståede fag og karaktergennemsnit.

For at blive optaget på en kandidatuddannelse til civilingeniør skal du have en diplomingeniøruddannelse, en bachelor i teknisk videnskab eller en bachelor i naturvidenskab. Igen har hver studieretning specifikke krav til beståede fag samt karaktergennemsnit. 

Adgangskvotienten for de enkelte uddannelser varierer fra år til år på både professionsbachelor-, bachelor- og kandidatniveau. 

Hvor længe varer en ingeniøruddannelse?

En diplomingeniøruddannelse varer 3½ år, og en en civilingeniøruddannelse varer sammenlagt 5 år, når man tæller bacheloren og kandidaten med.

Er der bedre muligheder for at blive ingeniør i København end i andre byer?

Er du i tvivl, om du vil læse til ingeniør i København eller i en anden by? Du kan uddanne dig til både diplomingeniør og civilingeniør i landets øvrige studiebyer, så der er rig mulighed for at finde din rette ingeniøruddannelse, uanset hvor du gerne vil bo. 

Relaterede studieretninger
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus København
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Relaterede kategorier