Viser 1-16 af 16
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-16 af 16

Bliv cand.merc. - det optimale springbræt til din karriere

En kandidatuddannelse i erhvervsøkonomi er den naturlige overbygning for dig, der allerede har en HA, bachelor i erhvervsøkonomi og drømmer om en karriere i spændingsfeltet mellem økonomi, organisation og ledelse.

Som cand.merc. kombinerer du en række matematiske og økonomiske fag med fag inden for det samfundsfaglige eller humanistiske felt. Du bliver på den måde specialist i forholdet mellem virksomheder, mennesker og samfund i forskellige kontekster.

De konkrete fag og dermed din profil som færdiguddannet erhvervsøkonomisk kandidat afhænger af dit valg af profil. Du kan fx specialisere dig i organisationspsykologi, finansiering, marketing og et væld af andre muligheder.

Bliv kandidat i erhvervsøkonomi

Hvor kan jeg tage en kandidat i erhvervsøkonomi?

Du kan læse erhvervsøkonomi på bachelor- og kandidatniveau på fire universiteter i Danmark:

  • CBS - Copenhagen Business School
  • AU - Aarhus Universitet
  • SDU - Syddansk Universitet
  • AAU - Aalborg Universitet

Da flere af universiteterne har afdelinger flere steder i landet, har du således mulighed for at blive cand.merc. i Esbjerg, Herning, Kolding, København, Odense, Slagelse, Sønderborg, Aalborg og Aarhus.

Hvilke cand.merc. linjer kan jeg vælge imellem?

De dansksprogede linjer på cand.merc. uddannelserne omfatter felter som økonomistyring, human ressource management, økonomisk markedsføring samt organisation og strategi. Vælger du en cand.merc.aud. har du mulighed for at blive revisor.

Der ændres løbende i udbuddet af kandidatuddannelser i erhvervsøkonomi, men som udgangspunkt er dine valgmuligheder størst, hvis du er parat til at studere på engelsk. Der findes nemlig væsentligt flere linjer for dig, der vil tage din cand.merc, uddannelse på engelsk. Her kan du blandt andet vælge imellem:

  • Brand Communications Management, Finance and Investments eller Strategic Market Creation (CBS)
  • Marketing and Innovation, Sports- and Event Management eller International Business and Law (SDU)
  • Business Intelligence, International Business eller Strategy, Organisation and Leadership (AU)
  • International Marketing eller Innovation, Knowledge and Entreprenerial Dynamics (AAU) 

Ved Aalborg Universitet kan du desuden vælge en Master i Innovation Management (MSc), hvor du studerer i Beijing. Foruden stærke kompetencer inden for erhvervsøkonomi og specialiseringen for den linje, du vælger, får du en ekstra fordel på et globalt marked, hvor grænserne bliver stadig mere udhvisket, når du vælger at studere på engelsk.

Hvem kan blive optaget på kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi?

Du kan blive optaget på en cand.merc. linje, hvis du har en bachelor i erhvervsøkonomi (HA). Adgangskravene til de enkelte cand.merc, linjer og universiteter varierer dog, og der kan derfor være mulighed for at søge om optagelse på baggrund af en anden bacheloruddannelse inden for det samfundsfaglige felt. Du bør derfor altid tjekke adgangskravene for den cand.merc. uddannelse, du er interesseret i eller kontakte universitetet.

Læs mere om struktur og optagelse på kandidatuddannelser

Hvordan er mine fremtidsmuligheder som cand.merc.?

Marketing, innovation, forretningsudvikling, ledelse og revision er blot nogle af de mange arbejdsområder for dig, når du står med dit kandidatbevis i hånden. Det er kun din fantasi, dine kompetencer og dine ambitioner, der sætter grænser. Som cand.merc. har du nemlig gode jobmuligheder i både Danmark og i udlandet såvel som i den private og den offentlige sektor.

Lyder en kandidat i erhvervsøkonomi som noget for dig? Se nærmere på valgmulighederne i listen længere oppe på siden og find lige præcis den canc.merc. linje, der passer dig! 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Relaterede kategorier