Vis studentum.dk som: Mobile

Anatomi og fysiologi

Mangler du at læse et kursus i anatomi og fysiologi, inden du uddanner dig til alternativ behandler? Er du bare nysgerrig efter at læse en uddannelse i anatomi og fysiologi? Du kan vælge at læse anatomi og fysiologi online og lære alt om, hvad anatomi og fysiologi er. 

Anatomi og fysiologi er grundlæggende fag på uddannelser inden for sundhed og alternativ behandler uddannelse. Du kan læse kurset i menneskekroppens anatomi og fysiologi enten på en skole, eller fleksibelt når du har tid online. 

Tag akupunkturuddannelse og kortere kurser på højt fagligt og internationalt anerkendt niveau i positivt læringsmiljø med masser af praktik og plads til personlig udvikling. På København & Aarhus Akupunkturskole uddanner du dig til gode erhvervsmuligheder.

Ring eller skriv gerne for yderligere information.

 
Viser 1-5 af 5
Søgeresultat Uddannelsestype Sted
Anatomi/fysiologi
TKZ Skolen - Zoneterapeutskolen
Private uddannelser
Varde
I anatomi lærer du om kroppens struktur og opbygning, mens fysiologien giver dig indblik i, hvordan forskellige cellegrupper fungerer og...
Anatomi, fysiologi og sygdomslære - E-learning
DDZ - Den Danske Zoneterapeut Skole
Private uddannelser
Fjernundervisning
Drømmer du om at få større forståelse for den menneskelige organismes opbygning og funktion? Så er kurset i  anatomi, fysiologi...
Body-sds uddannelse
Body-sds
Private uddannelser
København
I takt med at flere og flere udsættes for stress, arbejdsrelaterede belastninger og andre livsstilssygdomme stiger efterspørgslen på dygtige kropsterapeuter...
Idræt, sundhed og kost på højskole
Højskolerne
         
(2)
Højskoleophold
Hele landet
På højskole får du masser af tid til at dyrke din yndlingssport, mens du fordyber dig i fag inden for...
Babyterapi for behandlere
DDZ - Den Danske Zoneterapeut Skole
Private uddannelser
Herlev
Få et kursus som sætter dig i stand til at hjælpe de mindste klienter med problemer af forskellig art. Har...
 • = Udtalelse med tidligere deltager på denne uddannelse
 • = Der er en videopræsentation tilknyttet denne profil.
Viser 1-5 af 5
 

Mere om Anatomi og fysiologi

Hvem tager et anatomi og fysiologi kursus?

Anatomi og fysiologi er det absolut grundlæggende fag på en lang række uddannelser, som beskæftiger sig med sundhed som for eksempel: 

 • fysioterapi
 • sygepleje
 • medicin
 • massør
 • akupunktør
 • zoneterapeut
 • kostvejleder
 • sports- el. fitnessinstruktør

En anatomi og fysiologi uddannelse er til dig, der drømmer en om en karriere inden for et af disse område, hvor du behøver et solidt kendskab til menneskekroppens opbygning og virkemåde.

Også kaldet anatomi, fysiologi og sygdomslære

Nogle steder kaldes det også for en anatomi, fysiologi og sygdomslære kursus eller uddannelse. Du kan tage et kursus i anatomi og fysiologi via fjernundervisning eller som holdundervisning. Oftest skal du op til eksamen på uddannelsesstedet. 

Bliv klogere på anatomi og fysiologi

På nogle af uddannelserne i anatomi og fysiologi er der desuden særlig fokus på sygdomslære. Uanset hvilken uddannelse i anatomi og fysiologi du vælger, vil den viden, du får, tilføje dit egentlige fag mere dybde og give dig selv mere sikkerhed. Det vil de mennesker, du har med at gøre, også kunne mærke på en meget positiv måde.

anatomi og fysiologi kursus - find dit her!

Hvad er forskellen på anatomi og fysiologi?

Hvis vi anskuer menneskets krop som en motor, så beskriver anatomi opbygningen og strukturen af de enkelte motordele, mens fysiologien beskriver delenes virkemåde. For at forstå motoren som helhed, er det nødvendigt at studere anatomi og fysiologi sideløbende.

Anatomien beskriver opbygningen af skelettet

Anatomien  beskrive opbygningen og strukturen af skelettet, det vil sige leddene, musklerne, kredsløbet, indvoldsorganerne og nervesystemet.

Fysiologi handler så om at beskrive samme deles funktion og virkemåde, også helt ned på celleniveau.

Hvad lærer man på kursus i anatomi og fysiologi?

Som studerende får du indsigt i de enkelte organers og organsystemers opbygning og funktion, både hvad angår detaljerne og i et større perspektiv. 

Ofte vil du skulle op til en skriftlig eksamen i anatomi og fysiologi. Det kan du få mere information om, der hvor du uddanner dig i anatomien og fysiologien. 

Det lærer du blandt andet om på fysiologi og anatomi: 

 • Celle- og vævslære
 • Nervesystemet
 • Kredsløb og hjertet
 • Fordøjelsessystemet
 • Stofskifte
 • Bevægeapparatet


Du lærer at kommunikere med det etablerede behandlersystem og at forstå forklaringer og diagnoser, som patienterne ofte medbringer herfra. Gennem en grundlæggende viden inden for fagene bliver du desuden i stand til selv at udvide dine kundskaber, blandt andet ved at følge med i den udvikling, der foregår inden for området.

Bliv RAB behandler med et anatomi og fysiologi kursus

Hvis du gerne vil læse videre som for eksempel zoneterapeut, massør eller fysioterapeut, så kan du enten tage anatomi og fysiologi uddannelsen i forbindelse med uddannelsen på skolen eller læse det for eksempel via fjernundervisning eller online inden. Ofte kan du få rabat på et kursus i anatomi, hvis du læser det samme sted som selve uddannelsen og nogle gange indgår kurset også. 

Et kursus koster fra 7000 kr. og opefter afhængig af, hvor du uddanner dig i anatomi og fysiologi.