Bliv administrationsbachelor

Drømmer du om at kvalitetssikre velfærdsstatens maskinrum?

En administrationsbachelor er uddannelsen for dig, der drømmer om en central rolle i fremtidens velfærdsstart. Undervejs har du mulighed for at specialisere dig i emner som uddannelses- og erhvervsvejledning, skat, beskæftigelse eller HR.
Viser 1-8 af 8
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-8 af 8
 

Læs til administrationsbachelor som fjernundervisning eller på skole 

Har du en god sans for at koordinere, bevare overblikket, og har du lyst til at omsætte ord til handling? Og drømmer du om at kvalitetssikre velfærdsstatens maskinrum? Så er en bachelor i offentlig administration et godt bud på din drømmeuddannelse.

Uddannelsen til administrationsbachelor varer 3,5 år. Du kan vælge at studere med almindelig undervisning på en professionshøjskole eller læse til administrationsbachelor som fjernundervisning. Studerer du online er der løbende seminarer med fremmøde på skolen. Resten af tiden er du en del af et digitalt læringsmiljø med:

 • Streamede forelæsninger og flipped classroom
 • Individuelle eller gruppebaserede læringsaktiviteter
 • Case- og praksisstudier og -opgaver
 • Gæstelærer, vejledere og coaching fra praksis
 • Webinar og seminar
 • Individuel vejledning og selvstudie
 • Studiegruppearbejde og gruppevejledning 

Studerer du administration som fjernundervisning, følger der et ansvar med. Bacheloren er et fuldtidsstudie og det forventes, at du selv er i stand til at planlægge dit studieliv og indgå i faglige fællesskaber. Som fjernstuderende følger du den obligatoriske undervisningsplan, et studieophold og er i praktik på lige fod med andre studerende på administrationsbacheloren.

Uanset hvor og hvordan du vælger at studere, så er uddannelsens indhold altså det samme. Som færdiguddannet har du en professionsbachelor og titel i offentlig administration.

Læs til administrationsbachelor som fjernundervisning eller på skole

Bliv dygtig til at administrere et hav af opgaver

Administrationsbachelor uddannelsen er bygget op således, at du det første 1,5 år har et grundforløb med fokus på jura, samfund, økonomi og innovation.

Grundforløbet består af følgende seks moduler:

 • Politik og samfund
 • Administration i politisk styrede organisationer
 • Retslige og organiske rammer for offentlig administration
 • Metoder til opgaveløsning i offentlig administration
 • Budget, regnskab og økonomistyring
 • Styring og udvikling i den offentlige sektor

Efter grundforløbet har du mulighed for at tone din uddannelse i retning af netop det område inden for offentlig administration, du brænder for.

Sæt et personligt præg på din uddannelse til administrationsbachelor

På 4. og 5. semester skal du selv vælge fire valgmoduler. Modulerne udfolder sig indenfor følgende beskæftigelsesområder:

 • Human Ressource (HR)
 • Velfærd
 • Uddannelses- og erhvervsvejledning
 • Økonomi
 • Beskæftigelsesindsats
 • Skat

Du har derfor selv stor indflydelse på, hvilken vej du ønsker at tage med din professionsbachelor i administration, hvor du kan vælge efter egne interesser.

Få praktisk erfaring med en bachelor i offentlig administration

Administrationsbacheloren har en 4 måneders obligatorisk praktik på 6 semester. Du skal i praktik uanset om du læser til administrationsbachelor som fjernundervisning eller med almindelig fremmøde. Dit uddannelsessted hjælper dig med at finde en praktikplads, og du har rig mulighed for at præge din uddannelsesvej og få praktisk erfaring på din drømme arbejdsplads.

Under dit praktikophold kommer du til at arbejde med forskellige administrative opgaver og problemstillinger. Dine arbejdsopgaver vil typisk give dig erfaring med politik, økonomi og juridiske rammer, der er knyttet til den organisation, du er i praktik hos. Drømmer du om at lære mere om disse forhold udenfor Danmark, kan du vælge at søge praktik i udlandet. 

Afsluttende skal du skrive et obligatorisk bachelorprojekt. Dette kan du vælge at kombinere og skrive i samarbejde med din praktikplads.

Bliv administrationsbachelor

Drømmer du om en fremtid i velfærdsstatens maskinrum? For at blive administrationsbachelor skal du have en gymnasial uddannelse eller en kontoruddannelse med engelsk C og matematik eller erhvervsøkonomi C.

Klik dig videre i oversigten længere oppe på siden og læs mere om uddannelsen til administrationsbachelor.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
september 2023
ma
ti
on
to
fr
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8