Viser 1-20 af 30
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 30
1
2

Trin til din revisor uddannelse

Der er flere veje til revisortitlen, og inden du kan kalde dig statsautoriseret revisor, afslutter du flere trin, der hver især giver dig mulighed for at søge job på forskellige niveauer inden for finans og revision.

Hvis du drømmer om en revisor karriere, hvor du kan bruge titlen statsautoriseret revisor kræver det at du har revisorkandidatuddannelsen, cand.merc.aud. Som statsautoriseret revisor er du godt klædt på til en spændende karriere.

Du kommer ikke alene til at være virksomheder og organisationers rådgiver inden for en lang række komplekse områder med stor betydning for deres drift, overlevelse og succes. Du er også offentlighedens tillidsrepræsentant, når du blåstempler et regnskab.

Hvordan bliver man revisor?

Du kan sagtens arbejde med revision og regnskab uden at være statsautoriseret revisor. Det kan du gøre på baggrund af en af de uddannelser, der giver adgang til revisorkandidatuddannelsen, cand.merc.aud.

Vejen frem mod revisortitlen er imidlertid ikke ligetil. Titlen som revisor er i sig selv ikke beskyttet, hvorfor alle kan kalde sig revisor. Dog er det ikke tilladt at kalde sig godkendt, registreret eller statsautoriseret revisor uden at være det. Uanset om du har intentioner om at kalde dig registreret eller statsautorieret revisor eller ej, er det godt at have faglig ballast i form af en revisor uddannelse.

I løbet af din revisor uddannelse kommer du igennem et langt og spændende forløb, hvor teori og praksis går hånd i hånd. Undervejs er der mange valgmuligheder, der giver dig mulighed for at skræddersy revisoruddannelsen til dine ambitioner.

Uddannelsen til revisor er én ting, men at blive statsautoriseret revisor er en anden. Vejen til at blive statsautoriseret revisor er nemlig en længere uddannelsesrejse, hvor der er flere trin undervejs. 

Herunder giver vi dig et overblik over nogle af dine uddannelsesmuligheder, og de forskellige trin på din rejse gennem en revisor uddannelse. 

Revisor uddannelse

Første trin af din revisor uddannelse: En adgangsgivende eksamen

Der er - som nævnt tidligere - flere veje til en uddannelse som revisor. Mange vælger at tage en gymnasial uddannelse i form af en af følgende:

  • Almen studentereksamen (STX)
  • Højere handelseksamen (HHX)
  • Teknisk studentereksamen (HTX)
  • Højere forberedelseseksamen (HF)

Du kan dog stadig indfri drømmene om at blive statsautoriseret revisor med enten en HG eller en EUX (Business) uddannelse. Dog skal du være opmærksom på, at de videre uddannelsesmuligheder for en HG eller en EUX er begrænset, sammenlignet med de gymnasiale uddannelser. Det kan du læse mere om i næste trin.

Andet trin på din revisor uddannelse: revisortrainee eller studerende?

Når du har den adgangsgivende eksamen på plads, har du flere valgmuligheder.

Du kan tage kontoruddannelsen med speciale i revision suppleret af videregående uddannelse på deltid og erhvervserfaring.

  • Kontoruddannelsen
  • HD1
  • HD2

Vil du tage en mere teoretisk vej i din revisor uddannelse, kan du vælge mellem:

  • Uddannelsen til finansøkonom eller financial controller (begge 2 år) efterfulgt af et revisortrainee forløb på 1 - 2 år, før du fortsætter på HD 2. del
  • En professionsbachelor i finans (finansbachelor) af 3,5 års varighed eller en bachelor i erhvervsøkonomi (HA) med mulighed for forskellige toninger på 3 år

Uddannelserne til finansøkonom, financial controller og finansbachelor udbydes alle af udvalgte erhvervsakademier og professionshøjskoler i hele landet, mens du kan tage en bachelor i erhvervsøkonomi på fire undervisiteter.

Læs mere om, hvordan man bliver revisor her

Tredje trin på din revisor uddannelse: Cand.merc.aud., erhvervserfaring og revisoreksamen

For at blive indstillet til revisoreksamen og blive statsautoriseret revisor, skal du have gennemført en teoretisk uddannelse i form af en kandidatuddannelse for mindst et år siden. Den lige vej til at opfylde kravet er at vælge en kandidatuddannelse i erhvervsøkonomi med speciale i revision (Cand.merc.aud.).

Uddannelsen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning og gruppearbejde, hvor du får indsigt i fire overordnede fagområder:

  • Revision
  • Regnskab
  • Skatteret
  • Erhvervsret

Du kan tage uddannelsen på fuldtid på 2 år ved Syddansk Universitet (SDU), Copenhagen Business School (CBS), Aalborg Universitet (AAU) og Aarhus Universitet (AU). Du har desuden også mulighed for at tage cand.merc.aud. uddannelsen som en erhvervskandidatuddannelse, der foregår på deltid over 4 år.

Når du har gennemført din cand.merc.aud. eller en anden relevant kandidatuddannelse med fag inden for revision, erhvervsret, regnskab og skat, skal du have sammenlagt 3 års praktisk erfaring som revisor, hvoraf det ene år skal være efter din kandidatuddannelse, før du kan gå op til revisoreksamen. Denne består af en mundtlig prøve og en skriftlig prøve, der er delt op i tre separate eksaminationer. Herefter er du statsautoriseret revisor.

Læs mere om vejen til at blive statsautoriseret revisor her

Er en fremtid som statsautoriseret revisor noget for dig?

Med en afsluttet revisor uddannelse og titlen som statsautoriseret revisor i hus, er du klar til at indtage rollen som virksomhedens vigtigste rådgiver. Du får din faste gang på direktionsgange i alle brancher, og to dage er sjældent ens.

Du kommer til at rådgive kunder i mange forskellige virksomheder og brancher om alt fra strategisk planlægning og brancheudvikling til skat og regnskaber. Lyder det som noget for dig? Find din revisor uddannelse her på siden.

FAQ

  • Som revisor beskæftiger man sig med at kontrollere og revidere virksomheders regnskaber. Som revisor kan arbejdsopgaverne ligeledes bestå af regnskabsarbejde og rådgivning/sparring. Dette er de typiske arbejdsopgaver for en revisor, og der er dermed mange andre opgaver end de nævnte. Øvrige arbejdsopgaver som revisor kan for eksempel være hjælp til stiftelse af et nyt selskab.

  • Ønsker du at blive revisor skal du vide, at der er forskellige uddannelsesmuligheder. Du kan for eksempel tage din revisor uddannelse, hvor vejen består af en studentereksamen, en bachelor og en kandidat. Du kan også vælge alternative uddannelsesveje, som blandt andet består af HD 1. del og HD 2. del. Du vil møde forskellige adgangskrav afhængigt af, hvilken uddannelsesvej, du vælger.

  • Der er forskellige veje til titlen som revisor. Varigheden afhænger af, hvilken uddannelse du vælger, samt om du gerne vil have den beskyttede titel som statsautoriseret revisor. Varigheden af en revisor uddannelse afhænger også af, om man tæller gymnasietiden med. Når du har en gymnasial eksamen, tager det 5 år at blive revisor. Ønsker du at blive statsautoriseret revisor tager det længere tid.

  • Indkomsten som revisor afhænger af forskellige faktorer. For eksempel afhænger det af, om du er statsautoriseret revisor. Derudover afhænger indkomsten af faktorer som eksempelvis erfaring, ansættelsesforhold, den konkrete stillingsbetegnelse og hvor i landet, man arbejder som revisor.

  • For at opnå den beskyttede titel som statsautoriseret revisor. For at blive statsautoriseret revisor kræver det nemlig, at man kombinerer uddannelse med praktisk erfaring, som foregår på et godkendt revisionskontor. Når man har den nødvendige uddannelse og den nødvendige praktiske erfaring, skal man op til revisoreksamen til statsautoriseret revisor.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12