Fodterapeuter behandler fødder. Det er lige fra klipning af almindelige sunde negle til fodbehandling af sukkersygepatienter.

Arbejdet kræver selvstændighed samt en sikker og omhyggelig hånd.

Desuden er der en del administrativt arbejde forbundet med jobbet. De fleste fodterapeuter arbejder som selvstændige.

Som fodterapeut behandler du raske fødder på såvel børn som voksne, og fødder på patienter, der på grund af sygdomme har særlige problemer, fx på grund af dårligt blodomløb i forbindelse med gigt eller sukkersyge.

Fod- og neglepleje består blandt andet i at klippe og rette negle til samt at fjerne hård hud og ligtorne. Du behandler også nedgroede og deforme

Læs mere om Fodterapeut

De fleste fodterapeuter åbner en klinik enten alene eller sammen med andre. Færre er ansat i sundhedssektorens institutioner som sygehuse, plejehjem, svømmehaller m.m. På sygehusenes diabetes- eller gigtcentre kan fodterapeuter indgå i tværfaglige team om undervisning, rådgivning og behandling af patienterne.

Som privatpraktiserende kan man også have aftaler

Læs mere om Fodterapeut
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
27.007 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Fodterapeut

Viser: Privat
  • 28.696 DKK
  • 25.319 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Fodterapeut