Omsorgsmedhjælpere arbejder med mennesker, der har fysiske eller psykiske handicap.

Det er mennesker med behov for pleje 24 timer i døgnet eller nogle få timer om ugen. I jobbet arbejder du især med børn, unge og voksne med nedsatte fysiske og psykiske evner.

Der kan også være tale om bevægelseshæmmede, døve, blinde og andre, som kan have brug for hjælp.

Læs mere om Omsorgsmedhjælper

Som omsorgsmedhjælper arbejder du med mennesker med handicap. Det kan være mennesker med multihandicap, som har brug for hjælp til pleje og omsorg hele døgnet eller en person, der blot har brug for hjælp et par timer om ugen.

Du arbejder sammen med pædagoger om den pleje, omsorg, behandling og stimulering, som den handicappede har behov for. Formålet er at

Læs mere om Omsorgsmedhjælper

Omsorgsmedhjælpere arbejder i kommunale institutioner, almene boliger og støttede private andelsboliger, plejehjem samt bofællesskaber.  Der findes også stillinger ved døgninstitutioner for personer med psykiske handicap, ved behandlingshjem for stofmisbrugere og alkoholskadede samt døgninstitutioner for personer med fysisk handicap.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
26.481 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Omsorgsmedhjælper

Viser: Kommunal ansat
  • 27.433 DKK
  • 26.989 DKK
  • 26.672 DKK
  • 26.290 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Omsorgsmedhjælper