Vis studentum.dk som: Mobile

Rebekka Hviid Kanstrup, Hong Kong, Kina

Navn: Rebekka Hviid Kanstrup

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Hong Kong, The Polytechnic University of Hong Kong

Uddannelse i Danmark:

BA i engelsk og organisationskommunikation (EOK) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Hong Kong?

Jeg valgte at tage på udveksling til Hong Kong, fordi jeg gerne ville opleve noget helt nyt og anderledes, og så var min bedste veninde allerede optaget på The Polytechnic University of Hong Kong, og jeg ville gerne have oplevelsen sammen med hende. Udover det ville jeg også gerne have et afbræk fra studielivet i Danmark. 

Hvordan var studielivet i Hong Kong?

Studielivet var meget sjovt, fordi det var så anderledes. Kulturen i Hong Kong er meget anderledes end i Danmark, hvilket førte til mange sjove episoder. Bare det at være i klasselokale med asiater er anderledes, det var ikke unormalt, at folk lige tog en lur midt i undervisningen, eller sad og spillede Tetris og Pokemon. Det faglige niveau var heller ikke særlig højt. Generelt var det bare et meget anderledes studieliv.

Jeg fandt derfor  også hurtigt sammen med andre exchange students, da vi mindede lidt mere om hinanden. Jeg havde det fedt socialt med en hverdag fyldt med forskellige nationaliteter og hyggelige stunder til en gang karaoke og soju (kinesisk risvin).

Hvad brugte du din fritid på?

I min fritid rejste jeg meget rundt i resten af Asien sammen med min veninde. Vi var bl.a. i  Sydkorea, Japan, Vietnam og Kina. Hong Kong har en central placering i Asien, der gør det nemt at rejse rundt. 

Vi brugte også meget tid i Hong Kong, hvor vi tog til stranden, spiste en masse asiatiske specialiteter, og om onsdagen tog vi ofte til Happy Valley, hvor der er gratis hestevæddeløb. Maden er rigtig god i Hong Kong, selv McDonalds er meget bedre i HK end i Danmark. Hvis vi var i festhumør, tog vi til Lan Kwai Fong, der er et party district i HK, det kan sammenlignes lidt med Gothersgade i København. 

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Hong Kong?

Det bedste var at dele oplevelsen sammen med min bedste veninde, det er dejligt at have alle de minder sammen. Det var også fedt at være i HK i så mange måneder, at det nåede at føles som ens hjem med en rigtig hverdag på den anden side af kloden. 

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Hong Kong?

Den største overraskelse var, at kulturen er så meget anderledes, og at det asiatiske folk minder så lidt om det danske. Det skal ikke lyde som en dårlig ting, det gjorde opholdet sjovere, og jeg mødte kun søde mennesker i HK! 

Det overraskede mig også hvor langsomt menneskene egentlig går, og at de selv må vælge deres engelske navne. Jeg mødte bl.a. Banana, Balance og Hans. De vælger deres engelske navne i en tidlig alder, hvilket er meget underholdende. Den første dag på uni sendte de en navneliste rundt, hvor man skulle skrive sit kinesiske navn, og 'nicknames if any', hvor man bare kunne vælge det navn, man gerne vil blive kaldt. 

Selve byen overraskede mig også, der er så mange forskellige områder og kontraster inden for kort afstand. Du kan være midt mellem alle skyskraberne og så tage metroen to stop, og pludselig er du midt i et kinesisk marked. Og tager du lidt længere væk, er der strand. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Hong Kong?

Lige meget hvad så tag på udveksling. Det er en god mulighed for at prøve noget andet og komme væk fra hverdagen. HK er et godt bud, det er langt væk fra Danmark, har en central placering i Asien, så det er nemt at rejse rundt, infrastrukturen er 10/10 og så er Hong Kong bare the city that never sleeps in Asia. 

Se dine uddannelsesmuligheder i Kina

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Pernille Cathrine Pedersen, Singapore

Det bedste ved at være studerende i Singapore var det studieliv, jeg oplevede på campus. Jeg fik gode venskaber på tværs af kulturer med mennesker, jeg måske ikke havde taget kontakt til, hvis jeg mødte dem i Danmark. Men samtidig mødte jeg også en god portion søde danske studerende, som jeg stadig kan nyde en kop kaffe med i ny og næ. Så for mig var det sociale og venskaberne helt klart noget af det bedste ved at være udvekslingsstuderende i Singapore.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Olivia Karoline Fløe Lyng, Hong Kong, Kina

Det var helt vildt fedt, fordi at Hong Kong har så meget at byde på, og derfor havde vi altid nye ting at lave hver weekend. Fra Hong Kongs infamøse byliv til vandretur med camping på ødestrande. Fordi vi boede på campus og studielivet var så koncentreret, fik man hurtigt venner, og man fik venner fra alle mulige områder - alt for biotech til psykologi, hvilket gav vores samtale unikke perspektiver fra flere forskellige verdenssyn og metoder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Clara Geoffroy, Seoul, Sydkorea

Jeg blev meget positivt overrasket over koreanerne. De er enormt søde, og hele deres kultur er virkelig fascinerende, fordi den er så anderledes end den danske. Seoul i sig selv overraskede mig også, og jeg blev virkelig grebet af stemningen og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 20-03-2019

Mathilde Stouby Strøm, Ho Chi Ming City, Vietnam

Socialt var det rigtig godt! Alle udvekslingsstudenter havde fået tilbudt en ”buddy” hjemmefra, som skulle komme og hente en i lufthavnen, finde simkort til en, hjælpe med bolig etc., hvilket gjorde man følte sig velkommen og mere tryg i en ellers meget hektisk by. Derudover var der et ”buddyteam”, der sørgede for arrangementer for alle os, hvilket betød city-tour, vietnamesisk undervisning, temafester, cooking-class etc., og det gjorde vi udvekslingsstudenter havde det rigtig fedt sammen socialt.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Joakim Niels Østergaard, Taipei, Taiwan

Et godt råd er, at man skal forsøge at lære bare en smule kinesisk, forinden man tager derhen og samtidig må man ikke lade dette skræmme en væk, fordi Taiwan er virkelig fusionen af vestlig og kinesisk kultur, og det kan virkelig give en indsigtsfuld oplevelse af den kultur, som en gang også eksisterede i Kina.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Reiflin Larsen, Ho Chi Minh City, Vietnam

Alle internationale studerende havde fået tilknyttet en vietnamesisk studerende, som man kunne gå til, hvis man havde problemer eller spørgsmål. Det gjorde, at jeg fik en bedre tilknytning til den vietnamesiske skolekultur og studielivet på skolen. Der var en god atmosfære, og vi blev behandlet på lige fod med de vietnamesiske studerende, hvilket gjorde det let at falde ind. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Minna Nadia Shukri, Ho Chi Minh City, Vietnam

Socialt har det været den skønneste oplevelse! Alle de internationale studerende har været så imødekommende, og vores vietnamesiske buddies har sørget for en del arrangementer i starten. Vi kunne godt selv have gjort mere resten af semesteret. Men vi har ofte været ude og spise sammen, været i byen osv. Jeg har fået tætte venner fra hele verden, og det er jeg simpelthen så taknemmelig for!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Helena Jørgensen, Beijing, Kina

Det  fedeste ved mit udvekslingsophold var, at jeg knækkede koden til Kina. Jeg fik en wow-følelse efter at have boet i Kina. Jeg føler, at jeg har fået et kæmpe advantage ved at have kendskab til Kina og have det som min anden hjemmebane. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Aleksander Billesø, Borneo, Malaysia

Det var fedt at prøve en anderledes form for undervisning og få et afbræk fra studielivet hjemme i Danmark. En sidste ting, der var rart ved at være på udveksling var, at man ikke skulle tænke på andet end at være det sted, man var - ingen fritidsjob, ingen aftaler og ingen iPhone-calendar.

Læs mere