Rebekka Hviid Kanstrup, Hong Kong, Kina

Drømmer du om at opleve den kinesiske kultur? Læs med her, hvor Rebekka deler sine oplevelser, da hun var på udveksling i Hong Kong, Kina.

Rebekka Hviid Kanstrup: Udveksling i Hong Kong, Kina

Navn: Rebekka Hviid Kanstrup

Udvekslingsby/land/universitet: 
Hong Kong, The Polytechnic University of Hong Kong

Uddannelse i Danmark:

BA i engelsk og organisationskommunikation (EOK) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Hong Kong?

Jeg valgte at tage på udveksling til Hong Kong, fordi jeg gerne ville opleve noget helt nyt og anderledes, og så var min bedste veninde allerede optaget på The Polytechnic University of Hong Kong, og jeg ville gerne have oplevelsen sammen med hende. Udover det ville jeg også gerne have et afbræk fra studielivet i Danmark. 

Hvordan var studielivet i Hong Kong?

Studielivet var meget sjovt, fordi det var så anderledes. Kulturen i Hong Kong er meget anderledes end i Danmark, hvilket førte til mange sjove episoder. Bare det at være i klasselokale med asiater er anderledes, det var ikke unormalt, at folk lige tog en lur midt i undervisningen, eller sad og spillede Tetris og Pokemon. Det faglige niveau var heller ikke særlig højt. Generelt var det bare et meget anderledes studieliv.

Jeg fandt derfor  også hurtigt sammen med andre exchange students, da vi mindede lidt mere om hinanden. Jeg havde det fedt socialt med en hverdag fyldt med forskellige nationaliteter og hyggelige stunder til en gang karaoke og soju (kinesisk risvin).

Hvad brugte du din fritid på?

I min fritid rejste jeg meget rundt i resten af Asien sammen med min veninde. Vi var bl.a. i  Sydkorea, Japan, Vietnam og Kina. Hong Kong har en central placering i Asien, der gør det nemt at rejse rundt. 

Vi brugte også meget tid i Hong Kong, hvor vi tog til stranden, spiste en masse asiatiske specialiteter, og om onsdagen tog vi ofte til Happy Valley, hvor der er gratis hestevæddeløb. Maden er rigtig god i Hong Kong, selv McDonalds er meget bedre i HK end i Danmark. Hvis vi var i festhumør, tog vi til Lan Kwai Fong, der er et party district i HK, det kan sammenlignes lidt med Gothersgade i København. 

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Hong Kong?

Det bedste var at dele oplevelsen sammen med min bedste veninde, det er dejligt at have alle de minder sammen. Det var også fedt at være i HK i så mange måneder, at det nåede at føles som ens hjem med en rigtig hverdag på den anden side af kloden. 

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Hong Kong?

Den største overraskelse var, at kulturen er så meget anderledes, og at det asiatiske folk minder så lidt om det danske. Det skal ikke lyde som en dårlig ting, det gjorde opholdet sjovere, og jeg mødte kun søde mennesker i HK! 

Det overraskede mig også hvor langsomt menneskene egentlig går, og at de selv må vælge deres engelske navne. Jeg mødte bl.a. Banana, Balance og Hans. De vælger deres engelske navne i en tidlig alder, hvilket er meget underholdende. Den første dag på uni sendte de en navneliste rundt, hvor man skulle skrive sit kinesiske navn, og 'nicknames if any', hvor man bare kunne vælge det navn, man gerne vil blive kaldt. 

Selve byen overraskede mig også, der er så mange forskellige områder og kontraster inden for kort afstand. Du kan være midt mellem alle skyskraberne og så tage metroen to stop, og pludselig er du midt i et kinesisk marked. Og tager du lidt længere væk, er der strand. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Hong Kong?

Lige meget hvad så tag på udveksling. Det er en god mulighed for at prøve noget andet og komme væk fra hverdagen. HK er et godt bud, det er langt væk fra Danmark, har en central placering i Asien, så det er nemt at rejse rundt, infrastrukturen er 10/10 og så er Hong Kong bare the city that never sleeps in Asia. 

Se dine uddannelsesmuligheder i Kina


Annoncer