Aleksander Billesø, Borneo, Malaysia

Drømmer du om udveksling i Malaysia? Mød Aleksander og hør om hans oplevelser da han var på udveksling i Borneo. Læs mere her.

Aleksander Billesø, Borneo, Malaysia

Navn: Aleksander Billesø Jacobsen

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Kuching/Borneo, Malaysia/

Swinburne University of Technology Sarawak Campus

Uddannelse i Danmark: HA (Kom.), CBS

Hvornår rejste du? Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Borneo?

Jeg brugte udelukkelsesmetoden. Jeg havde ikke råd til Australien, syntes Europa lød lidt for tilgængeligt og Asien har jeg backpacket i før, men aldrig været i Malaysia, så jeg tænkte, hvorfor ikke? Det er et land, jeg kun har hørt gode ting om, og som skulle være rigtig smukt. 

Hvordan var studielivet i Borneo?

Fagligt er niveauet meget lavt – gymnasie-niveau lavt. Det faglige adskilte sig også meget ift. CBS. På Swinburne havde vi ca. 12 afleveringer i løbet af semestret og mødepligt, der talte med i den endelige karakter, kontra i mit studie hjemme i Danmark, hvor man selv er ansvarlig for sin læring og bare skal bestå de afsluttende eksaminer. Udover det var der heller ingen bøger. Det handler derfor bare om at følge med i undervisningen. Hvis man tager på udveksling for at rykke sig fagligt, så er Swinburne nok ikke universitetet, man skal tage til.
Socialt var der et stort udbud af aktiviteter igennem foreningslivet på campus f.eks.: Fodboldhold, teatergrupper, sang osv. Det var dog primært asiater, der deltog i foreningslivet. Vi boede i et lejlighedskompleks med en blanding af 100 danskere, svenskere, australiere, tyskere og franskmænd - så det sociale liv foregik mest der. Vi kom i kontakt med udlejeren igennem EDU - jeg vil varmt anbefale alle at bo der, da det sociale kører ret automatisk, og der hver dag er nogen ved poolen, man kan snakke med.

Hvad brugte du din fritid på?

I min fritid gjorde vi meget ud af at få kulinariske oplevelser, komme rundt i Borneos nationalparker og se den storslåede natur. Jeg brugte også meget tid på stranden, i byen og i biografen. Flybilletter rundt i Asien er rigtig billige, så vi tog tit på weekendture til andre asiatiske lande og fik set en hel masse. 

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold på Borneo?

Det bedste ved at være udvekslingsstudent på Borneo var, at der var så mange andre udvekslingsstuderende, så det var meget nemt at etablere sociale relationer og deltage i de mange arrangementer. Vi havde også mange fridage, der gjorde det muligt at rejse rundt. Det var også fedt at prøve en anderledes form for undervisning og få et afbræk fra studielivet hjemme i Danmark. En sidste ting, der var rart ved at være på udveksling var, at man ikke skulle tænke på andet end at være det sted, man var - ingen fritidsjob, ingen aftaler og ingen iPhone-calendar.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Borneo?

Det der overraskede mig mest var, at niveauet på universitetet var så lavt. Det var som en masseproduktion af 1.G-opgaver på HHX. Vi havde f.eks. en fremlæggelse, hvor vi skulle fremlægge om et andet land. Det krævede ikke mere end en søgning på f.eks. Spanien inde på Wikipedia – og så blev læren meget imponeret.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Borneo?

1. Hvis man ikke har oplevet Sydøstasien, så er det en perfekt mulighed for at kombinere det at læse og backpacker.

2. Du skal også leje en scooter - det bliver din bedste ven på udvekslingsopholdet.

3. Hvis man gerne vil have the full exchange experience, hvor man kun snakker engelsk og kun mingler med andre nationaliteter, så skal man nok ikke vælge Kuching, da der er så mange danskere og svenskere.

4. Lad vær med at bruge tid på at lave mad hjemme. Alt mad er så billigt, at det ikke kan betale sig. 

5. Spis alt det sushi, du kan.

Se dine uddannelsesmuligheder i Malaysia


Annoncer