Vis studentum.dk som: Mobile

Aleksander Billesø, Borneo, Malaysia

Navn: Aleksander Billesø Jacobsen

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Kuching/Borneo, Malaysia/

Swinburne University of Technology Sarawak Campus

Uddannelse i Danmark: HA (Kom.), CBS

Hvornår rejste du? Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Borneo?

Jeg brugte udelukkelsesmetoden. Jeg havde ikke råd til Australien, syntes Europa lød lidt for tilgængeligt og Asien har jeg backpacket i før, men aldrig været i Malaysia, så jeg tænkte, hvorfor ikke? Det er et land, jeg kun har hørt gode ting om, og som skulle være rigtig smukt. 

Hvordan var studielivet i Borneo?

Fagligt er niveauet meget lavt – gymnasie-niveau lavt. Det faglige adskilte sig også meget ift. CBS. På Swinburne havde vi ca. 12 afleveringer i løbet af semestret og mødepligt, der talte med i den endelige karakter, kontra i mit studie hjemme i Danmark, hvor man selv er ansvarlig for sin læring og bare skal bestå de afsluttende eksaminer. Udover det var der heller ingen bøger. Det handler derfor bare om at følge med i undervisningen. Hvis man tager på udveksling for at rykke sig fagligt, så er Swinburne nok ikke universitetet, man skal tage til.
Socialt var der et stort udbud af aktiviteter igennem foreningslivet på campus f.eks.: Fodboldhold, teatergrupper, sang osv. Det var dog primært asiater, der deltog i foreningslivet. Vi boede i et lejlighedskompleks med en blanding af 100 danskere, svenskere, australiere, tyskere og franskmænd - så det sociale liv foregik mest der. Vi kom i kontakt med udlejeren igennem EDU - jeg vil varmt anbefale alle at bo der, da det sociale kører ret automatisk, og der hver dag er nogen ved poolen, man kan snakke med.

Hvad brugte du din fritid på?

I min fritid gjorde vi meget ud af at få kulinariske oplevelser, komme rundt i Borneos nationalparker og se den storslåede natur. Jeg brugte også meget tid på stranden, i byen og i biografen. Flybilletter rundt i Asien er rigtig billige, så vi tog tit på weekendture til andre asiatiske lande og fik set en hel masse. 

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold på Borneo?

Det bedste ved at være udvekslingsstudent på Borneo var, at der var så mange andre udvekslingsstuderende, så det var meget nemt at etablere sociale relationer og deltage i de mange arrangementer. Vi havde også mange fridage, der gjorde det muligt at rejse rundt. Det var også fedt at prøve en anderledes form for undervisning og få et afbræk fra studielivet hjemme i Danmark. En sidste ting, der var rart ved at være på udveksling var, at man ikke skulle tænke på andet end at være det sted, man var - ingen fritidsjob, ingen aftaler og ingen iPhone-calendar.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Borneo?

Det der overraskede mig mest var, at niveauet på universitetet var så lavt. Det var som en masseproduktion af 1.G-opgaver på HHX. Vi havde f.eks. en fremlæggelse, hvor vi skulle fremlægge om et andet land. Det krævede ikke mere end en søgning på f.eks. Spanien inde på Wikipedia – og så blev læren meget imponeret.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Borneo?

1. Hvis man ikke har oplevet Sydøstasien, så er det en perfekt mulighed for at kombinere det at læse og backpacker.

2. Du skal også leje en scooter - det bliver din bedste ven på udvekslingsopholdet.

3. Hvis man gerne vil have the full exchange experience, hvor man kun snakker engelsk og kun mingler med andre nationaliteter, så skal man nok ikke vælge Kuching, da der er så mange danskere og svenskere.

4. Lad vær med at bruge tid på at lave mad hjemme. Alt mad er så billigt, at det ikke kan betale sig. 

5. Spis alt det sushi, du kan.

Se dine uddannelsesmuligheder i Malaysia

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Helena Jørgensen, Beijing, Kina

Det  fedeste ved mit udvekslingsophold var, at jeg knækkede koden til Kina. Jeg fik en wow-følelse efter at have boet i Kina. Jeg føler, at jeg har fået et kæmpe advantage ved at have kendskab til Kina og have det som min anden hjemmebane. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Joakim Niels Østergaard, Taipei, Taiwan

Et godt råd er, at man skal forsøge at lære bare en smule kinesisk, forinden man tager derhen og samtidig må man ikke lade dette skræmme en væk, fordi Taiwan er virkelig fusionen af vestlig og kinesisk kultur, og det kan virkelig give en indsigtsfuld oplevelse af den kultur, som en gang også eksisterede i Kina.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Clara Geoffroy, Seoul, Sydkorea

Jeg blev meget positivt overrasket over koreanerne. De er enormt søde, og hele deres kultur er virkelig fascinerende, fordi den er så anderledes end den danske. Seoul i sig selv overraskede mig også, og jeg blev virkelig grebet af stemningen og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 20-03-2019

Mathilde Stouby Strøm, Ho Chi Ming City, Vietnam

Socialt var det rigtig godt! Alle udvekslingsstudenter havde fået tilbudt en ”buddy” hjemmefra, som skulle komme og hente en i lufthavnen, finde simkort til en, hjælpe med bolig etc., hvilket gjorde man følte sig velkommen og mere tryg i en ellers meget hektisk by. Derudover var der et ”buddyteam”, der sørgede for arrangementer for alle os, hvilket betød city-tour, vietnamesisk undervisning, temafester, cooking-class etc., og det gjorde vi udvekslingsstudenter havde det rigtig fedt sammen socialt.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Reiflin Larsen, Ho Chi Minh City, Vietnam

Alle internationale studerende havde fået tilknyttet en vietnamesisk studerende, som man kunne gå til, hvis man havde problemer eller spørgsmål. Det gjorde, at jeg fik en bedre tilknytning til den vietnamesiske skolekultur og studielivet på skolen. Der var en god atmosfære, og vi blev behandlet på lige fod med de vietnamesiske studerende, hvilket gjorde det let at falde ind. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Olivia Karoline Fløe Lyng, Hong Kong, Kina

Det var helt vildt fedt, fordi at Hong Kong har så meget at byde på, og derfor havde vi altid nye ting at lave hver weekend. Fra Hong Kongs infamøse byliv til vandretur med camping på ødestrande. Fordi vi boede på campus og studielivet var så koncentreret, fik man hurtigt venner, og man fik venner fra alle mulige områder - alt for biotech til psykologi, hvilket gav vores samtale unikke perspektiver fra flere forskellige verdenssyn og metoder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Rebekka Hviid Kanstrup, Hong Kong, Kina

Home Kong

Studielivet var meget sjovt, fordi det var så anderledes. Kulturen i Hong Kong er meget anderledes end i Danmark, hvilket førte til mange sjove episoder. Bare det at være i klasselokale med asiater er anderledes, det var ikke unormalt, at folk lige tog en lur midt i undervisningen, eller sad og spillede Tetris og Pokemon.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Minna Nadia Shukri, Ho Chi Minh City, Vietnam

Socialt har det været den skønneste oplevelse! Alle de internationale studerende har været så imødekommende, og vores vietnamesiske buddies har sørget for en del arrangementer i starten. Vi kunne godt selv have gjort mere resten af semesteret. Men vi har ofte været ude og spise sammen, været i byen osv. Jeg har fået tætte venner fra hele verden, og det er jeg simpelthen så taknemmelig for!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Pernille Cathrine Pedersen, Singapore

Det bedste ved at være studerende i Singapore var det studieliv, jeg oplevede på campus. Jeg fik gode venskaber på tværs af kulturer med mennesker, jeg måske ikke havde taget kontakt til, hvis jeg mødte dem i Danmark. Men samtidig mødte jeg også en god portion søde danske studerende, som jeg stadig kan nyde en kop kaffe med i ny og næ. Så for mig var det sociale og venskaberne helt klart noget af det bedste ved at være udvekslingsstuderende i Singapore.

Læs mere