Pernille Cathrine Pedersen, Singapore

Drømmer du om at opleve Singapore? Pernille deler her et udpluk af sine oplevelser med dig, fra da hun var på udveksling i Singapore.

Pernille Cathrine Pedersen: Udveksling i Singapore

Navn: Pernille Cathrine Pedersen

Alder: 25 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Singapore, National University of Singapore

Uddannelse i Danmark:
HA (Kom.), CBS

Hvilket semester rejste du på?
Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling i Singapore?

Jeg havde mange overvejelser i forbindelse med min beslutning om at tage på udveksling. Jeg havde ikke rejst så meget forinden, så jeg vidste, at det ville kræve meget tid, energi og planlægning at komme afsted.

Jeg må erkende, at jeg, inden mit valg om at tage på udveksling, syntes, at det hele virkede en smule uoverskueligt. Men det viste sig, at man kan få meget hjælp og vejledning ved at spørge andre ­­­studerende. Jeg fik en del hjælp og inspiration fra de studerende på årgangen før mig, og det var også her, at jeg lod mig inspirere i forhold til mit valg af destination.

For mig var økonomien en stor del af beslutningen. Jeg havde som mange andre studerende ikke uanede mængder af penge og vidste, at jeg måtte se på mine prioriteter. Jeg var afklaret med, at jeg gerne ville opleve så meget som muligt under mit ophold. Derfor var Asien også det oplagte valg for mig, da der i Asien er rig mulighed for at rejse til billige penge mellem en masse destinationer.

Da jeg havde fået indskrænket min søgning til universiteter i Asien, gik det hele lidt lettere. Jeg fandt hurtigt frem til at CBS havde en aftale med National University of Singapore, og jeg kunne konstatere, at NUS både havde fagene jeg ønskede, et højt fagligt niveau og åbnede for en masse muligheder – og så var jeg jo heldig at få opfyldt ønsket om at gå på NUS, som var min førsteprioritet.

Hvordan var studielivet i Singapore?

Singapore er en pulserende by med liv og unge mennesker overalt. Selve universitetet er beliggende en smule uden for centrum, men NUS er så stor, at næsten alle faciliteter findes på campus. Jeg boede on-campus i det, der bliver kaldt UTown, hvor jeg delte en lejlighed med 3 andre udvekslingsstuderende. I UTown var mange af skolens college og student residences samlet, og her var både træningsfaciliteter, Starbucks, butikker og restauranter. Så med andre ord havde man,  alt man behøvede på campus.

NUS har i flere år været kåret som Asiens bedste universitet, hvorfor jeg også forventede, at niveauet ville være højt. Det kom dog en smule bag på mig, at det ikke var niveauet, der var det mest udfordrende, men derimod mængden af forberedelse og opgaver. De studerende på NUS har været vant til at kæmpe for gode resultater, og det er ikke sjældent syn at se, at de studerende læser til midnat. Dog vil jeg understrege, at jeg virkelig har lært noget på mit semester i Singapore og bestemt ikke kan beklage mig over det faglige niveau. Jeg udfordrede mig selv og tog fag, som jeg på forhånd vidste, at jeg ville finde udfordrende – og det var det.

Vi var mere end tusind udvekslingsstuderende på NUS, og det gik hurtigt med at lære folk at kende. Det var helt op til mig selv, hvor meget jeg gjorde for at komme i snak med de lokale. Men min oplevelse var, at mange af de lokale studerende var meget målrettet med deres studier og ikke brugte så meget tid med udvekslingsstuderende. Vi var derimod en masse udvekslingsstuderende, der brugte meget tid sammen, og der var altid et socialt arrangement eller en anden aktivitet at tage til.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg forsøgte at rejse så meget som muligt under mit udvekslingsophold. Derfor var det også fantastisk, at jeg fik mulighed for at lægge mine undervisningsdage fra tirsdag til torsdag. Jeg rejste en del under mit ophold og oplevede dele af Indonesien, Thailand, Taiwan og Filipinerne. Når man færdes blandt en masse andre udvekslingsstuderende, er det ikke svært at finde en rejsemakker.

Hverdagene på campus gik mest med at læse og deltage i undervisning. Når vi studerende indimellem trængte til lidt afveksling var der mulighed for at bruge skolens mange gratis faciliteter, heriblandt svømmehal, pool, fitnesscenter og klatrevægge. Der var et væld af muligheder, sikkert også mange flere end de jeg kendte til.

Nogle weekender tilbragte jeg også i Singapore. I disse weekender forsøgte jeg at opleve så meget af byen som muligt. Byen byder på imponerende lysshows, dejlige parker og et væld af skybarer, hvor man nyde en lækker cocktail – og især det sidste var da også en aktivitet, vi var flere, der holdt af.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Singapore?

Det bedste ved at være studerende i Singapore var det studieliv, jeg oplevede på campus. Jeg fik gode venskaber på tværs af kulturer med mennesker, jeg måske ikke havde taget kontakt til, hvis jeg mødte dem i Danmark. Men samtidig mødte jeg også en god portion søde danske studerende, som jeg stadig kan nyde en kop kaffe med i ny og næ. Så for mig var det sociale og venskaberne helt klart noget af det bedste ved at være udvekslingsstuderende i Singapore. National University of Singapore er et universitet, som i høj grad skaber gode rammer for at møde nye mennesker og danne gode venskaber.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Singapore?

Jeg blev meget overrasket over den studiekultur, jeg mødte i Singapore. De lokale studerende var i gang fra tidlig morgen og tog videre til træning sent om aftenen direkte efter studierne. Jeg kiggede noget første gang jeg så, hvordan de studerende sover ved bordene. Men i Singapore er det normalen, at man tager en lille 5 minutters nap under læsningen – og det tror jeg gerne på med den energi, de studerende lægger i studierne.

Noget andet, der overraskede mig, var mængden af aktiviteter og klubber på campus. På CBS er der ikke ligeså stor tradition for, at man er en del en studenterorganisation, men på NUS er det normalen, og man skal gerne være medlem af flere.

Det, der nok kom mest bag på mig, er singaporeanernes ekstreme forhold til aircondition og indendørs Malls. Som ny dansker i Singapore er man næsten garanteret en forkølelse, og det tog da også mig noget tid at vænne mig til de ekstreme temperaturændringer inde og ude. Men den positive side af sagen er, at man på trods af de 30 graders varme og høje luftfugtighed altid kan finde et af de mange kølige shoppingcentre i nærheden.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Singapore?

Tag afsted! Singapore er fantastisk by, som byder på et utal af mindeværdige oplevelser. Jeg havde ikke turde drømme om mange af de oplevelser, jeg nu er blevet rigere og på trods af de mange timers forberedelse inden afrejse, ville jeg ikke være mit udvekslingsophold foruden. Hvis du overvejer Singapore, vil jeg anbefale dig at spare en masse penge op eller søge legater, så du kan udnytte de rejsemuligheder, som Asien byder på. Det er billigt at rejse mange steder i Asien, men det er ikke billigt at være i byen i Singapore. Derfor kan det godt betale sig at booke en masse weekendture ud af byen/bystaten.

Med hensyn til det faglige, vil jeg anbefale, at du forsøger at følge godt med fra starten. Flere fag kan man godt tage uden at købe en bog, men følg med på de undervisningsslides, der bliver givet. For på NUS bliver man allerede tidligt på semestret mødt af den første eksamen: Midterm, som også er en del af karakteren.

Alt i alt må jeg dog konstatere, at jeg kunne tale i timevis om min udveksling, og simpelthen er så taknemmelig for de oplevelser jeg nu kan tage med mig – og hvem ved, mon ikke jeg napper et nyt udvekslingsophold på kandidaten?


Annoncer