Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! Frankrig er det mest besøgte land, og dette er ikke uden grund. Landet har nemlig både en glamourøs madkultur og utallige seværdigheder, som er værd at opleve. Med et studieophold til Frankrig, vil du derfor uden tvivl få oplevelser for livet!

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Frankrig. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Frankrig i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Frankrig her!


Sprog

Fransk

 Hovedstad

Paris

Valuta

Euro

 Befolkning

66.926.166


Frankrigs uddannelsessystem 

I Frankrig er der rig mulighed for at tage en uddannelse for udlændinge, og hvert år strømmer studerende fra andre lande dog også til Frankrig for at tage et semester eller en hel uddannelse. Frankrig er i forvejen det mest besøgte rejsemål, og dette gør også Frankrig meget attraktiv, når studerende skal vælge destinationen for deres udvekslingsophold. Dette kan også ses på de franske universiteter, hvor næsten hele 12 % af de studerende på de franske universiteter er udlændinge. 

Videregående uddannelse i Frankrig

Kan du bare ikke få nok af Frankrig, og ønsker du at læse hele din uddannelse i det skønne Frankrig? Så er der mulighed for at læse en videregående uddannelse i Frankrig, men det kræver dog, at du opfylder en række forskellige adgangskrav. 

Et af adgangskravende for at blive optaget på et fransk universitet er, at man kan dokumentere tilstrækkelige sprogkundskaber i fransk. Mange af de franske universiteter eller andre videregående uddannelser i Frankrig har deres egen sprogtest, som er et krav at bestå for at læse hele din videregående uddannelse i Frankrig. 

En dansk gymnasial uddannelse vil være adgangsgivende til at ansøge om optagelse på et fransk universitet, men der vil dog være særlige adgangskrav på de forskellige uddannelser. Du bør derfor tage kontakt til det uddannelinstitusion, som du ønsker at søge ind på, da der er forskellige adgangskrav på de forskellige universiteter. 

Hvad koster det at studere i Frankrig?

Går du allerede på en uddannelsesinstitution i Danmark, og vælger at søge udveksling til Frankrig gennem din uddannelsesinstitution, så slipper du for at betale studieafgifter i forbindelse med din udveksling. Det er også en mulighed at søge om særlige legater, hvis din skole er berettiget til det.

Ønsker du derimod at tage hele din videregående uddannelse i Frankrig, vil det koste et årligt gebyr undervejs i uddannelsen. Læser du på et offentligt universet i Frankrig vil det koste 1380 kroner om året for en tre-årig bachelorgrad, og 1925 kroner om året for den to-årige Mastergrad. 

Vælger du dog at læse hele din uddannelse på et privat universitet, vil det koste op til 105.000 kroner om året.


Godt at vide!

Skal man søge visum? 

Du skal være opmærksom på, at hvis du vælger at læse dele eller hele din uddannelse i Frankrig, så skal du søge om studentvisum. Når man søger om visum til Frankrig er det både dyrere og mere tidskrævende end andre EU-lande, og man bør derfor være ude i god tid for at ansøge om dette. Processen er mere tidskrævende, da det er en to-trins-proces, der kræver, at du sender dit universitets accept til CampusFrance, inden du ansøger om dit visum hos det konsulat, der er nærmest dig.Herudover kræver det, at når du ankommer til Frankrig, skal du registrere dig hos Office Français d'Immigration et d'Intégration for at få dit visa bekræftet som en officiel opholdstilladelse. 

Et studentvisum koster cirka 1500 kroner. 

Hvor kan jeg bo i Frankrig?

Der er mange gode muligheder for at finde en lejebolig centralt i Frankrig, men prislejet er meget forskelligt alt efter, hvor du bor henne i Frankrig. Den månedlige omkostning for en lejebolig i Frankrig kan ligge på alt fra 585 Euro til 1102 Euro - alt afhængigt af, hvor centralt du er placeret ift. Frankrigs hovedstad Paris. 

Vælger du at studere i Paris, kan du også undersøge muligheden for at bo på et af de kollegier, som ligger i det område, der kaldes universitetsbyen. I universitetsbyen findes mange forskellige kollegier, hvor hvert kollegier repræsenterer et land. Her findes også et dansk kollegium, hvor man kan bo sammen med 20-30 andre danske udvekslingstuderende.

Sproget?

Vælger man at studere i Frankrig, er det en god ide at øve nogle franske gloser, inden ens ophold starter. Dette er en god ide, da franskmænd ikke benytter engelsk særligt meget, og det kan derfor være svært at kommunikere med andre franskmænd, hvis man ikke er øvet i nogle basale franske gloser. 

Hvor langt rækker pengene i Frankrig?

Frankrig er ikke et billigt land at opholde sig i, og priserne på mad og drikke er enten samme prisniveau som i Danmark eller en tand dyrere. Man ser b.la., at priserne på nogle madvarer i et fransk supermarked er væsentligt højere end i Danmark. Vælger du dog at spise ude nogle dage, vil et almindeligt måltid på en restaurant koste omtrent 129 kroner. 

Kan jeg få min SU med til Frankrig? 

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her

Læs om livet på udveksling her!

Senest opdateret: 01 sep 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Studér i Canada: Alt du skal vide

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Italien: Alt du skal vide

Over 30000 internationale studerende vælger at studere i Italien, og det er der en grund til! Italien er et fantastisk land, der er rig på forskellige kulturer. Det er hjemsted for noget af den flotteste arkitektur i verdenen, samtidig er det støvleformede land hjemsted for nogen af verdens ældste universiteter. Der er noget for enhver smag i Italien, så om du er til sne i alperne eller sol i syden, så er Italien noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Studér i Holland - Alt du skal vide

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Schweiz: Alt du skal vide

Udover at have et af de højst rangeret uddannelsessystemer i verden, er der mange andre grunde til at du skal studere i Schweiz. Først og fremmest er næsten 25% af alle studerende i Schweiz internationale studerende. Du vil altså have rig mulighed for at danne dig et netværk. Samtidig vil du i Schweiz finde en blanding af smuk natur og overvældende storbyer.

Læs mere
Sidst opdateret 17-09-2020

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Brasilien - Alt du skal vide!

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Vietnam - Alt du skal vide!

Vietnam er verdens 13. mest befolkede land, og med en af verdens hurtigst voksende økonomier har de potentialet for at blive en af verdens største økonomier i det 21. århundrede. Vietnam er derfor den ideelle destination for dig, som ønsker at studerer i kontrasternes land, hvor du vil opleve alt fra hektiske og sprudlende storbyer til fænomenalle naturområder.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere