Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! 

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! Frankrig er det mest besøgte land, og dette er ikke uden grund. Landet har nemlig både en glamourøs madkultur og utallige seværdigheder, som er værd at opleve. Med et studieophold til Frankrig, vil du derfor uden tvivl få oplevelser for livet!

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Frankrig. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Frankrig i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Frankrig her!


Sprog

Fransk

 Hovedstad

Paris

Valuta

Euro

 Befolkning

66.926.166


Frankrigs uddannelsessystem 

I Frankrig er der rig mulighed for at tage en uddannelse for udlændinge, og hvert år strømmer studerende fra andre lande dog også til Frankrig for at tage et semester eller en hel uddannelse. Frankrig er i forvejen det mest besøgte rejsemål, og dette gør også Frankrig meget attraktiv, når studerende skal vælge destinationen for deres udvekslingsophold. Dette kan også ses på de franske universiteter, hvor næsten hele 12 % af de studerende på de franske universiteter er udlændinge. 

Videregående uddannelse i Frankrig

Kan du bare ikke få nok af Frankrig, og ønsker du at læse hele din uddannelse i det skønne Frankrig? Så er der mulighed for at læse en videregående uddannelse i Frankrig, men det kræver dog, at du opfylder en række forskellige adgangskrav. 

Et af adgangskravende for at blive optaget på et fransk universitet er, at man kan dokumentere tilstrækkelige sprogkundskaber i fransk. Mange af de franske universiteter eller andre videregående uddannelser i Frankrig har deres egen sprogtest, som er et krav at bestå for at læse hele din videregående uddannelse i Frankrig. 

En dansk gymnasial uddannelse vil være adgangsgivende til at ansøge om optagelse på et fransk universitet, men der vil dog være særlige adgangskrav på de forskellige uddannelser. Du bør derfor tage kontakt til det uddannelinstitusion, som du ønsker at søge ind på, da der er forskellige adgangskrav på de forskellige universiteter. 

Hvad koster det at studere i Frankrig?

Går du allerede på en uddannelsesinstitution i Danmark, og vælger at søge udveksling til Frankrig gennem din uddannelsesinstitution, så slipper du for at betale studieafgifter i forbindelse med din udveksling. Det er også en mulighed at søge om særlige legater, hvis din skole er berettiget til det.

Ønsker du derimod at tage hele din videregående uddannelse i Frankrig, vil det koste et årligt gebyr undervejs i uddannelsen. Læser du på et offentligt universet i Frankrig vil det koste 1380 kroner om året for en tre-årig bachelorgrad, og 1925 kroner om året for den to-årige Mastergrad. 

Vælger du dog at læse hele din uddannelse på et privat universitet, vil det koste op til 105.000 kroner om året.


Godt at vide!

Skal man søge visum? 

Du skal være opmærksom på, at hvis du vælger at læse dele eller hele din uddannelse i Frankrig, så skal du søge om studentvisum. Når man søger om visum til Frankrig er det både dyrere og mere tidskrævende end andre EU-lande, og man bør derfor være ude i god tid for at ansøge om dette. Processen er mere tidskrævende, da det er en to-trins-proces, der kræver, at du sender dit universitets accept til CampusFrance, inden du ansøger om dit visum hos det konsulat, der er nærmest dig.Herudover kræver det, at når du ankommer til Frankrig, skal du registrere dig hos Office Français d'Immigration et d'Intégration for at få dit visa bekræftet som en officiel opholdstilladelse. 

Et studentvisum koster cirka 1500 kroner. 

Hvor kan jeg bo i Frankrig?

Der er mange gode muligheder for at finde en lejebolig centralt i Frankrig, men prislejet er meget forskelligt alt efter, hvor du bor henne i Frankrig. Den månedlige omkostning for en lejebolig i Frankrig kan ligge på alt fra 585 Euro til 1102 Euro - alt afhængigt af, hvor centralt du er placeret ift. Frankrigs hovedstad Paris. 

Vælger du at studere i Paris, kan du også undersøge muligheden for at bo på et af de kollegier, som ligger i det område, der kaldes universitetsbyen. I universitetsbyen findes mange forskellige kollegier, hvor hvert kollegier repræsenterer et land. Her findes også et dansk kollegium, hvor man kan bo sammen med 20-30 andre danske udvekslingstuderende.

Sproget?

Vælger man at studere i Frankrig, er det en god ide at øve nogle franske gloser, inden ens ophold starter. Dette er en god ide, da franskmænd ikke benytter engelsk særligt meget, og det kan derfor være svært at kommunikere med andre franskmænd, hvis man ikke er øvet i nogle basale franske gloser. 

Hvor langt rækker pengene i Frankrig?

Frankrig er ikke et billigt land at opholde sig i, og priserne på mad og drikke er enten samme prisniveau som i Danmark eller en tand dyrere. Man ser b.la., at priserne på nogle madvarer i et fransk supermarked er væsentligt højere end i Danmark. Vælger du dog at spise ude nogle dage, vil et almindeligt måltid på en restaurant koste omtrent 129 kroner. 

Kan jeg få min SU med til Frankrig? 

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her

Læs om livet på udveksling her!


Annoncer

Du er måske også interesseret i: