Emil Nehat Asani Aalykke, Bibliotekar, Vejle Bibliotekerne

Mød Emil, der er Bibliotekar hos Vejle Bibliotekerne. Her sørger han blandt andet for, at bibliotekets materialesamling er tidssvarende og relevant for borgerne i kommunen.

Vejle Bibliotekerne
Bibliotekar

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder på et folkebibliotek. Det betyder overordnet set, at jeg sørger for at bibliotekets materialesamling er tidssvarende og relevant for borgerne i kommunen. Jeg har ugentlige vagter i betjeningsområdet, hvor man kan spørge mig om alt mellem himmel og jord – typisk er det hjælp til at finde en specifik bog eller materiale om et emne. Et par gange om året tager jeg ud til ungdomsuddannelser og folkeskolerne i kommunen og underviser i kildekritik og informationssøgning.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Brugerne af biblioteket forventer ofte, at man ved alt om alting, så det kræver meget at leve op til de forventninger, jeg møder i hverdagen. Det er også det, der motiverer mig mest ved jobbet, for hver dag er forskellig, og jeg bliver selv meget klogere på emner, jeg ikke vidste fandtes.

Der sker meget på biblioteksområdet for tiden med bevægelsen fra fysiske samlinger til flere digitale tilbud og arrangementer, så jeg har rig mulighed for at kaste mig ud i udviklingsprojekter, der skal gøre biblioteket bedre og mere relevant for nu- og fremtidens brugere.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet bibliotekar, så der er god forening mellem de ting, jeg lærte på uddannelsen og mine arbejdsopgaver. F.eks. har jeg lært, hvordan man laver informationssystemer og databaser, så man bedre kan søge og finde det, man leder efter.

Et vigtigt fokus har også været at designe med brugervenligheden for øje. I mit arbejde får jeg flittigt brugt de kompetencer, når jeg skal vurdere, hvilke materialer vi skal købe til samlingen, hvordan det lægges i system, så det er let at genfinde, og til sidst er det uhyre vigtigt at kunne videreformidle viden og informationer, så det er brugbart for den person, jeg står overfor.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Vejle Bibliotekerne?

1. Alsidigheden i mine arbejdsopgaver

2. Godt samarbejde både lokalt og nationalt

3. Ressourcer til at lykkes med nye idéer og projekter - så de også kan føres ud i livet.

  • Hvorfor er Vejle Bibliotekerne en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Vejle Bibliotek er et overbygningsbibliotek, som udover at betjene borgere i kommunen også samarbejder med andre biblioteker i Sydjylland om efteruddannelse og udvikling af nye bibliotekstilbud. Det betyder, at det er en stor arbejdsplads med gode muligheder for at kaste sig ud i en masse forskelligartede opgaver og projekter.

Læs mere om Vejle Bibliotekerne

Mød andre kandidater fra Vejle Bibliotekerne


Annoncer