Vil du studere informationsvidenskab?

Bliv ekspert i mennesker og IT. Er du nysgerrig efter at vide mere om forholdet mellem mennesker, IT og teknologi? Med en uddannelse i informationsvidenskab får du chancen for at fordybe dig i, hvad teknologiens hastige indtog i vores hverdag betyder for den enkelte borger.
Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4
Annoncer

Reportage

Informationsvidenskab - bliv ekspert i mennesker og IT

Du finder her uddannelser i informationsvidenskab, som du kan studere på flere af landets universiteter. Informationsvidenskab er for dig, der interesserer dig for de store spørgsmål i forbindelse med computerteknologi, og de forandringer denne teknologi medfører for den enkelte borger i hverdagen, for virksomhedernes organisation og vores samfund som helhed. Samtidig bliver du også i stand til at udvikle nye IT-programmer, men altid med brugervenligheden som fokus.

Populært sagt blev industrisamfundet afløst af informationssamfundet, hvor en meget stor del af befolkningen lever af at videregive information i digitaliseret form. Fagretningen informationsvidenskab opstod som et forsøg på at analysere de ændringer, som dette medførte i samfundets struktur. Med internettets fremkomst blev vores måde at kommunikere på revolutioneret, en proces som fortsætter i meget høj fart.

Start din IT-karriere med en uddannelse i informationsvidenskab

På informationsvidenskab tager du hele tiden pulsen på de nye teknologier og kommunikationsformer med henblik på bl.a. at bevare den menneskelige faktor i processen.

Eksempler på temaer i undervisningen:

  • Hvordan kan IT bruges til bedre læring?
  • Hvilke muligheder og etiske problemer er der i forbindelse med fremtidens robotsamfund?
  • Hvilke tekniske, sociale og økonomiske konsekvenser har vores stigende brug af smartphones, apps og internettet?
  • Hvilke konsekvenser og muligheder har de mange vejviser-teknologier for vores oplevelse af "rummet"?
  • Hvordan forandrer computerteknologi og internettet vores kommunikation og organisering af arbejde?
  • Hvordan skabes den bedste kontaktflade mellem mennesker og maskiner?
  • Hvor finder du ansættelse?

Med en bachelorgrad eller kandidatgrad i informationsvidenskab kan du typisk blive ansat i IT-branchen, hvor du kommer til at arbejde med at udvikle, implementere og anvende IT med særlig fokus på brugervenligheden. Du har desuden gode muligheder for at specialisere dig i løbet af uddannelsen, og også mere overordnet komme til at arbejde med organisation og kommunikation.