Emil Eggert Scherrebeck, Udviklingskonsulent, Vejle Bibliotekerne

Mød Emil, der er ansat som udviklingskonsulent på Vejle Bibliotekerne. Emils hverdag er meget alsidig, men han fortæller at han særligt bruger sin tid på udviklingsopgaver.

Vejle Bibliotekerne
Udviklingskonsulent
  • Emil Eggert Scherrebeck
  • 31 år
  • Ansat siden maj 2018
  • Cand.mag. i Litteraturvidenskab

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som udviklingskonsulent på Vejle Bibliotekerne. Min hverdag er meget alsidig, men de største blokke i mit skema fyldes ud af forskellige udviklingsopgaver samt projekt- og procesledelse. Vejle Bibliotek er et af seks Centralbiblioteker i Danmark, hvilket ikke mindst betyder, at vi udover at varetage kommunale opgaver også varetager opgaver med regionalt og nationalt sigte. For mit daglige arbejde og ’forretningsområde’ medfører dette blandt andet, at jeg deltager i projekter, som retter sig imod udviklingen af biblioteker i vores CB-område, der dækker 12 kommuner i Sydjylland og Middelfart, samt udviklingen af de danske folkebiblioteker mere generelt.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

En af de store udfordringer i mit job er, at jeg skal være med til at omsætte komplekse og abstrakte problemstillinger til mere eller mindre konkrete tiltag eller projekter. Dette er dog samtidig noget af det, der er mest spændende ved mit arbejde. Fordi det i sidste ende handler om at lave tiltag, der udmønter sig i konkrete initiativer i den virkelige verden, som kommer den enkelte borger til gode.

I flere af de projekter, jeg er involveret i, skal vi desuden løbende forholde os til, hvorvidt en given idé udelukkende er relevant for borgerne i vores kommune, eller om den selvsamme idé vil kunne skaleres eller tilpasses, sådan at den kan anvendes på regionalt eller nationalt plan. Dette ser jeg som en spændende udfordring.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Som kandidat i Litteraturvidenskab har jeg en stor faglighed inden for kulturområdet, som jeg trækker på i mange aspekter af mit arbejde. Desuden har jeg igennem mit studie udviklet mine analytiske kompetencer, hvilket er helt centralt for mit nuværende arbejde. Jeg trækker desuden meget på mine formidlingskompetencer fra det tilvalgsfag i journalistisk formidling, jeg fulgte under min kandidatuddannelse.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Vejle Bibliotekerne?

1. Arbejdet med at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet.

2. Muligheden for at bringe flere kompetencer i spil.

3. Muligheden for at udvikle mig selv.

  • Hvorfor er Vejle Bibliotekerne en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Vejle Bibliotek er attraktiv for mig, fordi jeg her arbejder ind i en stor kulturinstitution, der både har antennerne ude i forhold til det lokale, regionale, nationale og i virkeligheden også det internationale.

Læs mere om Vejle Bibliotekerne

Mød andre kandidater fra Vejle Bibliotekerne


Annoncer