Mette Sørensen, Teknisk sagsbehandler/Ingeniør, Sikkerhedsstyrelsen

Som Teknisk sagsbehandler/Ingeniør for Sikkerhedsstyrelsen er Mettes primære arbejdsopgave sagsbehandling af produkter, som ikke lever op til gældende sikkerhedskrav.

Sikkerhedsstyrelsen
Ingeniør
  • Mette Sørensen
  • 36 år
  • Ansat siden 2017
  • Diplomingeniør i Kemi og Bioteknologi, Aalborg Universitet

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat i Center for Markedsovervågning, hvor jeg arbejder med produktsikkerhed i et team af dygtige kollegaer. Min primære arbejdsopgave omhandler sagsbehandling af produkter, som ikke lever op til gældende sikkerhedskrav. Jeg er ofte i dialog med virksomheder, som har brug for vejledning i forhold til deres egne forpligtelser samt produktsikkerheden af de produkter, de ønsker at markedsføre.

Derudover deltager jeg i Sikkerhedsstyrelsens internationale arbejde, hvor vi bl.a. holder møde med Kommissionen og de andre EU-medlemslande 2-3 gange årligt for at drøfte produktsikkerhed i EU.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende lige nu er vores digitale omstilling. Der udarbejdes bl.a. robotter til at automatisere de mest rutineprægede opgaver, så vi kan blive mere effektive og dermed til større hjælp for vores kunder.

Derudover bringer hver dag nye udfordringer, og de færreste dage er ens. Der findes et utal af forskellige produkter på markedet og dermed mange regelsæt, love og tekniske data og standarder, man skal sætte sig ind i.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Som ingeniør er man ”trænet i” at tilegne sig viden. De kompetencer og værktøjer, man opnår under uddannelsen, kan i høj grad anvendes hos Sikkerhedsstyrelsen. Det er en fordel, at man er vant til at sætte sig ind i kompliceret viden og tolke tekniske data. Overblik, mange bolde i luften og vekslende opgaver var hverdag under mit studie, og kommer mig til gode i dette job.  

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Sikkerhedsstyrelsen?

1. Godt arbejdsmiljø og gode kollegaer

2. Tillid og inddragelse af medarbejdere

3. Balance mellem arbejdsliv og privatliv

  • Hvorfor er Sikkerhedsstyrelsen en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Det giver en god fornemmelse i maven at gå på arbejde og føle, at jeg bidrager til noget værdifuldt for andre. Vi arbejder sammen om et fælles mål - produktsikkerhed i Danmark - og jeg kan godt lide hele den ånd, der er i huset omkring at løfte denne opgave.

Sikkerhedsstyrelsen er hele tiden i udvikling, og der er gode muligheder for både at specialisere sig, men samtidig prøve kræfter med nye faglige udfordringer og evt. deltage i et af de mange spændende projekter, der altid er under udarbejdelse i huset.  

Læs mere om Sikkerhedsstyrelsen

Mød andre kandidater fra Sikkerhedsstyrelsen


Annoncer