Vis studentum.dk som: Mobile

Anne-Sophie Loft, Analyst, Mærsk

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som Finance Business Partner for Maersk Lines Globale Marketing og Business Development afdeling på vores hovedkontor i København, hvilket betyder, at jeg supporterer afdelingen fra et finansielt perspektiv. Jeg identificerer blandt andet muligheder for optimering og værdiskabelse samt bedre udnyttelse af ressourcerne i afdelingen typisk i forbindelse med marketingskampagnerne. Arbejdsopgaverne spænder dog meget bredt fra klassisk performance management-rapportering og target-setting til analyser af store mængder data blandt andet i forbindelse med kampagner.

Gennem analyser giver jeg mine stakeholders nye indsigter i de problemstillinger, de arbejder med, som er med til at influerere de beslutninger, de tager. Typisk inkluderer det også, at jeg kommer med anbefalinger til blandt andet, hvilke kunder der skal markedsføres til, og hvordan kampagnen antages at påvirke virksomhedens kommercielle og/eller finansielle resultater.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er et sjovt og udfordrende at arbejde i krydsfeltet mellem marketing og finans, hvor jeg specielt bliver udfordret på marketingsområdet, som jeg kun har haft en meget lille del af på min bachelor. At arbejde sammen med stakeholders, der er super kreative og som tænker anderledes end en selv, er super spændende. Dagligt arbejder jeg også sammen med kollegaer fra vores globale service center i Indien, som er sjovt, men til tider også udfordrende, når de sidder på den anden side af jorden og har en anden kultur og måde at arbejde på.

De mest spændende opgaver – og mest givende – er dem, hvor jeg kan bruge min faglige baggrund til at give mine marketingstakeholders helt nye indsigter i potentialet af de marketingskampagner, som de planlægger. Dermed løfter vi kvaliteten sammen og bruger vores ressourcer bedst muligt for vores kunder og virksomhedens skyld.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Selvom min kandidat er mere rettet mod den klassiske finans- og regnskabsfunktion, så bruger jeg dagligt min faglige viden og analytiske redskaber til at identificere interne problemstillinger og finde passende løsninger. Typisk er jeg den, der kvantificerer og linker mine stakeholders ideer til mere konkrete resultater, målsætninger og påvirkninger i forhold til virksomhedens finansielle resultater – parametre som ikke alle med en helt anden uddannelsesmæssig baggrund overvejer eller kan udarbejde selv. Dermed sikrer vi os at beslutninger træffes på et informeret grundlag frem for mavefornemmelse.

Ydermere bruger jeg også min uddannelse i udarbejdelsen af Performance Management i afdelingen og til at bygge bro mellem blandt andet vores regnskabsafdeling og mine stakeholders, så de forstår afdelingens interne regnskaber på en forståelig og brugbar måde. Her bruger jeg specielt min mere holistiske forståelse af virksomheders opbygning og forretningsområder, som jeg har erhvervet gennem min bachelor.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Mærsk?

The globale perspektiv

Som en del af A.P. Moller-Maersk- gruppen har jeg knap 88.000 kollegaer fordelt på 130 lande og 900 kontorer. Det er en fantastisk stor og spændende organisation, hvor vi er så mange forskellige kulturer, som giver nye perspektiver samt et sjovt og udfordrende arbejdsmiljø, hvor man lærer at arbejde sammen med mange forskellige kulturer.

Karrieremulighederne

Der er et uendeligt antal muligheder for at gøre karriere inden for forskellige forretningsområder og i forskellige selskaber - både lokalt og globalt. Maersk investerer meget i den enkeltes træning, og der udvises en hel enorm tillid til, at den enkelte kan klare større og mere udfordrende opgaver på baggrund af troen på den enkeltes kompetencer frem for kun på kvalifikationer.

En ny retning

Maersk-gruppen er ved at undergå den største transformation i selskabets historie. Både strategisk, teknologisk og kommercielt. Det er fantastisk spændende at være en del af samt at være med til at påvirke denne nye retning.

  • Hvorfor er Mærsk en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Foruden de ovenstående tre grunde, så er jeg er en del af finans-sporet i Maersks globale Graduate Programme ”Go with Maersk”, som giver mig den bedste start på min karriere: to år i to forskellige jobs af et års varighed. Samtidig er jeg på udenlandske træningsmoduler hvert halve år, hvor vi mødes med resten af de 70 andre Graduates. Efter de første to år bliver vi udstationeret i to år.

Læs mere om Mærsk

Mød andre kandidater fra Mærsk

Senest opdateret: 16 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-08-2019

Helle Eis Christensen, Økonom, Nationalbanken

Jeg arbejder i Finansiel Statistik, der indsamler, bearbejder og offentliggør statistik. Afdelingen analyserer de indsamlede data og leverer input til fx vurderingen af den finansielle stabilitet i Danmark. Jeg sidder hovedsageligt med indsamlinger, opgørelser og analyser af betalingsbalancens finansielle poster.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Thomas Zefting Thiesen, Senior Dealer, Jyske Bank

Jeg arbejder som Risk Manager/FX Trader/Senior Dealer i Jyske Bank, hvor min primære arbejdsopgave består i at risikostyre bankens valuta-flow. Vores kunder og samarbejdsbanker har mulighed for at handle valuta hos os, og deres køb og salg af forskellige valutaer er det, der genererer det valuta-flow, jeg risikostyrer, og som jeg dermed forsøger at optimere og generere indtjening på baggrund af.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jonas Ladegaard Hensch, Økonom, Nationalbanken

Jeg arbejder som økonom i afdelingen Økonomi og Pengepolitik, som beskæftiger sig med dansk økonomi og international økonomi. Jeg tilhører teamet monetær og makrofinansiel analyse, som har til opgave at overvåge og analysere penge- og valutakursmarkeder samt monetære og finansielle forhold. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Daniele Capezzuto, Junior MOGE Controller, Nestlé

I work in Finance and Control, more specifically within MOGE Controlling. MOGE stands for Marketing and Other General Expenses (alternatively SG&A) and together with my manager we are in charge of controlling these costs for the Nordics. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Sabine Højbjerg, Technology Solutions Professional, Microsoft

Jeg er Technology Solutions Professional hos Microsoft, hvor jeg arbejder med teknologier inden for den moderne arbejdsplads. Det vil sige, hvordan vi i Microsoft forsøger at tilpasse og udvikle vores teknologier til fremtiden arbejdsplads i takt med den digitale samfundsudvikling. I min rolle har jeg særlig fokus på samarbejdsværktøjer. Det indebærer blandt andet, at jeg demonstrerer, hvordan man ...

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Ammar Ali, Finance Business Partner, TDC Group

I am currently working as a Finance Business Partner in the YouSee Finance team within TDC Group, and in my position, I deal with various tasks which relate specifically towards the financial and commercial aspects of the company. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Kristian Gaarde, Portfolio Manager, ATP

Jeg er en del af ATP’s investeringsafdeling, som har ansvaret for at skabe det bedst mulige afkast til alle ATP’s medlemmer. Helt konkret sidder jeg i den afdeling, der står for investeringer i børsnoterede danske aktier. En af mine primære arbejdsopgaver er at opbygge et indgående kendskab til de selskaber, vi gerne vil investere i. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Thomas Brix, Finance Graduate, Carlsberg

Jeg arbejder i Finance, og min sidste rotation var i den afdeling, som hedder FP&A, som blandt andet beskæftiger sig med månedlig rapportering og analyser til ledelsen omkring Carlsbergs finansielle performance. Mine arbejdsopgaver var relateret til den månedlige rapportering, hvilket blandet bestod af at lave månedlige analyser og rapporter til ledelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Elisa Corydon-Petersen, Financial Postgraduate, Danfoss

Postgraduate programmet er struktureret over en to årig periode med fire projekter af et halvt års varighed. Mindst et af de fire projekter foregår i udlandet, men programmet planlægges individuelt, så kun det første projekt er tilrettelagt på forhånd for kandidaten – hvilket giver mulighed for at skræddersy indholdet efter profil og interesse. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Krogh Mikkelsen, Business Analyst, Danish Crown

Jeg sidder i Group Procurement - altså koncernindkøb. Jeg er Business Analyst i Business Development. Jeg arbejder primært med rapportering, projekthåndtering og forskelligt analysearbejde i forhold til spend og cost out.  Jeg har meget stor indflydelse i forhold til at skabe mit eget job. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-03-2019

Bo Jensen, Nordic Credit Manager, L'Oréal

Credit-teamets rolle i L’Oréal er at styre vores kreditrisiko ud mod vores kunder, gennem kreditvurderinger og forsikringer. Derudover er vi ansvarlige for L’Oréals debitor, bogholderi og inddrivelse af kundefordringer. Det spændende ved mit job er bl.a., at vi har rigtig mange forskellige stakeholders både internt og eksternt. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-03-2019

Alex Maj Lorenzen-Bangsgaard, Økonomisk Konsulent, Børn & Unge, Vejle Kommune

Jeg er ansat i Staben i Børne- & Ungeforvaltningen, Vejle Kommune. Her arbejder jeg med økonomien inde for folkeskolerne i Vejle Kommune, hvor mine mest klassiske arbejdsopgaver er budgetlægning, budgetopfølgning og regnskabsafslutning. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Anne Hye Kristensen, Infrastructure Analyst, Nationalbanken

Jeg arbejder som Infrastructure Analyst og sidder i afdelingen Finansiel Stabilitet. Finansiel Stabilitet beskæftiger sig med overvågning og laver vurderinger af den finansielle sektor i Danmark med det formål at sikre en robust økonomi.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Oliver Skjold Pedersen, Graduate, Carlsberg

Jeg er International Graduate i Group Commercial og sidder i min første rotation af 3 i Craft & Speciality teamet. I Craft & Speciality er vi globalt ansvarlige for brands såsom Somersby, 1664 Blanc, Grimbergen, og Brooklyn. Jeg sidder med 1664 Blanc og Grimbergen og er projektleder på mange forskellige projekter. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Andrea Decandia, Finance Graduate, Carlsberg

I currently work in the Finance department and as part of my Graduate Program, I have just started my second rotation. In my first one I was part of the Financial Planning and Controlling team, in which I was involved in the monthly financial reports of the global group, but also in ad-hoc analysis and the preparation of the budget for 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Lene Louise Kvist-Madsen, Økonomi- og Administrationschef, KOM-KBH A/S

Jeg har ansvaret for administration og økonomi i KOM-KBH. Jeg har en Controller-funktion for projektansvarlige og forsøger hele tiden at være foran, så jeg kan hjælpe dem med deres styring af projektøkonomien. Det mest udfordrende er at få materiale og informationer fra byggeledelsen, så jeg kan bidrage til styring af økonomien i deres projekter.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Kasper Søderberg Nielsen, Marketing, Arla

Jeg arbejder med marketing på Arlas hovedkontor i England. Mere specifikt arbejder jeg på at lancere en ny ost til Englands knap 66 millioner indbyggere i et forsøg på at etablere Arla som et af Englands førende ostebrands. Projektet er meget stort og omfattende og kræver derfor en holistisk tilgang, der gør, at mine arbejdsopgaver er meget afvekslende.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Kristine Clemmensen-Rotne, Engineering Graduate, Demant

During the graduate program I have been working in the following areas during my four rotations: During my various projects here in the Graduate Programme I have moved through almost all of the different stages, from the early development to the final production and distribution of our products. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Marie Ramsø Motzfeldt, Konsulent, DR

Jeg er en del af en mindre analyseenhed i DR Økonomi, hvor jeg udfører større og mindre analyseopgaver på tværs af hele huset med økonomi som fokus. Jeg arbejder primært projektbaseret og beskæftiger mig derfor typisk med opgaver, der strækker sig over lidt længere perioder.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Marie Holst, Konsulent, Dansk Industri

Jeg arbejder i DI’s energi- og klimapolitiske afdeling, hvor opgaven blandt andet er at påvirke politikere til, at regler og politiske mål inden for energi og klima er til gavn for DI’s medlemsvirksomheder. Som økonom bruger jeg en stor del af min tid på at lave analyser, som kan underbygge vores synspunkter og hjælpe med til at beslutte, hvad der er bedst for DI’s medlemmer.

Læs mere