Vis studentum.dk som: Mobile

Anne-Sophie Loft, Analyst, Mærsk

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som Finance Business Partner for Maersk Lines Globale Marketing og Business Development afdeling på vores hovedkontor i København, hvilket betyder, at jeg supporterer afdelingen fra et finansielt perspektiv. Jeg identificerer blandt andet muligheder for optimering og værdiskabelse samt bedre udnyttelse af ressourcerne i afdelingen typisk i forbindelse med marketingskampagnerne. Arbejdsopgaverne spænder dog meget bredt fra klassisk performance management-rapportering og target-setting til analyser af store mængder data blandt andet i forbindelse med kampagner.

Gennem analyser giver jeg mine stakeholders nye indsigter i de problemstillinger, de arbejder med, som er med til at influerere de beslutninger, de tager. Typisk inkluderer det også, at jeg kommer med anbefalinger til blandt andet, hvilke kunder der skal markedsføres til, og hvordan kampagnen antages at påvirke virksomhedens kommercielle og/eller finansielle resultater.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er et sjovt og udfordrende at arbejde i krydsfeltet mellem marketing og finans, hvor jeg specielt bliver udfordret på marketingsområdet, som jeg kun har haft en meget lille del af på min bachelor. At arbejde sammen med stakeholders, der er super kreative og som tænker anderledes end en selv, er super spændende. Dagligt arbejder jeg også sammen med kollegaer fra vores globale service center i Indien, som er sjovt, men til tider også udfordrende, når de sidder på den anden side af jorden og har en anden kultur og måde at arbejde på.

De mest spændende opgaver – og mest givende – er dem, hvor jeg kan bruge min faglige baggrund til at give mine marketingstakeholders helt nye indsigter i potentialet af de marketingskampagner, som de planlægger. Dermed løfter vi kvaliteten sammen og bruger vores ressourcer bedst muligt for vores kunder og virksomhedens skyld.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Selvom min kandidat er mere rettet mod den klassiske finans- og regnskabsfunktion, så bruger jeg dagligt min faglige viden og analytiske redskaber til at identificere interne problemstillinger og finde passende løsninger. Typisk er jeg den, der kvantificerer og linker mine stakeholders ideer til mere konkrete resultater, målsætninger og påvirkninger i forhold til virksomhedens finansielle resultater – parametre som ikke alle med en helt anden uddannelsesmæssig baggrund overvejer eller kan udarbejde selv. Dermed sikrer vi os at beslutninger træffes på et informeret grundlag frem for mavefornemmelse.

Ydermere bruger jeg også min uddannelse i udarbejdelsen af Performance Management i afdelingen og til at bygge bro mellem blandt andet vores regnskabsafdeling og mine stakeholders, så de forstår afdelingens interne regnskaber på en forståelig og brugbar måde. Her bruger jeg specielt min mere holistiske forståelse af virksomheders opbygning og forretningsområder, som jeg har erhvervet gennem min bachelor.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Mærsk?

The globale perspektiv

Som en del af A.P. Moller-Maersk- gruppen har jeg knap 88.000 kollegaer fordelt på 130 lande og 900 kontorer. Det er en fantastisk stor og spændende organisation, hvor vi er så mange forskellige kulturer, som giver nye perspektiver samt et sjovt og udfordrende arbejdsmiljø, hvor man lærer at arbejde sammen med mange forskellige kulturer.

Karrieremulighederne

Der er et uendeligt antal muligheder for at gøre karriere inden for forskellige forretningsområder og i forskellige selskaber - både lokalt og globalt. Maersk investerer meget i den enkeltes træning, og der udvises en hel enorm tillid til, at den enkelte kan klare større og mere udfordrende opgaver på baggrund af troen på den enkeltes kompetencer frem for kun på kvalifikationer.

En ny retning

Maersk-gruppen er ved at undergå den største transformation i selskabets historie. Både strategisk, teknologisk og kommercielt. Det er fantastisk spændende at være en del af samt at være med til at påvirke denne nye retning.

  • Hvorfor er Mærsk en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Foruden de ovenstående tre grunde, så er jeg er en del af finans-sporet i Maersks globale Graduate Programme ”Go with Maersk”, som giver mig den bedste start på min karriere: to år i to forskellige jobs af et års varighed. Samtidig er jeg på udenlandske træningsmoduler hvert halve år, hvor vi mødes med resten af de 70 andre Graduates. Efter de første to år bliver vi udstationeret i to år.

Læs mere om Mærsk

Mød andre kandidater fra Mærsk

Senest opdateret: 16 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-08-2019

Thomas Brix, Finance Graduate, Carlsberg

Jeg arbejder i Finance, og min sidste rotation var i den afdeling, som hedder FP&A, som blandt andet beskæftiger sig med månedlig rapportering og analyser til ledelsen omkring Carlsbergs finansielle performance. Mine arbejdsopgaver var relateret til den månedlige rapportering, hvilket blandet bestod af at lave månedlige analyser og rapporter til ledelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 10-02-2020

Lone Sørensen, Controller, DMI

Jeg er ansat som controller og sidder i afdelingen for IT og Ressourcer. Mit arbejde er en blanding af udviklingsopgaver samt faste tilbagevendende driftsopgaver som fx budgetopfølgning. Jeg sidder også med vores anlægsstyring, hvor vi er i gang med en større modernisering.

Læs mere
Sidst opdateret 19-08-2019

Jannick Sikker Mikkelsen, Investment Analyst, Heimstaden

Jeg arbejder i Heimstadens investeringsteam på koncernniveau. Vi varetager alle ejendomsinvesteringer, som Heimstaden gennemfører, og dækker derfor også udenlandske markeder, hvor Heimstaden er tilstede, og nye potentielle markeder. Generelt er mine arbejdsopgaver meget varierende, men overordnet skal jeg sammen med teamet vurdere, om et ejendomsprojekt er en interessant investeringscase.

Læs mere
Sidst opdateret 06-12-2019

Lone Albæk Simonsen, Teamleder, Agri Nord

Jeg er teamleder i Lønservice, hvor vi har 350 lønkunder, som vi laver lønsedler til hver måned. Mine primære arbejdsgopgaver består i at sørge for, at de kolleager, som jeg er teamledere for, har al viden, tid og materiale til at kunne udføre deres arbejdsopgaver effektivt og bedst muligt.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Sophia Amalie Mortensen, Graduate, EL:CON

Jeg er ingeniør i Elektrisk Energiteknologi og arbejder med højspænding. Hos EL:CON kunne det for eksempel være dimensionering af kabler og transformerstationer eller service og vedligehold på eksisterende elforsyningsanlæg. Mine opgaver består typisk af både økonomiske og tekniske beregninger og involverer også projektledelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Amalie Skjold, Cyber and Security Graduate, TDC Group

I am a graduate in TDC Group Security’s Operational Excellence team. Operational Excellence’s main task is to facilitate TDC Group Security’s maturity, improvement programmes, and security awareness. This means that our tasks can be divided into two categories: Performance and communication. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Lene Louise Kvist-Madsen, Økonomi- og Administrationschef, KOM-KBH A/S

Jeg har ansvaret for administration og økonomi i KOM-KBH. Jeg har en Controller-funktion for projektansvarlige og forsøger hele tiden at være foran, så jeg kan hjælpe dem med deres styring af projektøkonomien. Det mest udfordrende er at få materiale og informationer fra byggeledelsen, så jeg kan bidrage til styring af økonomien i deres projekter.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Thomas Zefting Thiesen, Senior Dealer, Jyske Bank

Jeg arbejder som Risk Manager/FX Trader/Senior Dealer i Jyske Bank, hvor min primære arbejdsopgave består i at risikostyre bankens valuta-flow. Vores kunder og samarbejdsbanker har mulighed for at handle valuta hos os, og deres køb og salg af forskellige valutaer er det, der genererer det valuta-flow, jeg risikostyrer, og som jeg dermed forsøger at optimere og generere indtjening på baggrund af.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Ebou Touray, Technology Solutions Professional, Microsoft

Jeg er ansat som Graduate ved Microsoft i Specialist Team Unit-afdelingen, og min rolle hedder Surface - Technology Solution Professionel, der betyder, at jeg er ansvarlig for alt det tekniske, når det drejer sig om vores Surface-produkter fx Surface Laptop, Surface Pro osv. Jeg arbejder ikke direkte med salg, men jeg står for at drive den tekniske beslutning hos vores kunder.

Læs mere
Sidst opdateret 03-06-2019

Nikolaj Neesgaard Kristensen, Treasury Manager, LEGO Group

Working in Group Treasury I have the responsibility to advice and manage how we mitigate counter party risk towards customers and suppliers through the use of various Trade Finance instruments. A major part of that is acting as a subject matter expert to be able to equip my colleagues to take the dialogue with customers and suppliers. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-03-2019

Alex Maj Lorenzen-Bangsgaard, Økonomisk Konsulent, Børn & Unge, Vejle Kommune

Jeg er ansat i Staben i Børne- & Ungeforvaltningen, Vejle Kommune. Her arbejder jeg med økonomien inde for folkeskolerne i Vejle Kommune, hvor mine mest klassiske arbejdsopgaver er budgetlægning, budgetopfølgning og regnskabsafslutning. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Aydin Uslu, Senior Accountant, Salling Group

Jeg arbejder i Group Accounting (GA) under Finance, hvor vi samlet set er omkring 320 ansatte i alt inklusiv vores kolleger i vores Shared Service Center i Polen. Jeg sidder en afdeling, som bliver kaldt Accounts Payable, hvor jeg beskæftiger mig med controlling af processer, afstemning og opfølgning på diverse konti, optimering og udvikling af vores processer. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Claudia Laven, Global Marketing Graduate, Novo Nordisk

As a Global Marketing Graduate, I started my journey with Novo Nordisk in the Global Insulin Marketing department in the company’s Headquarters in Copenhagen. During my 8 months there, I was part of a cross-functional team supporting the insulin brand teams on various projects.

Læs mere
Sidst opdateret 29-03-2019

Bo Jensen, Nordic Credit Manager, L'Oréal

Credit-teamets rolle i L’Oréal er at styre vores kreditrisiko ud mod vores kunder, gennem kreditvurderinger og forsikringer. Derudover er vi ansvarlige for L’Oréals debitor, bogholderi og inddrivelse af kundefordringer. Det spændende ved mit job er bl.a., at vi har rigtig mange forskellige stakeholders både internt og eksternt. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jonas Ladegaard Hensch, Økonom, Nationalbanken

Jeg arbejder som økonom i afdelingen Økonomi og Pengepolitik, som beskæftiger sig med dansk økonomi og international økonomi. Jeg tilhører teamet monetær og makrofinansiel analyse, som har til opgave at overvåge og analysere penge- og valutakursmarkeder samt monetære og finansielle forhold. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Mathias Nielsen, Consultant i NewTech, KPMG

I am a consultant in our NewTech department, where we use cutting edge technology to add value to our clients. Our team consists of technical as well as business people, with a good understanding of (new) technologies. As one of the technical team members, my main areas are Machine Learning, IoT, RPA as well as Chat & Voicebots. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Sabine Højbjerg, Technology Solutions Professional, Microsoft

Jeg er Technology Solutions Professional hos Microsoft, hvor jeg arbejder med teknologier inden for den moderne arbejdsplads. Det vil sige, hvordan vi i Microsoft forsøger at tilpasse og udvikle vores teknologier til fremtiden arbejdsplads i takt med den digitale samfundsudvikling. I min rolle har jeg særlig fokus på samarbejdsværktøjer. Det indebærer blandt andet, at jeg demonstrerer, hvordan man ...

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Signe Have Balle, Analytiker, ATP

Jeg er en del af ATP’s Pensions og Investeringsforretning, hvor jeg arbejder som analytiker i teamet Quantitative Research. Jeg har ingen driftsopgaver og arbejder derfor rigtig meget med større projekter og ofte i samarbejde med andre teams, som f.eks. klimarisiko, analyse af afkast ...

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Marie Ramsø Motzfeldt, Konsulent, DR

Jeg er en del af en mindre analyseenhed i DR Økonomi, hvor jeg udfører større og mindre analyseopgaver på tværs af hele huset med økonomi som fokus. Jeg arbejder primært projektbaseret og beskæftiger mig derfor typisk med opgaver, der strækker sig over lidt længere perioder.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Thomas Pank Roulund, Global Mechatronics Graduate, Grundfos

Jeg startede i Grundfos, som en del af deres Global Graduate Programme, og jeg arbejder i min første af fire rotationer inden for vores udvikling af nye produktionsprocessorer.

Læs mere