Anne-Sophie Loft, Analyst, Mærsk

Her kan du møde Anne-Sophie Loft, der arbejder som Analyst hos Mærsk. Er du nysgerrig på, hvad det betyder? Få et indblik i arbejdsopgaverne i interviewet her.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som Finance Business Partner for Maersk Lines Globale Marketing og Business Development afdeling på vores hovedkontor i København, hvilket betyder, at jeg supporterer afdelingen fra et finansielt perspektiv. Jeg identificerer blandt andet muligheder for optimering og værdiskabelse samt bedre udnyttelse af ressourcerne i afdelingen typisk i forbindelse med marketingskampagnerne. Arbejdsopgaverne spænder dog meget bredt fra klassisk performance management-rapportering og target-setting til analyser af store mængder data blandt andet i forbindelse med kampagner.

Gennem analyser giver jeg mine stakeholders nye indsigter i de problemstillinger, de arbejder med, som er med til at influerere de beslutninger, de tager. Typisk inkluderer det også, at jeg kommer med anbefalinger til blandt andet, hvilke kunder der skal markedsføres til, og hvordan kampagnen antages at påvirke virksomhedens kommercielle og/eller finansielle resultater.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er et sjovt og udfordrende at arbejde i krydsfeltet mellem marketing og finans, hvor jeg specielt bliver udfordret på marketingsområdet, som jeg kun har haft en meget lille del af på min bachelor. At arbejde sammen med stakeholders, der er super kreative og som tænker anderledes end en selv, er super spændende. Dagligt arbejder jeg også sammen med kollegaer fra vores globale service center i Indien, som er sjovt, men til tider også udfordrende, når de sidder på den anden side af jorden og har en anden kultur og måde at arbejde på.

De mest spændende opgaver – og mest givende – er dem, hvor jeg kan bruge min faglige baggrund til at give mine marketingstakeholders helt nye indsigter i potentialet af de marketingskampagner, som de planlægger. Dermed løfter vi kvaliteten sammen og bruger vores ressourcer bedst muligt for vores kunder og virksomhedens skyld.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Selvom min kandidat er mere rettet mod den klassiske finans- og regnskabsfunktion, så bruger jeg dagligt min faglige viden og analytiske redskaber til at identificere interne problemstillinger og finde passende løsninger. Typisk er jeg den, der kvantificerer og linker mine stakeholders ideer til mere konkrete resultater, målsætninger og påvirkninger i forhold til virksomhedens finansielle resultater – parametre som ikke alle med en helt anden uddannelsesmæssig baggrund overvejer eller kan udarbejde selv. Dermed sikrer vi os at beslutninger træffes på et informeret grundlag frem for mavefornemmelse.

Ydermere bruger jeg også min uddannelse i udarbejdelsen af Performance Management i afdelingen og til at bygge bro mellem blandt andet vores regnskabsafdeling og mine stakeholders, så de forstår afdelingens interne regnskaber på en forståelig og brugbar måde. Her bruger jeg specielt min mere holistiske forståelse af virksomheders opbygning og forretningsområder, som jeg har erhvervet gennem min bachelor.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Mærsk?

The globale perspektiv

Som en del af A.P. Moller-Maersk- gruppen har jeg knap 88.000 kollegaer fordelt på 130 lande og 900 kontorer. Det er en fantastisk stor og spændende organisation, hvor vi er så mange forskellige kulturer, som giver nye perspektiver samt et sjovt og udfordrende arbejdsmiljø, hvor man lærer at arbejde sammen med mange forskellige kulturer.

Karrieremulighederne

Der er et uendeligt antal muligheder for at gøre karriere inden for forskellige forretningsområder og i forskellige selskaber - både lokalt og globalt. Maersk investerer meget i den enkeltes træning, og der udvises en hel enorm tillid til, at den enkelte kan klare større og mere udfordrende opgaver på baggrund af troen på den enkeltes kompetencer frem for kun på kvalifikationer.

En ny retning

Maersk-gruppen er ved at undergå den største transformation i selskabets historie. Både strategisk, teknologisk og kommercielt. Det er fantastisk spændende at være en del af samt at være med til at påvirke denne nye retning.

  • Hvorfor er Mærsk en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Foruden de ovenstående tre grunde, så er jeg er en del af finans-sporet i Maersks globale Graduate Programme ”Go with Maersk”, som giver mig den bedste start på min karriere: to år i to forskellige jobs af et års varighed. Samtidig er jeg på udenlandske træningsmoduler hvert halve år, hvor vi mødes med resten af de 70 andre Graduates. Efter de første to år bliver vi udstationeret i to år.

Læs mere om Mærsk

Mød andre kandidater fra Mærsk


Annoncer