Stefan Landler Janning, IT Business Partner, Mærsk

Stefan Landler Janning er ansat IT Business Partner hos Mærsk. Her beskæftiger han sig med IT inden for Transport & Logistik-divisionen. Læs mere om Stefans arbejdsopgaver her.

  • Stefan Landler Janning
  • Ansat siden 2015
  • Cand.merc.IT (CBS)

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg beskæftiger mig med IT inden for Transport & Logistik-divisionen. I øjeblikket har jeg allokeret halvdelen af min tid til opgraderingen af den IT-applikation som Marine HR bruger til HR-relaterede opgaver for vores sømænd samt bemanding af vores skibe. Jeg har ansvaret og varetager tests af det nye system sammen med de daglige brugere i hovedforretningen (shipping), så vi sikrer, at deres behov stadig er dækket i den nye opgraderede version.

Den anden halvdel af min tid er jeg allokeret som Business Analyst til et projekt i Mærsk Line, der går ud på, at vi igennem data og teknologi vil optimere brugen af vores rutenetværk, så vi får mest muligt nytte ud af det - til gavn for os og for kunden. Her arbejder jeg med analyse-arbejde for at synliggøre, hvordan dette nye initiativ gavner og forbedrer vores forretning.

Fælles for ovenstående og andre små-opgaver, som jeg beskæftiger mig med, er, at IT er en central driver i at løse udfordringer og skabe mere værdi til forretningen.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

I øjeblikket er de mest spændende opgaver helt klart centraliseret omkring at være med i opgraderingen af et af de mest kritiske IT-systemer til bemanding af vores skibe og samtidig at have muligheden for at være med på det projekt, der skal prøve at optimere måden, vi sejler og laster vores skibe på.

Mærsk er en stor virksomhed, som har nogle helt faste måder at drive forretning på. At beskæftige sig med arbejdsopgaver, der har potentiale til at ændre dette, giver udfordringer, da det påvirker andre kollegers måde at arbejde på og ændrer deres hverdag eller måde at tænke forretning på. Der bliver derfor lagt et stort arbejde i Stakeholder Management og i at sikre, at forståelsen for, hvad IT bidrager med i de enkelte projekter, også er forstået og ikke mindst ønsket af forretningen.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst Cand.merc.IT (E-business) på CBS. Jeg har derfor en blanding af forretningsforståelse (80%) og forståelse for, hvordan IT (20%) kan bidrage til vækst og åbne op for nye forretningsmuligheder i en virksomhed, samt hvad der kan være af dertil hørende udfordringer.

Denne blanding af forretning og IT bruger jeg direkte i mit daglige arbejde for at forene IT samarbejdspartnerne samt samarbejdspartnerne fra forretningen for at sikre, at IT investeringenerne er med til at skabe værdi i forretningen.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Mærsk?

De tre vigtigste ting må være:

1. At jeg dagligt bruger læring fra min uddannelse i mit arbejde

2. At jeg har mulighed for at afprøve mig selv og mine talenter i forskellige områder af forretningen, hvor IT er involveret

3. At jeg beskæftiger mig med rigtig dygtige mennesker inden for deres fagområder ligegyldigt, hvor jeg befinder mig i virksomheden. 

  • Hvorfor er Mærsk en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

De tre ovenstående punkter har direkte indflydelse på, hvorfor Mærsk er en attraktiv virksomhed for mig at arbejde i. Udover det, så formår Mærsk at afprøve mulighederne inden for ny teknologi  samt de muligheder som specielt blockchain og big data muliggør. Dette gør det endnu mere attraktivt at arbejde på tværs af IT og de andre forretningsområder i en virksomhed som Mærsk.

Læs mere om Mærsk

Mød andre kandidater fra Mærsk


Annoncer