Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

William Axel Pontoppidan, Head of Finance and Business Development, Good Monday

Good Monday
Head of Finance and Business Development
  • William Axel Pontoppidan
  • 25 år
  • Ansat siden 2019
  • BSc in Economics and Business Administration, Copenhagen Business School

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Som Head of Finance and Business Development i Good Monday fokuserer jeg primært på to områder.

Det første område er at sikre en klar forbindelse mellem strategi, nøgletal, omkostninger og budget. Dette indebærer bl.a. at lave et framework, hvor vi definerer vores strategiske prioriteter og understøttende KPI'er, måle omkostningsudvikling, opstille systemer til at måle, om vi bevæger os i den rigtige retning og at sætte målsætninger for vores nøgletal.

Det andet område er at "eksekvere på strategien", dvs. at udvikle initiativer til at levere på vores målsætninger og at sikre, at vi lærer fra vores indsatser.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende er at bidrage til at stikke en retning og ambition for, hvor vi gerne vil bevæge os hen som virksomhed, og med det helhedsbillede at understøtte konkrete initiativer, hvor effekten hurtigt og direkte kan mærkes og måles for Good Monday og dets kunder.

Et udfordrende og samtidig lærerigt aspekt er at tænke flere skridt frem i Business Intelligence og forretningsudvikling. Vi bevæger os hurtigt og stiller hele tiden høje krav til os selv om at levere mest mulig værdi for vores omverden. Dette kræver, at vi er hurtige til at vurdere, hvilke analyser og indsatser der er vigtige for os nu og her, og hvilke der skal igangsættes for at hjælpe os på sigt.

Det er vigtigt, at vi i denne proces har et robust og indsigtsfuld datagrundlag, der tillader hurtig læring, fleksibilitet, og tilpasning hvor nødvendigt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Det vigtigste element fra min uddannelse på CBS er den fundamentale forretningsforståelse. I min rolle skal jeg tage stilling til spørgsmål i forskellige størrelsesordener fx, hvordan vi evaluerer et prioriteret område, og hvilken type forretning vi er ved at skabe. Det er vigtigt at kunne gennemskue og diskutere implikationerne bag de forskellige valg, vi tager. Her anvender jeg
værktøjer fra bl.a. strategi og finans til at forstå implikationerne.

Samtidig bidrager min værktøjskasse indenfor regnskab, finans og strategi til at sikre, at vores udvikling er funderet i sund vækst og optimering

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Good Monday?

Det er vigtigt, at jeg lærer i min rolle. At jeg kommer ud af min komfortzone og møder udfordringer, hvor jeg får nye kompetencer. Det har jeg muligheden for i Good Monday, hvor jeg har meget ejerskab over mit ansvarsområde og mange grænseflader mod andre områder.

Jeg synes samtidig, at det er spændende at arbejde med en platformsvirksomhed, hvor tech-udvikling er i højt fokus. Jeg kommer fra forretningssiden og er meget optaget af at lære mere om den teknologiske udviklings anvendelser i forretningsøjemed. Jeg anser ikke min uddannelse som afsluttet, men blot at jeg har afsæt i forretning og bevæger mig mere mod teknologi. Jeg synes, at det er spændende at forstå begge områder, og jeg tror at krydsfeltet er værdifuldt i fremtidens arbejdsmarked.

Til sidst er det selvfølgelig vigtigt at have det sjovt, hvilket jeg i stor stil har med hele Good Monday-teamet.

  • Hvorfor er Lederne en attraktiv virksomhed for dig at arbejde hos?

Menneskene i Good Monday er det vigtigste for mig. Good Monday er en start-up, og vores forskellige områder arbejder derfor tæt sammen og lærer fra hinanden. Jeg lærer enormt meget af mine kollegaer indenfor både salg og markedsføring, tech og drift, og jeg nyder at arbejde sammen i tværfunktionelle teams.

Det andet er visionen bag Good Monday. Jeg er personligt meget inspireret af Good Mondays filosofi om, at arbejdspladsen skal være et fedt og energirigt miljø, der afspejler tiden, og hvor man kan se sig selv som individ. Jeg finder det berigende at arbejde for denne sag.

Til sidst vil jeg nævne fremdriften i vores arbejde. Der er i Good Monday en god kombination af stærke kompetencer og korte beslutningsgange, der gør at vi kan rykke hurtigt og levere nogle fede produkter. Følelsen af at kunne mærke fremgang måned for måned og fejre det som ét samlet team og med vores omverden giver meget energi.

Læs mere om Good Monday

Mød andre kandidater fra Good Monday

Senest opdateret: 22 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-03-2019

Rasmus Raun, Afdelingschef i maskinafdeling, Barslund

Jeg er afdelingschef med ansvar for materiel i en af Danmarks største entreprenørforretninger. Jeg beskæftiger mig primært med driftsøkonomi, køb og salg af materiel samt management. I entreprenørbranchen løber man altid, så stærkt man kan hver eneste dag, og det har man altid gjort. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Emil Plagborg-Møller, Lead Business Developer, Nordea

Jeg arbejder med fintech-partnerskaber i vores Wealth Management-division. Den overordnede idé med at indgå partnerskaber er at kombinere styrkerne hos partnere med vores styrker i Nordea, så vores kunder kan få det bedste af det bedste. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Thomas Brix, Finance Graduate, Carlsberg

Jeg arbejder i Finance, og min sidste rotation var i den afdeling, som hedder FP&A, som blandt andet beskæftiger sig med månedlig rapportering og analyser til ledelsen omkring Carlsbergs finansielle performance. Mine arbejdsopgaver var relateret til den månedlige rapportering, hvilket blandet bestod af at lave månedlige analyser og rapporter til ledelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2019

Emil Eggert Scherrebeck, Udviklingskonsulent, Vejle Bibliotekerne

Jeg er ansat som udviklingskonsulent på Vejle Bibliotekerne. Min hverdag er meget alsidig, men de største blokke i mit skema fyldes ud af forskellige udviklingsopgaver samt projekt- og procesledelse. Vejle Bibliotek er et af seks Centralbiblioteker i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Anne Hye Kristensen, Infrastructure Analyst, Nationalbanken

Jeg arbejder som Infrastructure Analyst og sidder i afdelingen Finansiel Stabilitet. Finansiel Stabilitet beskæftiger sig med overvågning og laver vurderinger af den finansielle sektor i Danmark med det formål at sikre en robust økonomi.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Nana Skak, Produktionsleder/Projektleder, Signifly

Jeg er en fast del af filmteamet, hvor jeg står for den overordnede ledelse af alle vores filmprojekter. Så jeg arbejder med generel projektledelse - sørger for, at tingene kører som de skal, at der er styr på økonomien, og at vi har de ressourcer, vi skal bruge i forhold til medarbejdere, og hvis vi skal koordinere noget på tværs af afdelingerne, så sørger jeg også for det. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Lewis Bedford, Regional Manager, Swapfiets

I work as the regional manager for Swapfiets Copenhagen. Day to day the role is primarily operational management, but I also work closely with our marketing department, spreading the word about Swapfiets across Denmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-11-2019

Helga Hertz, Quality Manager, ME Production

ME Production er med sine bæredygtige produkter og miljøvenlige fokus i konstant udvikling, hvor der kontinuerligt bliver stillet nye krav. Det gælder både den teknologiske udvikling til krav fra myndighederne. Mine ansvarsområder indbefatter hele QHSE-området med fokus på kvalitet, miljø og sikkerhed.

Læs mere
Sidst opdateret 24-09-2019

Rasmus Hempel, Strategy Manager, Telenor

Jeg arbejder som Senior Strategy Manager i Strategy & M&A, hvilket betyder, at jeg er med til at sætte retningen for Telenor Danmark samt løse nogle af de mest komplekse problemstillinger, som vi hele tiden står over for. Mine primære arbejdsopgaver er at kombinere teori med praksis og forstå, hvordan vi skaber værdi for Telenor Danmark – både på den korte og lange bane.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Gustav Toftegaard Hansen, Student Assistant, 3Shape

I work with R&D Management Support. Our task is to realize top management’s initiatives, including the optimization of processes, development of new projects, creating transparency, or other internal consulting tasks. My main responsibilities involve the development of a quarterly report that assesses risks, usage and quality. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-05-2019

Elizabeth Gregersen, Specialkonsulent, VIFIN

Jeg er projektleder og fundraiser af Vifins EU-projekter. Jeg hjælper andre afdelinger i Vejle Kommune med at fundraise i EU-regi. (Jeg var primus motor for vores ansøgning i Rockefeller foundation’s 100 Resilient Cities, som vi har været medlem af siden December 2013.) Jeg er også Vejle Kommunes repræsentant i EU-netværket; Association of Local Democracy Agencies.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Sigrid Marie Rohbøll, Senior Agile Coach, Nordea

Jeg sidder i Wholesale Banking COO organisationen på vores danske kontor i Ørestaden. Som Agile Coach fungerer jeg som partner til både IT og forretningen, når de ønsker at forandre måden, de leverer løsninger og produkter til kunder.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Magnus Eckardt Lauritzen, Student Assistant, Ørsted

Jeg arbejder som studentermedhjælper i Project Development Biogas i Bioenergy. Vi arbejder på at udvikle Ørsteds tilstedeværelse inden for biogas i flere lande. Vi er en forholdsvis lille afdeling i Ørsted-regi, hvilket gør, at man får det ansvar, som man ønsker. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-08-2019

Mark Jørgensen, Head of Cost Controlling, Total

I work in the finance department where I’m the Head of Cost Controlling. Thus, my responsibilities are cost allocations, cost controlling, internal reporting of financials to our headquarter in Paris, annual budgeting and overseeing the time writing of employees.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Lina Schiel-Madsen, Indirect Tax Consultant, DSV

Jeg startede for lidt over 2 år siden som økonomielev i DSV. I løbet af min elevtid var jeg rundt i forskellige afdelinger i virksomheden, deriblandt debit/kredit bogholderiet, finansafdelingen med perioder i lønafdelingen samt i treasury-afdelingen. Jeg er efter endt elevuddannelse blevet ansat som Indirect Tax Consultant i DSV’s globale Tax afdeling.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Tim Knorborg Jensen, Head of Content, Texta

Mit arbejde som Head of Content i TEXTA drejer sig hovedsageligt om koordinering og uddelegering af arbejdsopgaver til vores medarbejdere. Jeg er ansvarlig for, at ”maskinen” kører som smurt, og at alle har forstået sin opgave. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Thomas Braagaard Pedersen, Senior Management Consultant, Rambøll

I work in Strategy & Operations within Ramboll Management Consulting, in which we serve private and public clients both nationally and internationally. As part of the global Ramboll Group, we often build upon unique industry expertise to advise executive managers within our selected industries, such as Energy, Buildings, Transport, Environment & Health and Water.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Cecilie Bak, Project Manager, Ørsted

I min ansættelsesperiode har jeg arbejdet både i Wind Power med trading og i Distribution, og i det seneste år har jeg arbejdet i forskellige projekter i B2B. I takt med, at Ørsted er på en spændende digital rejse, har jeg fået muligheden for at prøve mig selv af som Scrum Master i et Digital Delivering Vehicle.

Læs mere
Sidst opdateret 03-06-2019

Nikolaj Neesgaard Kristensen, Treasury Manager, LEGO Group

Working in Group Treasury I have the responsibility to advice and manage how we mitigate counter party risk towards customers and suppliers through the use of various Trade Finance instruments. A major part of that is acting as a subject matter expert to be able to equip my colleagues to take the dialogue with customers and suppliers. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Alexander N. S. Hvenegaard, Specialist at Group Treasury, Nykredit

I investering har vi mandat til at investere Nykredits egenkapital og likviditetsreserve. Investeringerne er primært placeret i højt ratede stats- og realkreditobligationer, kreditobligationer, aktier og Private Equity. 

Læs mere