Mathilde Ørholt Bjerg, Test-koordinator, DR

Mathilde Ørholt Bjerg er Test-koordinator hos DR, hvor hun arbejder med en række større og mindre webprojekter. Her kan du læse mere om Mathildes arbejdsopgaver.

  • Mathilde Ørholt Bjerg
  • 23 år
  • Har arbejdet for DR siden 2017
  • Bachelor i Digitale Medier og Design

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Som test-koordinator i webområdet arbejder jeg med en række større og mindre webprojekter, der omfatter alt fra DR TV, streaming apps og nyheder på dr.dk. Det gælder blandt andet event- og programsites som Kommunalvalg, X Factor, Grand Prix og KarriereKanonen.

Jeg er med til at designe, planlægge og afvikle test af DR's webprodukter - både internt i huset og med eksterne leverandører. Jeg er dagligt i dialog med udviklerne i de forskellige udviklingsteams og sparrer med deres Product Owners og projektledere omkring design og omfang af test-setup.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

At kunne bidrage med at højne kvaliteten i DR's digitale produktudvikling og levere en endnu bedre brugeroplevelse i tæt samarbejde med de forskellige udviklingsteams og Product Owners er for mig de mest spændende og udfordrende opgaver ved min rolle.

Jeg er ikke kun med til at verificere, at produkterne og platformene virker efter hensigten. Jeg er også med til at designe og opsætte test-setup fra starten af et udviklingsforløb. Min opgave bliver dermed at opdage både funktionelle og ikke-funktionelle fejl ved et produkt - også før der reelt udvikles koder. For at finde fejlene så tidligt i forløbet som muligt, gælder det derfor om at kunne afdække så mange brugsscenarier, man kan forestille sig.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

På min bacheloruddannelse (BSc) i Digitale Medier og Design ved IT-Universitetet i København har jeg arbejdet både teoretisk og praktisk med design af interaktive digitale teknologier. Det at designe digitale teknologier og tjenester, så brugeren kan få den bedst mulige brugeroplevelse, har især været noget af det, der optog mig, og som jeg nu kan læne mig op af i min rolle som softwaretester.

Interaktionsdesign handler netop om, hvordan brugeren interagerer med produktet. Her er det eksempelvis den grafiske brugerflade, der skal designes til at være forståelig og ikke mindst brugbar for den enkelte bruger.

Hvad jeg især finder spændende, er også min funktion som bindeled mellem eksempelvis en udvikler og en projektleder. Gennem min uddannelse har jeg med fag inden for programmering og database-design kunne tilegne mig en forståelse, der gør, at jeg langt hen af vejen kan sætte mig ind i de udfordringer, som udviklerne møder, når der opstår fejl i produktets kode. Dette har vist sig at være en yderst relevant kompetence, da jeg dermed er i stand til at oversætte mere tekniske vanskeligheder til en projektleder og ligeledes kan kommunikere tilbage til udviklerne.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos DR?

At jeg bliver fagligt udfordret i min hverdag, at jeg er en del af en kreativ og innovativ afdeling, hvor det sociale også prioriteres, og at jeg kan se, at min arbejdsindsats fører til synlige resultater.

  • Hvorfor er DR en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

DR er, som én af de større aktører, med til at skabe en digital udvikling hos befolkningen, hvilket kun gør det endnu mere interessant at arbejde med deres digitale produkter og webprojekter. Som nyuddannet skal man heller ikke være bekymret for, at man ikke får nogle interessante og givende arbejdsopgaver i webområdet; her får man hurtigt rigeligt med ansvar.

Læs mere om DR

Mød andre kandidater fra DR


Annoncer