Gry Elfengård Månsson, Bygningsstruktør, CG Jensen

Mød Gry, der arbejder som bygningsstruktør, hvor hun støber og laver formene til bygningsfundamenter. 

CG Jensen
Bygningsstruktør
  • Gry Elfengård Månsson
  • 19 år
  • Ansat siden august 2017
  • Under uddannelse til bygningsstruktør, EUC Næstved

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er bygningsstruktør, og jeg arbejder mest på store byggepladser, hvor der skal bygges bygninger af en større størrelse. Her arbejder jeg bl.a. med selve fundamentet, så jeg støber og laver formene.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er både rigtig spændende og udfordrende at beskæftige sig med alt arbejdet det, der ligger bag det f.eks. at lave en af de vægge, vi har. Det kan være en væg, hvor der skal speciel styrke i, så vi skal finde en løsning på, hvordan vi lukker formen, så den er tæt. Her skal vi også have øje for materialevalg, og hvilke krav der er til disse materialevalg.
Når vi løser disse opgaver, er vi altid i teams på to til syv personer, hvor det er os, der starter projektet og fundamentet for selve bygningen. Det spændende er at overvære projektet fra start til slut og finde frem til de bedste og stærkeste løsninger.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

På skolen lærer vi, hvordan vi skal gøre, og hvad de forskellige regler for bygningerne er. Det er meget det, vi bruger i praksis på arbejdet. Jeg kan samtidig også trække på mine erfaringer fra byggepladsen, når jeg er i skole og finde nye løsninger på problemstillinger.

  • Hvilke tre ting er de vigtigste for dig ved at arbejde hos CG Jensen?

Det er vigtigt, at man er præcis i det arbejde, man foretager sig. Fundamentet til bygningerne og selve bygningerne skal være ordentligt lavet. Det er også vigtigt for mig, at jeg har et godt samarbejde med mine kollegaer, så vi på bedst mulig vis kan udføre vores opgaver. Jeg har valgt at blive bygningsstruktør, fordi det er anderledes, jeg kan bruge min krop, og det kræver noget af mig. Det er en god blanding af at bruge sin teoretiske viden i praksis.

  • Hvorfor er CG Jensen en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

CG Jensen er en rigtig spændende virksomhed, da det er svært at komme i lære og specielt som pige, men de har taget rigtig godt imod mig og har altid været søde til at hjælpe mig, hvis der har været spørgsmål. Der er et rigtig fedt samarbejde mellem teams og kollegaer, hvor vi frit kan komme med ideer og feedback til hinanden.

Jeg er CG Jensens første kvindelige lærling, og jeg kan godt mærke, at branchen er lidt mandsdomineret, men selve virksomheden har virkelig taget mig under vingerne. Jeg kan varmt anbefale dette job for kvinder, men man skal ville faget og brande for det.

Fotograf: Hannah Paludan Kristensen

Læs mere om CG Jensen

Mød andre kandidater fra CG Jensen


Annoncer