Vis studentum.dk som: Mobile

Derfor skal du have et studiejob, mens du læser

Opbyg erhvervserfaring under din studietid med et studiejob

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Studiejobs er blandt andet en god måde at opbygge erhvervserfaring under din studietid, så du bedre kan forholde dig til, hvad der bliver forventet af dig som færdiguddannet. Samtidig vil relevant erhvervserfaring være et boost til dit CV og styrke dine fremtidige karrieremuligheder. 

Mens du igennem dit studie opbygger en faglig og akademisk forståelse for dit fag, opnår du gennem et arbejde en forståelse for og et indblik i, hvordan virksomheder og organisationer opererer i praksis. Det er en værdifuld læring og en oplagt måde at bruge din teori fra studierne i praksis. 

Fordele ved et studiejob

 • Du opnår erhvervserfaring inden for dit fag, før du er færdiguddannet
 • Du skaber en kobling mellem teori og praksis inden for dit felt
 • Du opbygger et større netværk inden for din branche
 • Du opnår en forståelse for, hvordan virksomheder opererer i praksis
 • Du får et tilskud til din økonomi, så du kan have det sjovere i hverdagen

Ulemper ved et studiejob

 • Du har mindre tid til studierne i dagligdagen
 • Risiko for at miste fokus eller interessen for dine studier
 • Større mulighed for at blive stresset. Derfor skal du også sørge for at mærke efter og sige til, hvis du har brug for hjælp til at skabe den rigtige balance mellem arbejde og studie

Virksomhederne vil de studerende

Der er i dag mange virksomheder, der tilbyder studiejobs til studerende under uddannelse. Det skyldes, at virksomhederne har stor interesse i at tage studerende som dig ind undervejs i din uddannelse for at kunne oplære dig i organisationen med en forhåbning om, at du også bliver i virksomheden som færdiguddannet. Samtidig leder virksomheder efter de bedste og dygtigste talenter i branchen, og jo tidligere de kan få fingerene i dig, jo bedre. 

Som studerende giver det dig mange muligheder, når du skal finde et studiejob, fordi det betyder, at der er en del at vælge imellem. Det gør, at du kan være mere specifik i forhold til din ønskede rolle, arbejdsopgaver og organsationstype i dit studiejob. Ved du eksempelvis, at du gerne vil arbejde med sociale medier, eller har du allerede gjort dig tanker, om at det kunne være spændende at arbejde i et start-up virksomhed fremfor en mere etableret organisation? 

Det er også en fordel for dig, at de fleste virksomheder er vant til at have studerende, fordi det betyder, at de ofte er fleksible i forhold til din tid og klar over, at du både skal balancere studie og job. Derudover kan det også vise sig positivt ved, at din arbejdsgiver giver dig meget ansvar og indflydelse i forhold til de opgaver og ansvarsområder, fordi de har erfaring med studerende og ved, hvordan de kan forvente sig heraf. Brug det, når du skal bede om opgaver eller forhandle din stillingsbeskrivelse.

Gode råd til studentermedhjælperen

 • Sørg for at sæt klare rammer med din chef og arbejdsplads, så I begge er enige om, hvad der er forventet af dig
 • Sørg for at sige fra overfor din chef eller opgaver, hvis du kan mærke, at det tager tid fra din studie. Studiet er først og fremmest dit fuldtidsjob
 • Time Management er opskriften – du kan sagtens jonglere både job og studie, hvis blot du er god til at balancere og planlægge din tid
 • Tag ansvar og sørg for at bed om at få indflydelse – jo mere indflydelse og ansvar, du får – jo sjovere bliver det også at gå på arbejde

Er du i tvivl om, hvad der bliver forventet af dig i et studiejob og som studentermedhjælper? Her kan du læse om de 30 vigtigste kompetencer arbejdsgiveren efterspørger hos studentermedhjælperen i dag.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du lander dit første studiejob? Læs mere her.

Senest opdateret: 26 sep 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2019

Den ultimative guide til case competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

5-trins guide til fremtidens CV

Dit CV tæller nemlig meget mere end det papir, som det står på. Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til drømmejobbet. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Skriv et godt kronologisk CV - se et eksempel her

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 22-11-2019

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder sig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd nedenfor og bliv klogere på, om Case Competitions er noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Derfor skal du deltage i Case Competitions

Der er mange fordele ved at deltage i Case Competitions. Her kan du læse mere om, hvad du helt konkret kan få ud af deltage i Case Competitions og blive klogere på, hvorfor du bør overveje at tilmelde dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

10 ting du kan gøre, for at få dit CV helt op i gear

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Mentor - Det perfekte studiejob/Det ideelle studjob

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din skolegang og/eller studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Så skulle du overveje at blive mentor! 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bacehelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 18-03-2014

Udvid dit netværk på de sociale medier!

Du kan nu få adgang til et virtuelt jobmarked og opbygge et professionelt netværk ved at nå ud til de helt rigtige mennesker og holde dig ajour med nye trends og medier. Ved at opbygge et professionelt netværk af ligesindede, kan du vise potentielle arbejdsgivere din passion og interesse for dit felt. Her får du 5 tips til at komme i gang.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere