Mød Lea fra Kongensgaard Efterskole

Lea tog på Kongensgaard Efterskole, fordi hun synes, at den var et godt match til hende og hendes forventninger. Læs mere her.

Mød Lea fra Kongensgaard Efterskole

Jeg valgte at tage på Kongensgaard efterskole, fordi jeg havde brug for at komme væk fra min folkeskole. Jeg havde hele tiden haft den holdning, at hvis jeg skulle på efterskole, så skulle jeg have noget mere ud af det. Idet jeg gerne ville tabe mig og have noget mere selvtillid, tænkte jeg, at Kongensgaard Efterskole ville være et godt match for mig.

Sidste år havde jeg valgfaget Kreativ, fordi det var noget, jeg gik meget op i på daværende tidspunkt. Her havde vi mulighed for at sidde og snakke og hygge med lærerne - vi havde ligesom et lille fællesskab dernede, hvor vi bl.a. syede tasker og lavede nogle små malerier, og det var rigtig hyggeligt. I år går jeg meget op i fodbold, så det bruger jeg en del af min tid på nu. 

Det fedeste ved at gå på efterskole er helt klart fællesskabet, og at ens selvtillid virkelig bliver styrket

Når vi ikke har undervisning, er vi rigtig mange, der sidder ude på gangen og nyder hinandens selskab. Der bliver selvfølgelig dannet nogle grupper, men man kan altid finde nogle mennesker, der er ligesom én selv, som man kan have det sjovt med. Det er dejligt, at der altid er nogen, hvor man føler sig tryg i deres selskab.Hvis man er på skolen i weekenden, er det meget forskelligt, hvad man laver, og det kommer meget an på, hvilke weekendlærere der er på vagt. Nogle gange planlægger de ture ud af huset, og vi har fx været ude og se en håndboldkamp og en fodboldkamp. Vi kan også finde på at tage en tur i svømmehallen, så der er plads til at lave mange forskellige ting.

Mit bedste minde fra tiden på efterskolen er, da vi var to andenårselever, som fik indført, at vi skulle have et elevråd på skolen. Det er rigtig fedt, at man har været med til at få indført nogle ting, der er til gavn for alle eleverne på Kongengaard Efterskole. I dag sidder jeg som elevrådsformand, og det er rigtig fedt.

Mit bedste råd til folk, der overvejer at starte på Kongensgaard efterskole er uden tvivl, at de skal gøre det! Det er hårdt i i starten, men jeg synes virkelig, at man skal prøve at få det bedste ud af det! Du får et helt andet liv, og du bliver så glad på den anden side.

Er du interesseret i at gå på Kongensgaard Efterskole?

Læs mere om Kongensgaard Efterskole


Annoncer