Mød Astrid fra Ryslinge Efterskole

Astrid valgte at tage på Ryslinge Efterskole fordi hun gerne ville opleve fællesskabet og det unikke ved et efterskoleophold. Læs mere her.

Mød Astrid fra Ryslinge Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville have et år, som ikke bare lignede et helt almindeligt skoleår. Det er noget helt unikt ved at gå på efterskole, og det er en mulighed for at opleve verden og et særligt fællesskab, som jeg godt gad at prøve. 

Der var mange ting, der gjorde, at jeg valgte Ryslinge Efterskole, men jeg kunne godt lide, at der kun var 10. Klasse. Samtidig går skolen meget om elevdemokrati, og i at eleverne skal have medbestemmelse, og det synes jeg virkede rigtig fedt. Vi har fx noget, der hedder Musikcafé, hvor vi kan optræde med forskellige ting. Det er noget, som skolen står for, og som foregår 3 gange om året. Her var vi så en gruppe, der gik sammen og spurgte, om vi ikke måtte lave en Julemusikcafé, og det fik vi lov til. Vi har selv skulle stå for at stable det på benene, lave en scene og vælge nogle numre, vi ville spille, men det er et eksempel på noget, som vi selv har stået for, fordi vi havde lyst.

På Ryslinge Efterskole er der stor fokus på elevers stemmer, og vi er med til at skabe vores efterskoleår.

Jeg går på teaterlinjen, og det er jeg virkelig glad for, selvom det faktisk er helt anderledes, end jeg havde regnet med. Da jeg gik ind til det, troede jeg, at det handlede om, at vi ville få en rolle, som vi så skulle lære og øve, men det er langt fra. Det handler meget mere om, hvordan vi bruger vores krop til at udtrykke os kunstnerisk. Jeg er blevet meget mere selvsikker på mig selv i forhold til mit skuespil, fordi vi er gode til at anerkende hinanden. 

På efterskolen spiller jeg i et band, som vi selv har lavet. Vi har et musiklokale, som vi må bruge i fritiden, fordi vi har taget et musikkørekort. Så kan man gå derned og spille, når man har lyst. Jeg spiller trommer og spillede også før efterskolen, og så tænkte jeg, at det ville være fedt at være med i et band på efterskolen, så jeg kunne udvikle og blive ved at spille sammen med andre. 

At gå på efterskole er en once-in-a-life-time-experience, og jeg synes, at det er noget, som alle burde gøre. Man skal bare kaste sig ud i det og prøve det af – og selv hvis du er nervøs for det, så skal du udfordre dig selv og gøre det, fordi det er noget helt specielt, som du kun har mulighed for at gøre én gang i dit liv. Jeg har udviklet mig utroligt meget allerede – både i forhold til min tålmodighed over for andre, men også i måden jeg er social på. Det er helt anderledes her på efterskolen, og det er meget mere afslappet end i folkeskolen, fordi vi bor her og er sammen hele tiden. 

Er du interesseret i at gå på Ryslinge Efterskole?

Læs mere om Ryslinge Efterskole


Annoncer