Mød Ida fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Er du hooked på ideen om et efterskoleophold? Læs med her, hvor Ida giver dig et indblik i hverdagen på Fårevejle Fri- og Efterskole.

Mød Ida fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Jeg blev ret hurtigt forelsket i Fårevejle Fri- og Efterskole efter, at jeg havde været og se skolen første gang. Jeg synes, at det er rigtig hyggeligt, at efterskolen er fordelt i forskellige bygninger, for det gør, at det nærmest føles som om, at vi bor i en lille by. Vi elever bor fx i rækkehuse, mens elevhuset ligger for sig selv, og spisesalen er i helt tredje bygning. Det betyder også, at vi automatisk bruger mere tid udenfor og løber rundt mellem de forskellige huse, og den stemning kan jeg virkelig godt lide.

Jeg bor i et hus med 6 drenge og 6 piger, og vi har det rigtig hyggeligt sammen. Nogle gange kan der selvfølgelig godt opstå lidt udfordringer, når man bor så mange sammen, men vi er goe til at få det løst. Jeg synes, at det er fedt, at vi bor blandet med både drenge og piger, for det skaber en meget afslappet stemning og gør, at vi alle lærer hinanden bedre at kende. Vi laver tit fællesaktiviteter sammen i huset, og du er også altid velkommen i de andre huse på skolen, hvis du har lyst til det.

Jeg havde en del fordomme om efterskole, inden jeg startede, men jeg synes, at det er virkelig fedt at gå på efterskole. Tempoet er helt anderledes her, og jeg er overrasket over, hvor meget jeg faktisk har fået ud af det.

Om aftenen arrangerer tit forskellige fællesaktiviteter, og det kan være alt fra film eller karaoke i fællesstuen til volley i hallen. Det er ofte os selv, der tager initiativ til de forskellige aktiviteter eller kommer på nye ideer til, hvad vi kan lave. Så siger vi det højt i spisesalen, når vi alle er samlet eller skriver det inde i vores fælles gruppe, og så kan alle dem, der har lyst dukke op og være med.

Jeg har valgt Kunst & Design som mit valgfag, fordi jeg altid har været meget kreativ. Derfor ville jeg også gerne gå på en efterskole, hvor der var mulighed for, at jeg kunne fokusere og fordybe mig i det. Vi har lige haft et stort forløb om Picasso, hvor vi har lært om hans historie og hans teknikker, og det blev jeg virkelig fanget af. Nu er vi i gang med et nyt forløb, hvor vi laver forskelligt keramik, og det kan både være kopper eller keramik. Det er også virkelig hyggeligt. Kunst & Design er meget anderledes fra Billedkunst i folkeskolen, fordi vi også lærer meget om historien bag kunstnerne og tager rundt på forskellige museer, hvor vi ser på kunst.

Er du interesseret i at gå på Fårevejle Fri- og Efterskole?

Læs mere om Fårevejle Fri- og Efterskole