Mød Josefine fra Lomborg Efterskole

Er du på udkig efter en efterskole? Læs med her, hvor Josefine giver dig et indblik i hverdagen og mulighederne på Lomborg Efterskole.

Mød Josefine fra Lomborg Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg rigtig godt kunne lide tanken og konceptet ved efterskoler. Jeg synes, at det er fedt, at du kommer væk hjemmefra for at bo i et år og bliver mere selvstændig. Samtidig kan jeg virkelig godt lide, at der er fokus på det sociale - og ikke kun det faglige, og alting er samlet ét sted fremfor derhjemme, hvor du går i skole, tager hjem, til sport og derefter ses med dine venner. 

Min søster havde også været afsted på efterskole, og jeg vidste, at jeg ikke ville vælge den samme, som hun havde gået på. Jeg ville ikke have forventninger til, at mit efterskoleår skulle være på samme måde som hendes, og derfor begyndte jeg at se efter andre efterskoler. Jeg hørte om Lomborg Efterskole gennem min søsters veninde og tog derefter ud for at se skolen. Jeg fik en rundvisning af en pige, der gik på skolen, og jeg kunne med det samme mærke, at det var den helt rigtige efterskole for mig. Jeg var simpelthen helt blown-away. 

Lomborg er en gymnastikefterskole, men det betyder ikke, at du skal være elite-gymnast, når du starter. Jeg var ikke god til gymnastik, da jeg startede på skolen, men du lærer det virkelig hurtigt. Lærerne er rigtig dygtige, og det betød også, at jeg følte mig meget motiveret til at lære det. I folkeskolen havde jeg aldrig turde at starte på et gymnastikhold som nybegynder, men på efterskolen var det helt anderledes. Her turde jeg godt kaste mig ud i en masse forskellige ting, fordi vi havde sådan et godt og stærkt fællesskab, hvor vi bakkede hinanden op, altid. 

Mit største highlight fra efterskolen er vores hverdag sammen. Når du er stoppet, er det de helt små ting, du savner. Det er de oplevelser og tidspunkter, som du ikke vidste betød noget, da du var i det, men som i virkeligheden var det helt særlige.

Det lyder måske lidt kliché, men jeg har virkelig lært at hvile i mig selv efter, at jeg kom på efterskole. Jeg har lært, at jeg er god nok, som jeg er. På efterskolen gik vi rundt i nattøj, og der er ikke nogen, der går op i, hvordan du ser ud. Her går man kun op i, hvem og hvordan du er. På efterskolen oplevede jeg et helt nyt fællesskab, og jeg har aldrig prøvet noget, der var så stærkt og unikt. Det var sådan et slags fællesskab, hvor du udefra tænker “Ej, gid jeg var en del af det”. Og så kniber man sig i armen og tænker “Det er jeg jo faktisk”.  

I foråret havde vi gymnastikopvisninger med hele skolen, og her tog vi også på turnéweekender. Det var noget helt særligt, når vi var afsted sammen og skulle opvise for andre. Der var en helt speciel følelse eller stemning af, at vi havde trænet op det til dette længe, og nu skulle vi pludselig vise, hvad vi kunne sammen. Vi havde det altid sjovt, når vi stod på gulvet, og vi gik ikke op i, hvor gode hinanden var. Så længe alle var med og havde det godt.

Jeg havde Bagning for sjov og Fodbold for begyndere som mine valgfag på efterskolen. Jeg havde ikke spillet fodbold før, men det var virkelig sjovt at starte fra scrath, og det var også fedt, at vi alle var sammen om at være nye i det. og være sammen om at være nye i det sammen. Bagning for sjov var også altid hyggeligt, og her lavede vi mange forskellige ting. Der var fx én gang, hvor vi skulle forsøge at bage mere klimavenligt, så vi lavede brød med insektmel. 

Er du interesseret i at gå på Lomborg Efterskole?

Læs mere om Lomborg Efterskole