Vis studentum.dk som: Mobile

Mød Josefine fra Lomborg Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg rigtig godt kunne lide tanken og konceptet ved efterskoler. Jeg synes, at det er fedt, at du kommer væk hjemmefra for at bo i et år og bliver mere selvstændig. Samtidig kan jeg virkelig godt lide, at der er fokus på det sociale - og ikke kun det faglige, og alting er samlet ét sted fremfor derhjemme, hvor du går i skole, tager hjem, til sport og derefter ses med dine venner. 

Min søster havde også været afsted på efterskole, og jeg vidste, at jeg ikke ville vælge den samme, som hun havde gået på. Jeg ville ikke have forventninger til, at mit efterskoleår skulle være på samme måde som hendes, og derfor begyndte jeg at se efter andre efterskoler. Jeg hørte om Lomborg Efterskole gennem min søsters veninde og tog derefter ud for at se skolen. Jeg fik en rundvisning af en pige, der gik på skolen, og jeg kunne med det samme mærke, at det var den helt rigtige efterskole for mig. Jeg var simpelthen helt blown-away. 

Lomborg er en gymnastikefterskole, men det betyder ikke, at du skal være elite-gymnast, når du starter. Jeg var ikke god til gymnastik, da jeg startede på skolen, men du lærer det virkelig hurtigt. Lærerne er rigtig dygtige, og det betød også, at jeg følte mig meget motiveret til at lære det. I folkeskolen havde jeg aldrig turde at starte på et gymnastikhold som nybegynder, men på efterskolen var det helt anderledes. Her turde jeg godt kaste mig ud i en masse forskellige ting, fordi vi havde sådan et godt og stærkt fællesskab, hvor vi bakkede hinanden op, altid. 

Mit største highlight fra efterskolen er vores hverdag sammen. Når du er stoppet, er det de helt små ting, du savner. Det er de oplevelser og tidspunkter, som du ikke vidste betød noget, da du var i det, men som i virkeligheden var det helt særlige.

Det lyder måske lidt kliché, men jeg har virkelig lært at hvile i mig selv efter, at jeg kom på efterskole. Jeg har lært, at jeg er god nok, som jeg er. På efterskolen gik vi rundt i nattøj, og der er ikke nogen, der går op i, hvordan du ser ud. Her går man kun op i, hvem og hvordan du er. På efterskolen oplevede jeg et helt nyt fællesskab, og jeg har aldrig prøvet noget, der var så stærkt og unikt. Det var sådan et slags fællesskab, hvor du udefra tænker “Ej, gid jeg var en del af det”. Og så kniber man sig i armen og tænker “Det er jeg jo faktisk”.  

I foråret havde vi gymnastikopvisninger med hele skolen, og her tog vi også på turnéweekender. Det var noget helt særligt, når vi var afsted sammen og skulle opvise for andre. Der var en helt speciel følelse eller stemning af, at vi havde trænet op det til dette længe, og nu skulle vi pludselig vise, hvad vi kunne sammen. Vi havde det altid sjovt, når vi stod på gulvet, og vi gik ikke op i, hvor gode hinanden var. Så længe alle var med og havde det godt.

Jeg havde Bagning for sjov og Fodbold for begyndere som mine valgfag på efterskolen. Jeg havde ikke spillet fodbold før, men det var virkelig sjovt at starte fra scrath, og det var også fedt, at vi alle var sammen om at være nye i det. og være sammen om at være nye i det sammen. Bagning for sjov var også altid hyggeligt, og her lavede vi mange forskellige ting. Der var fx én gang, hvor vi skulle forsøge at bage mere klimavenligt, så vi lavede brød med insektmel. 

Er du interesseret i at gå på Lomborg Efterskole?

Læs mere om Lomborg Efterskole

Senest opdateret: 20 dec 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Malou fra Kastanievej Efterskole

Min beslutning om at tage på efterskole var anderledes end for de fleste. Der er mange, der i mange år ved, at de gerne vil på efterskole, men sådan havde jeg det ikke. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2019

Mød Albert fra Gymnastikefterskolen Stevns

Jeg har altid hørt rigtig meget godt om at gå på efterskole, og det var særligt fællesskabet og det sociale, der tiltrak mig. Jeg synes, at det lød rigtig fedt, at man er sammen med så mange unge mennesker hele tiden.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Simon fra Vesterlund Efterskole

Jeg valgte Vesterlund Efterskole, da jeg altid har været meget gymnastikinteresseret. Jeg havde set Vesterlunds opvisninger, hvor jeg kunne se, hvor dygtige de var, og hvordan de havde det sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2019

Mød Joakim fra Sejergaardens Efterskole

På Sejergaardens var der fokus på præcis dét, der interesserer mig. Jeg elsker at producere musik, og det her er virkelig en efterskole, som er dedikeret til musik – ja, der er faktisk musik over det hele, og det er rigtig fedt at være en del af.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Christian fra Kastanievej Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville prøve noget nyt. Jeg følte mig ikke helt klar til gymnasiet og ville gerne lære noget andet end det, du kan lære på normal folkeskole.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Majken fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte Vesterdal Efterskole, fordi jeg havde hørt rigtig meget godt om skolen fra min familie. Derfor tog jeg ud og besøgte skolen, og da jeg kom herud, kunne jeg bare mærke, at det var en rigtig dejlig og behagelig stemning, som gjorde, at jeg følte mig virkelig velkommen. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2020

Mød Magnus fra Vejstrup Efterskole

Jeg har altid været springgymnast, men har aldrig været interesseret i konkurrencedelen af det. Springlinjen på Vejstrup Efterskole er ikke rettet mod konkurrencer, så her nyder jeg bare at dyrke sporten og blive bedre. Vi er med i en stor fællesopvisning, men det er sammen med hele skolen, og det tager jeg bare som en rigtig sjov oplevelse sammen med resten af oplevelserne på skolen.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Karen fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde brug for et miljøskifte i min hverdag. Jeg ville gerne opleve noget nyt, møde en masse mennesker og dyrke mine interesser mere.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Mød Frederik fra Sportsefterskolen SINE

Jeg går på Cambridge linjen, der er en faglig linje, som kun er på engelsk. Jeg har valgt Cambridge linjen fordi jeg godt kan lide engelsk og syntes at det lød vildt spændende. Derudover har vi på linjen også nogle fag som de andre klasser ikke har, blandt andet global perspectives og økonomi. Det er rigtig fedt, at jeg kan udvikle mit engelsk og samtidig have nogle andre fag end man normalt har.

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Gustav fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg kendte mange andre, der også skulle afsted. Der var mange, der havde anbefalet det, og på den måde blev jeg måske lidt overtalt til det. Nu er jeg så glad for, at jeg valgte at gøre det.

Læs mere
Sidst opdateret 21-02-2020

Mød David fra Halstedhus efterskole

På Halstedhus efterskole kan man blande linjerne. Den mulighed har jeg udnyttet, så jeg går på flere forskellige linjer; både e-sport, fodbold og håndbold. Det er mega fedt, også fordi man får mulighed for at komme på en masse ture med de forskellige linjer – vi har fx været til et kæmpe lanparty i Aalborg med e-sport linjen. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-12-2019

Mød Linus fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde gået i folkeskole, hvor der var meget fokus på det boglige og faglige. Pludselig gik det op for mig, at jeg ikke længere var særlig glad, og derfor trængte jeg til gå en anden vej end direkte på gymnasiet.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Jacob fra Rønde Efterskole

Jeg kan rigtig godt lide konceptet ved efterskoler, hvor du bor og har din hverdag på skolen sammen med en masse nye mennesker, der også bliver dine gode venner. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Linea fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg søgte nogle nye musikalske udfordringer. Jeg ville gerne udfordre mig selv mere, end jeg følte, at jeg kunne gøre det på i min hjemby og på den skole, hvor jeg kom fra. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2020

Mød Ella fra Østerskov Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg savnede et lille fællesskab, hvor vi havde de samme interesser. I en folkeskole er man lidt bare i samme klasse, fordi man bor i nærheden af hinanden, så man er ikke sikker på, at der er nogle fælles interesser. Det var også tilfældet i den klasse, jeg gik i, hvor jeg følte, at det hele var meget sort/hvidt.

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Danni fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg har altid været glad for sport og dyrket både badminton og fodbold, så derfor ville jeg gerne finde en efterskole, hvor jeg havde mulighed for at vælge begge fag fremfor én bestemt linje. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2020

Mød Jacqueline fra Ryslinge Efterskole

Nogle siger, at efterskoleåret er ét af de bedste år i ens liv, men det er undervurderet – det er DET bedste år i dit liv!

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Magnus fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville tage en pause mellem gymnasiet og folkeskolen. Efterskolen er en god mulighed for at få et afbræk, og derfor tænkte jeg, at det var oplagt for mig.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2020

Mød Sille fra Vejstrup Efterskole

Jeg havde kun hørt positive ting om et efterskoleår, både fra min familie og fra ældre venner. Både at året i sig selv vil blive noget af det fedeste, men også at det kunne være et godt år, hvis man ikke er helt afklaret med, hvad man vil efter folkeskolen eller måske ikke føler sig helt klar til gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Alan fra Ranum Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi der skulle ske noget nyt i min hverdag. Jeg begyndte derfor at se på forskellige efterskoler, og det var vigtigt for mig at finde en efterskole med mange mennesker, hvor der var fokus på det sociale fællesskab.

Læs mere