Mød en Data Science studerende

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også. Heldigvis for ham fandt han det perfekte match i Data Science på Syddansk Universitet. Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling. 




Kandidat i Data Science
data science
  • Mathias
  • Syddansk Universitet
  • Varighed: 2 år

Hvad handler uddannelsen om?

Uddannelsen giver dig analytiske færdigheder samt redskaber til at analysere og bruge data. Lidt mere dybdegående lærer man blandt andet at programmere med fokus på data håndtering og alt hvad det indebærer, hvad enten det er de etiske dilemmaer, der er i forbindelse med at arbejde med personfølsomme data, eller de overvejelser man skal tage, når man udvikler noget, der kan have en indvirkning på mennesker.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har altid været fascineret af IT teknologi og alt hvad det indebærer, og da jeg i forbindelse med min bacheloruddannelse tog et valgfag i data visualisering og statistisk programmering fandt jeg ud af, at det var det fag på hele uddannelsen jeg morede mig mest med.



Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

Synes at starten på min uddannelse har været rigtig god, selv her under pandemien.
Mine medstuderende er alle rigtig søde og jeg synes en god del af dem er gode til at foreslå sociale initiativer.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op af 4 semestre,
På 1. til 3. semester er der 3 obligatoriske fag (svarende til 20 ects point) per semester og 1 / 2 valgfag/studieordningsfag (svarende til 10 ects point). Studieordningsfaget bliver valg ud fra den studieordning du vælger på 1. semester.

Du kan vælge imellem

  • Economics and Business Administration
  • Health Data
  • Environmental Data Science
  • Human Informatics
  • ICT Systems



Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er fint, dog begrænset pga. Covid-19. hvilket også har gjort af meget af kommunikationen og ”samværet” er blevet online (Facebook, Discord osv.) Der er mulighed for at læse i fred, eller hygge højlydt i forskellige hyggelige lokaler med sofaer, kaffe/øl og masser af brætspil/konsolspil.


Hvorfor valgte du SDU som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte SDU fordi der ikke er mange uddannelsessteder, der udbyder denne uddannelse, der ikke kræver mange adgangskrav fra tidligere uddannelser. Den kandidat SDU tilbyder skal man bare have en bachelor eller en professionsbachelor, samt en matematisk forståelse for at blive optaget.

Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • En masse spændene fag/viden
  • Søde medstuderende
  • Rigtig dygtige undervisere

Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Der er en del matematik på uddannelsen, så det skal man have nogenlunde styr på. Dog tilbyder SDU et lille forberedelses kursus inden studiestart, hvis man skulle have lyst til det.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hvis du ikke har noget programmerings erfaring, så kan det være en god ide at lege lidt med det inden du starter, bare så du er lidt mere forberedt på studiestart


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Vigtigst af alt er nok nogle søde kollegaer, og et godt arbejdsmiljø med plads til udfoldelse. Derudover et job, hvor jeg får lov til at bruge nogle af de redskaber jeg har tilegnet mig under uddannelsen samt lære en helt masse nyt fra nogle mere erfarne kollegaer.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder inden for Data Science? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din Data Science uddannelse

Læs mere om Syddansk Universitet


Annoncer