Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en Data Science studerende
Kandidat i Data Science
data science
 • Mathias
 • Syddansk Universitet
 • Varighed: 2 år

Hvad handler uddannelsen om?

Uddannelsen giver dig analytiske færdigheder samt redskaber til at analysere og bruge data. Lidt mere dybdegående lærer man blandt andet at programmere med fokus på data håndtering og alt hvad det indebærer, hvad enten det er de etiske dilemmaer, der er i forbindelse med at arbejde med personfølsomme data, eller de overvejelser man skal tage, når man udvikler noget, der kan have en indvirkning på mennesker.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har altid været fascineret af IT teknologi og alt hvad det indebærer, og da jeg i forbindelse med min bacheloruddannelse tog et valgfag i data visualisering og statistisk programmering fandt jeg ud af, at det var det fag på hele uddannelsen jeg morede mig mest med.Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

Synes at starten på min uddannelse har været rigtig god, selv her under pandemien.
Mine medstuderende er alle rigtig søde og jeg synes en god del af dem er gode til at foreslå sociale initiativer.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op af 4 semestre,
På 1. til 3. semester er der 3 obligatoriske fag (svarende til 20 ects point) per semester og 1 / 2 valgfag/studieordningsfag (svarende til 10 ects point). Studieordningsfaget bliver valg ud fra den studieordning du vælger på 1. semester.

Du kan vælge imellem

 • Economics and Business Administration
 • Health Data
 • Environmental Data Science
 • Human Informatics
 • ICT SystemsHvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er fint, dog begrænset pga. Covid-19. hvilket også har gjort af meget af kommunikationen og ”samværet” er blevet online (Facebook, Discord osv.) Der er mulighed for at læse i fred, eller hygge højlydt i forskellige hyggelige lokaler med sofaer, kaffe/øl og masser af brætspil/konsolspil.


Hvorfor valgte du SDU som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte SDU fordi der ikke er mange uddannelsessteder, der udbyder denne uddannelse, der ikke kræver mange adgangskrav fra tidligere uddannelser. Den kandidat SDU tilbyder skal man bare have en bachelor eller en professionsbachelor, samt en matematisk forståelse for at blive optaget.

Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

 • En masse spændene fag/viden
 • Søde medstuderende
 • Rigtig dygtige undervisere

Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Der er en del matematik på uddannelsen, så det skal man have nogenlunde styr på. Dog tilbyder SDU et lille forberedelses kursus inden studiestart, hvis man skulle have lyst til det.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hvis du ikke har noget programmerings erfaring, så kan det være en god ide at lege lidt med det inden du starter, bare så du er lidt mere forberedt på studiestart


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Vigtigst af alt er nok nogle søde kollegaer, og et godt arbejdsmiljø med plads til udfoldelse. Derudover et job, hvor jeg får lov til at bruge nogle af de redskaber jeg har tilegnet mig under uddannelsen samt lære en helt masse nyt fra nogle mere erfarne kollegaer.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder inden for Data Science? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din Data Science uddannelse

Læs mere om Syddansk Universitet

Senest opdateret: 09 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelse med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Mød en ergoterapeutstuderende

Hvordan er studiemiljøet, eksaminerne og undervisningen på ergoterapeutuddannelsen? Det kan du få et indblik i her! Amalie er ergoterapeutstuderende på Københavns Professionshøjskole og fortæller om hendes oplevelse og hvad hun drømmer om at bruge sin uddannelse til i hendes karriere. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

Tobias er kandidatstuderende på Agricultural Economics på Københavns Universitet. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv. Læs om, hvorfor Tobias har valgt netop denne uddannelsesvej!

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

[Facebook:like] Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andr ...
Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en humaniorastuderende

Josefine drømmer om at skrive og bruge sine færdigheder i det journalistiske felt. Hun bruger sin humanistiske bachelor til at få en større forståelse for mennesket og det, der gør os til. Mød Josefine her og læs, hvorfor hun har valgt at studere på Roskilde Universitet. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en farmacistuderende

Farmaciuddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Læs mere om Katrine og hendes valg af studie lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere