Mød en Data Science studerende
Kandidat i Data Science
data science
 • Mathias
 • Syddansk Universitet
 • Varighed: 2 år

Hvad handler uddannelsen om?

Uddannelsen giver dig analytiske færdigheder samt redskaber til at analysere og bruge data. Lidt mere dybdegående lærer man blandt andet at programmere med fokus på data håndtering og alt hvad det indebærer, hvad enten det er de etiske dilemmaer, der er i forbindelse med at arbejde med personfølsomme data, eller de overvejelser man skal tage, når man udvikler noget, der kan have en indvirkning på mennesker.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har altid været fascineret af IT teknologi og alt hvad det indebærer, og da jeg i forbindelse med min bacheloruddannelse tog et valgfag i data visualisering og statistisk programmering fandt jeg ud af, at det var det fag på hele uddannelsen jeg morede mig mest med.Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

Synes at starten på min uddannelse har været rigtig god, selv her under pandemien.
Mine medstuderende er alle rigtig søde og jeg synes en god del af dem er gode til at foreslå sociale initiativer.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op af 4 semestre,
På 1. til 3. semester er der 3 obligatoriske fag (svarende til 20 ects point) per semester og 1 / 2 valgfag/studieordningsfag (svarende til 10 ects point). Studieordningsfaget bliver valg ud fra den studieordning du vælger på 1. semester.

Du kan vælge imellem

 • Economics and Business Administration
 • Health Data
 • Environmental Data Science
 • Human Informatics
 • ICT SystemsHvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er fint, dog begrænset pga. Covid-19. hvilket også har gjort af meget af kommunikationen og ”samværet” er blevet online (Facebook, Discord osv.) Der er mulighed for at læse i fred, eller hygge højlydt i forskellige hyggelige lokaler med sofaer, kaffe/øl og masser af brætspil/konsolspil.


Hvorfor valgte du SDU som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte SDU fordi der ikke er mange uddannelsessteder, der udbyder denne uddannelse, der ikke kræver mange adgangskrav fra tidligere uddannelser. Den kandidat SDU tilbyder skal man bare have en bachelor eller en professionsbachelor, samt en matematisk forståelse for at blive optaget.

Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

 • En masse spændene fag/viden
 • Søde medstuderende
 • Rigtig dygtige undervisere

Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Der er en del matematik på uddannelsen, så det skal man have nogenlunde styr på. Dog tilbyder SDU et lille forberedelses kursus inden studiestart, hvis man skulle have lyst til det.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hvis du ikke har noget programmerings erfaring, så kan det være en god ide at lege lidt med det inden du starter, bare så du er lidt mere forberedt på studiestart


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Vigtigst af alt er nok nogle søde kollegaer, og et godt arbejdsmiljø med plads til udfoldelse. Derudover et job, hvor jeg får lov til at bruge nogle af de redskaber jeg har tilegnet mig under uddannelsen samt lære en helt masse nyt fra nogle mere erfarne kollegaer.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder inden for Data Science? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din Data Science uddannelse

Læs mere om Syddansk Universitet

Senest opdateret: 09 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Drømmer du om et job med prestige?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2023

Hvad skal du efter 3.G?

Sommeren står for døren. Solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Design, stil og kreative fag

Hvis du interesserer dig for kreative områder som design, dans, musik, teater, indretning eller mode, så kan du måske gøre din interesse til din levevej ved at vælge en uddannelse inden for design, stil og kreative fag. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for økonomi og handel

Hvad kan jeg blive inden for økonomi og handel? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en økonomiuddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen. Det oplagte valg, hvis du interesserer dig for økonomi, salg, handel og kundekontakt. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en studerende i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier

Cecilie læser kandidat i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier på Roskilde Universitet. Hun drømmer om at arbejde med kommunikation og markedsføring, når hun er færdig med sin uddannelse! Bliv klogere på, hvordan det er at gå på uddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Politisk Kommunikation og Ledelse

Alberte ønskede at starte på en uddannelse, hvor fokus var på det teoretiske aspekt frem for det praktiske. Efter at have taget en bachelor DMJX, der var meget praktisk var hun klar til at stikke hovedet i bøgerne og hun valgte derfor at starte på kandidaten i Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS. Mød Alberte her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2022

3 karriereveje inden for indretning

4 kvinder har fortalt hvordan de er endt i en indretningsbranche, hvilke uddannelsesmuligheder der er og hvordan de hver dag udlever deres indretningsdrømme i deres arbejdsliv. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-08-2022

Sådan bliver man kostvejleder

Er du en vaskeægte kostnørd, der elsker at kigge på indhold i madvarer og samtidig drømmer om at motivere andre? Så er en uddannelse inden for kostvejldning måske lige dig! Læs mere her om de forskellige uddannelsesmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du zoneterapeut

Hvad er zoneterapi egentlig, og hvordan bliver man zoneterapeut? Hvad kræver det, og hvordan ser dine fremtidsmuligheder ud? Læs mere om dine muligheder for at tage en uddannelse til zoneterapeut her. 

Læs mere