Tjekliste for udlandsstudier

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Tjekliste for udlandsstudier

Hvis du drømmer om, eller allerede er blevet optaget på et universitet i udlandet, så er der et par praktiske ting, du skal have styr på. Vi giver dig her en hurtig guide til nogle af de vigtigste ting, du skal huske: Pas, forsikring, ændring af hjemmeadresse, økonomi og meget mere. 

 

Forsikring

Har du en gyldig rejseforsikring som dækker rejsen til dit nye land? Dækker din forsikring, mens du bor i udlandet? En almindelig rejseforsikring er mange gange ikke gyldigt, hvis du har fast adresse i udlandet. 

Hvis du vælger at studere i udlandet, er det ikke sikkert, at du kan få betalt dine helbredsudgifter. Derfor er det en god ide at undersøge, hvordan dine helbredsudgifter bliver dækket i dit nye land. Hvis nødvendigt, køb en forsikring, der dækker helbredsudgifter.

Pas og visum

Du skal undersøge reglerne omkring pas og visum, inden du rejser til udlandet for at studere. De fleste lande kræver, at dit pas har en gyldighed på minimum 6 måneder efter din planlagte hjemrejsedato. Undersøg de gældende regler for dig, via Udenrigsministeriet eller hos den lokale ambassade. 

Ændring af egen hjemadresse

Hvis du skal tage en hel uddannelse i udlandet, skal du som udgangspunkt ændre din adresse. Skal du på udveksling i et semester, er det som udgangspunkt ikke nødvendigt. Kontakt Borgerservice for mere information. 

Vaccinationer

Du skal måske have nogle bestemte vaccinationer, før du skal af sted til udlandet. Kontakt din læge for information.

Bank og økonomi

Det er ikke altid nemt, at oprette en bankkonto i udlandet. Din bank i Danmark samarbejder måske med en bank, i dit studieland, dette kan gøre oprettelse af bankkonto nemmere. 

Bolig i udlandet

De fleste universiteter i udlandet har kollegieboliger til rådighed. Ansøg om kollegiebolig så snart du ved, at du skal afsted, da der kan være hård konkurrence om pladserne.  

Bestil et internationalt studiekort

Et ISIC kort (International Student Identity Card) giver adgang til mere end 200 studierabatter og fordele i Danmark og over 40.000 i resten af verden

Søg legater

Søg legater i godt tid. For mere information, læs denne miniguide til legatsøgning her.

Adgang til digitale login

Det er en god ide, at have login oplysninger på f. eks. Netbank, NemID eller Skat i Danmark. Dette vil gøre processen lettere, hvis du skal ændre din adresse, betale dine regninger og holde styr på andre offentlige tjenester, mens du studerer i udlandet.

Find din uddannelse i udlandet

[Facebook:like]


Annoncer