Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Thailand. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Thailand i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Thailand her


Sprog

Thai

 Hovedstad

Bangkok

Valuta

Thai Baht (฿)

 Befolkning

69.430.000


Thailands uddannelsessystem

I Thailand findes der offentlige og private universiteter. Der er mangel på studerende, i 2015 havde de thailandske universiteter plads til 156.216 studerende, men kun 105.046 søgte ind. De største universiteter i Thailand er Chulalongkorn University, Thammasat University, Mahidol University, Ramkamheng University and Chiang Mai University. 

Uddannelsessystemets opbygning

Thailands uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen. Det er forskelligt hvilke former for credits de forskellige universiteter bruger, dog er en tommelfingerregel, at 9-22 credits i Thailand svarer til 30 ECTS-point, afhængigt af fagets sværhedsgrad og længde. 

På de thailandske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

 • Bachelorgrad der varer 4 år, og i nogen tilfælde op til 6 år. 
 • Kandidatgrad der varer 1-2 år. 
 • Ph.d. der varer 2-5 år. 

Hvad koster det at studere i Thailand? 

Det varierer i mellem universiteterne hvad det koster per semester at studere i Thailand. Du kan dog forvente, at det er billigt på offentlige universiteter. 

Prisen varier mellem 3.000 og 60.000 kroner, og kommer meget an på din studieretning, samt hvilket universitet du vælger. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Thailand?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De thailandske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser

Ønsker man at læse en bachelor i Thailand, varierer optagelseskravene afhængigt af hvilken uddannelse og hvilket universitet det drejes sig om. Som hovedregel skal du dog have færdiggjort en ungdomsuddannelse, have haft relevant engelsk undervisning og i nogen tilfælde opfylde andre krav. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

Ligeledes er der forskellige krav til optagelsen på en kandidatuddannelse i Malaysia. Du skal dog have en relevant adgangsgivende bachelor. Universiteterne valuer ansøgerne individuelt. 

Adgangskrav til et ph.d-studie

For at blive optaget på et ph.d-studie i Thailand, skal du have gennemført en relevant kandidatuddannelse på minimum 2 år. 

De forskellige adgangskrav og ansøgnings-processor varierer, vi anbefaler derfor, at man kontakter det pågældende universitet, eller besøger deres hjemmeside. 

Ansøgning

Normalt skal du ansøge direkte til universitet, enten via deres hjemmeside eller ved at sende dem en E-mail. 

Universiteterne beder typisk om følgende: 

 • Udfyldt ansøgning.
 • Kopi af gyldigt pas.
 • Eksamensbevis og karakterer fra ungdomsuddannelse, oversat til engelsk. 
 • To anbefalinger.
 • Foretrukne undervisningssprog, og en bestået sprogtest i dette sprog. 

Mange vil også bede om et essay på 300 til 500 ord, f.eks om det emne du ønsker at læse. 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Thailand

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Thailand som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære. 

På campus

Vælger du at bo på campus, skal du være opmærksom på, at regler og værelser kan være forskellige hos de forskellige universiteter. Nogen steder er det som at bo på et 4-stjernet hotel, andre steder er der udgangsforbud kl 22, hvor der bliver tjekket efter om du er i din seng (alene - vel og mærke). Priserne varierer meget, og vi anbefaler at du kontakter det universitet du ønsker at bo på. 

Privat leje 

Ønsker du at finde din egen lejlighed, og undgå at være underlagt regler, skal du undersøge markedet grundigt. Det er værd at notere, at prisen for en lejlighed mest afhænger af, hvor ny bygningen er. En moderne lejlighed i Bangkok på omkring 30 - 40 kvadratmeter koster typisk 1200 - 1500 kroner om måneden. Du skal dog være opmærksom på, at der også er andre udgifter. Vælger du en lejlighed med en air-condition, er det en god idé, at nedjustere dit forbrug af denne, da det kan blive til en stor udgift i længden. 

Har jeg brug for et visum?

Hvis du vil læse i Thailand, skal du bruge et studie visum. Dette kan du få ved at søge om det i Thailand på et immigrationskontor, eller ved at søge ved en Thailandsk ambassade. Det kræver følgende: 

 • Optagelsesbevis.
 • Fotokopi af dit pas.
 • Pasbillede. 
 • Bevis for finansiel tilstrækkelighed.

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 28 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Storbritannien: Alt du skal vide

En uddannelse i Storbritannien er en mulighed for at fordybe dig i en uddannelsestradition, der stammer langt tilbage. I Storbritannien finder du nogle af verdens højest rangerede univeristeter, og du er sikret en uddannelse på et højt fagligt niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Brasilien - Alt du skal vide!

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser.

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kinas traditionsrige kultur, smukke natur, lækre nationalretter, og vil du gerne fejre nytår i to uger? Her kan du læse om Kinas uddannelsessystem og gode tips til at studere i Kina. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Schweiz: Alt du skal vide

Udover at have et af de højst rangeret uddannelsessystemer i verden, er der mange andre grunde til at du skal studere i Schweiz. Først og fremmest er næsten 25% af alle studerende i Schweiz internationale studerende. Du vil altså have rig mulighed for at danne dig et netværk. Samtidig vil du i Schweiz finde en blanding af smuk natur og overvældende storbyer.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste til et godt udlandsophold

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Polen: Alt du skal vide

Polakkere er kendt for deres gæstfrihed, du vil derfor lynhurtigt føle dig hjemme i dette land, vælger du at studere i Polen. Leveomkostningerne er billige, og i bylivet finder du hundredevis af barer og restauranter, hvor en øl typisk ikke koster mere end 5-10 kroner. I polen finder du et udvalg af gode uddannelser, med lave priser. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-07-2020

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 17-09-2020

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere