Vis studentum.dk som: Mobile

Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Thailand. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Thailand i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Thailand her


Sprog

Thai

 Hovedstad

Bangkok

Valuta

Thai Baht (฿)

 Befolkning

69.430.000


Thailands uddannelsessystem

I Thailand findes der offentlige og private universiteter. Der er mangel på studerende, i 2015 havde de thailandske universiteter plads til 156.216 studerende, men kun 105.046 søgte ind. De største universiteter i Thailand er Chulalongkorn University, Thammasat University, Mahidol University, Ramkamheng University and Chiang Mai University. 

Uddannelsessystemets opbygning

Thailands uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen. Det er forskelligt hvilke former for credits de forskellige universiteter bruger, dog er en tommelfingerregel, at 9-22 credits i Thailand svarer til 30 ECTS-point, afhængigt af fagets sværhedsgrad og længde. 

På de thailandske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

 • Bachelorgrad der varer 4 år, og i nogen tilfælde op til 6 år. 
 • Kandidatgrad der varer 1-2 år. 
 • Ph.d. der varer 2-5 år. 

Hvad koster det at studere i Thailand? 

Det varierer i mellem universiteterne hvad det koster per semester at studere i Thailand. Du kan dog forvente, at det er billigt på offentlige universiteter. 

Prisen varier mellem 3.000 og 60.000 kroner, og kommer meget an på din studieretning, samt hvilket universitet du vælger. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Thailand?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De thailandske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser

Ønsker man at læse en bachelor i Thailand, varierer optagelseskravene afhængigt af hvilken uddannelse og hvilket universitet det drejes sig om. Som hovedregel skal du dog have færdiggjort en ungdomsuddannelse, have haft relevant engelsk undervisning og i nogen tilfælde opfylde andre krav. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

Ligeledes er der forskellige krav til optagelsen på en kandidatuddannelse i Malaysia. Du skal dog have en relevant adgangsgivende bachelor. Universiteterne valuer ansøgerne individuelt. 

Adgangskrav til et ph.d-studie

For at blive optaget på et ph.d-studie i Thailand, skal du have gennemført en relevant kandidatuddannelse på minimum 2 år. 

De forskellige adgangskrav og ansøgnings-processor varierer, vi anbefaler derfor, at man kontakter det pågældende universitet, eller besøger deres hjemmeside. 

Ansøgning

Normalt skal du ansøge direkte til universitet, enten via deres hjemmeside eller ved at sende dem en E-mail. 

Universiteterne beder typisk om følgende: 

 • Udfyldt ansøgning.
 • Kopi af gyldigt pas.
 • Eksamensbevis og karakterer fra ungdomsuddannelse, oversat til engelsk. 
 • To anbefalinger.
 • Foretrukne undervisningssprog, og en bestået sprogtest i dette sprog. 

Mange vil også bede om et essay på 300 til 500 ord, f.eks om det emne du ønsker at læse. 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Thailand

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Thailand som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære. 

På campus

Vælger du at bo på campus, skal du være opmærksom på, at regler og værelser kan være forskellige hos de forskellige universiteter. Nogen steder er det som at bo på et 4-stjernet hotel, andre steder er der udgangsforbud kl 22, hvor der bliver tjekket efter om du er i din seng (alene - vel og mærke). Priserne varierer meget, og vi anbefaler at du kontakter det universitet du ønsker at bo på. 

Privat leje 

Ønsker du at finde din egen lejlighed, og undgå at være underlagt regler, skal du undersøge markedet grundigt. Det er værd at notere, at prisen for en lejlighed mest afhænger af, hvor ny bygningen er. En moderne lejlighed i Bangkok på omkring 30 - 40 kvadratmeter koster typisk 1200 - 1500 kroner om måneden. Du skal dog være opmærksom på, at der også er andre udgifter. Vælger du en lejlighed med en air-condition, er det en god idé, at nedjustere dit forbrug af denne, da det kan blive til en stor udgift i længden. 

Har jeg brug for et visum?

Hvis du vil læse i Thailand, skal du bruge et studie visum. Dette kan du få ved at søge om det i Thailand på et immigrationskontor, eller ved at søge ved en Thailandsk ambassade. Det kræver følgende: 

 • Optagelsesbevis.
 • Fotokopi af dit pas.
 • Pasbillede. 
 • Bevis for finansiel tilstrækkelighed.

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 28 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Argentina - Alt du skal vide

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør.

Læs mere
Sidst opdateret 01-09-2020

Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Chile: Alt du skal vide

Chile er ikke kun et fremragende sted at lære spansk. Det er også et land med en rig kultur, hjemsted for litteratur nobelpris-vindende forfattere og et land med veludviklede anerkendte uddannelser. Det er placeret centralt i smuk natur, og med mange forskellige landskaber. Samtidig anses Chile for værende det mest sikre land i Sydamerika, og består af at venligt folkefærd der vil tage godt i mod dig som international studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs med i denne guide og få gode og håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2022

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Mød landsholdsspilleren Rikke Sevecke

Rikke Sevecke har spillet i den måske bedste klub indenfor kvindefodbold i Danmark, nemlig Brøndby IF, hun har spillet fodbold i to af de største kvinde-ligaer i verden, nemlig Premier League og Ligue 1 og så har hun spillet college fodbold i USA.  Rikke Sevecke er en ud af mange atleter, der brugte et college ophold i USA som springbræt til sin karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 05-09-2022

Studér i Grækenland og få minder for livet

Overvejer du at bo og studere i Grækenland? Så læs mere her! Landet topper listen over verdens mest populære destinationer for internationale studerende da du får en kombination med det hele! I Grækenland finder du nemlig universiteter med stærk faglighed, attraktivt natteliv, varmt klima, OG rig og interessant kultur! What's not to like? Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og r ...
Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan gør du din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration gennem disse 10 ideer.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Australien: Alt du skal vide

Pulserende storbyer, sol og strand, gæstfri befolkning, betagende natur og anerkendte universiteter. Australien er en af de mest populære destinationer for udlandsstudier, og det er der mange gode grunde til! Klimaet og australiernes afslappede holdning får mange internationale studerende til at blive længere end planlagt. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Sådan kommer du igennem IELTS fra A - Z

Er du igang med forberedelserne til et semester, et studieår eller måske en hel uddannelse i udlandet, og skal du bruge en IELTS sprogtest for at blive optaget? Her guider vi dig igennem den akademiske IELTS test.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Californien

Har du altid drømt om at studere i Californien? Kunne du tænke dig at opleve Californiens storslåede natur, komme med bag om kulissen i filmbyen Hollywood, og blive en aktiv del af et ægte amerikansk studiemiljø? Lyder dette som dog? Så bør du vælge at studere i Californien!

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Storbritannien: Alt du skal vide

En uddannelse i Storbritannien er en mulighed for at fordybe dig i en uddannelsestradition, der stammer langt tilbage. I Storbritannien finder du nogle af verdens højest rangerede univeristeter, og du er sikret en uddannelse på et højt fagligt niveau.

Læs mere