Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Thailand. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Thailand i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Thailand her


Sprog

Thai

 Hovedstad

Bangkok

Valuta

Thai Baht (฿)

 Befolkning

69.430.000


Thailands uddannelsessystem

I Thailand findes der offentlige og private universiteter. Der er mangel på studerende, i 2015 havde de thailandske universiteter plads til 156.216 studerende, men kun 105.046 søgte ind. De største universiteter i Thailand er Chulalongkorn University, Thammasat University, Mahidol University, Ramkamheng University and Chiang Mai University. 

Uddannelsessystemets opbygning

Thailands uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen. Det er forskelligt hvilke former for credits de forskellige universiteter bruger, dog er en tommelfingerregel, at 9-22 credits i Thailand svarer til 30 ECTS-point, afhængigt af fagets sværhedsgrad og længde. 

På de thailandske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

  • Bachelorgrad der varer 4 år, og i nogen tilfælde op til 6 år. 
  • Kandidatgrad der varer 1-2 år. 
  • Ph.d. der varer 2-5 år. 

Hvad koster det at studere i Thailand? 

Det varierer i mellem universiteterne hvad det koster per semester at studere i Thailand. Du kan dog forvente, at det er billigt på offentlige universiteter. 

Prisen varier mellem 3.000 og 60.000 kroner, og kommer meget an på din studieretning, samt hvilket universitet du vælger. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Thailand?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De thailandske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser

Ønsker man at læse en bachelor i Thailand, varierer optagelseskravene afhængigt af hvilken uddannelse og hvilket universitet det drejes sig om. Som hovedregel skal du dog have færdiggjort en ungdomsuddannelse, have haft relevant engelsk undervisning og i nogen tilfælde opfylde andre krav. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

Ligeledes er der forskellige krav til optagelsen på en kandidatuddannelse i Malaysia. Du skal dog have en relevant adgangsgivende bachelor. Universiteterne valuer ansøgerne individuelt. 

Adgangskrav til et ph.d-studie

For at blive optaget på et ph.d-studie i Thailand, skal du have gennemført en relevant kandidatuddannelse på minimum 2 år. 

De forskellige adgangskrav og ansøgnings-processor varierer, vi anbefaler derfor, at man kontakter det pågældende universitet, eller besøger deres hjemmeside. 

Ansøgning

Normalt skal du ansøge direkte til universitet, enten via deres hjemmeside eller ved at sende dem en E-mail. 

Universiteterne beder typisk om følgende: 

  • Udfyldt ansøgning.
  • Kopi af gyldigt pas.
  • Eksamensbevis og karakterer fra ungdomsuddannelse, oversat til engelsk. 
  • To anbefalinger.
  • Foretrukne undervisningssprog, og en bestået sprogtest i dette sprog. 

Mange vil også bede om et essay på 300 til 500 ord, f.eks om det emne du ønsker at læse. 


Godt at vide

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Thailand

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Thailand som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære. 

På campus

Vælger du at bo på campus, skal du være opmærksom på, at regler og værelser kan være forskellige hos de forskellige universiteter. Nogen steder er det som at bo på et 4-stjernet hotel, andre steder er der udgangsforbud kl 22, hvor der bliver tjekket efter om du er i din seng (alene - vel og mærke). Priserne varierer meget, og vi anbefaler at du kontakter det universitet du ønsker at bo på. 

Privat leje 

Ønsker du at finde din egen lejlighed, og undgå at være underlagt regler, skal du undersøge markedet grundigt. Det er værd at notere, at prisen for en lejlighed mest afhænger af, hvor ny bygningen er. En moderne lejlighed i Bangkok på omkring 30 - 40 kvadratmeter koster typisk 1200 - 1500 kroner om måneden. Du skal dog være opmærksom på, at der også er andre udgifter. Vælger du en lejlighed med en air-condition, er det en god idé, at nedjustere dit forbrug af denne, da det kan blive til en stor udgift i længden. 

Har jeg brug for et visum?

Hvis du vil læse i Thailand, skal du bruge et studie visum. Dette kan du få ved at søge om det i Thailand på et immigrationskontor, eller ved at søge ved en Thailandsk ambassade. Det kræver følgende: 

  • Optagelsesbevis.
  • Fotokopi af dit pas.
  • Pasbillede. 
  • Bevis for finansiel tilstrækkelighed.

Læs om livet på udveksling


Annoncer