Sådan skriver du et godt kompetence CV
14 jul 2022

Sådan skriver du et godt kompetence CV

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den helt rigtige vej for dig, der ønsker at skifte branche, ikke har særlig meget relevant erfaring eller har haft mange projektansættelser.

Som navnet siger, er et kompetence CV god til at fremhæve dine kompetencer, fremfor at fokusere på hvor du har været ansat og hvor længe. Gennem CVet vælger du selv hvilke kompetencer du finder relevante for stillingen du søger, og dermed bliver CVet meget mere skræddersyet fra jobansøgning til jobansøgning. Vi har samlet en række råd, der kan vejlede dig til hvordan du får opstillet et godt CV, og nederst finder du også et eksempel på et kompetence CV.

Ved du hvilket CV der vil fungere godt til dig, og din karriere? Tag CV testen, og finde ud af om du skal lave et kompetence eller et kronologisk CV.

Tag vores CV test her

Hvorfor lave et kompetence CV?

Et kompetence CV bliver også kaldet et funktionsopdelt CV, da du udvælger kompetencer som du vil sætte fokus på. Et kompetence CV bliver ofte foreslået til personer der har store huller i deres CV, gerne vil skifte branche eller på anden måde skiller sig lidt ud fra resten af feltet af ansøgere.

Ved at undgå det kronologiske CV, har du mulighed for at gøre arbejdsgiveren opmærksom på dine kompetencer og hvorfor du er en god til kandidat til stillingen, selvom din baggrund måske er anderledes.

En ulempe ved kompetence CVet, kan være, at arbejdsgiveren ikke kender denne type CV særlig godt, og derfor kun ser på din opstillede erfaring. Samtidig kan det være svært for arbejdsgiveren præcis at se, hvor god du er til de kompetencer du opstiller. Fordelen er, at du opstiller dine kompetencer samlet, og derfor skal læseren ikke lede efter dine kompetencer gennem flere ansættelser.

Hvis du er i tvivl om hvor godt et kompetence CV bliver taget imod, er det måske en god ide, at kombinere kompetence CV og det kronologiske CV. Sådan at du i starten skriver dine kompetencer, og hvorfor de er relevant for jobbet, og længere nede opsætter din erfaring i en kronologisk orden - ligesom du ville gøre i et kronologisk CV.

Hvordan laver man et kompetence CV?

Begynd gerne dit kompetence CV med dine personlige data, og skriv derefter et par linjer som kort resumere hvorfor du er interesseret i jobbet, og hvorfor du passer ind i stillingen med dine kompetencer. Det er her, du særligt skal sætte en ramme om den røde tråd i dine erfaringer, og forklare hvorfor du er interessant for stillingen, hvis du for eksempel ønsker at skifte retning, fra der hvor du er nu.

Herefter samler du alle de kompetencer, du mener er relevante for jobbet du søger. Fokuser på 3-5 kompetenceområder, som du mener er de vigtigste for jobbet. Under hver kompetence, beskriver du hvilken erfaring du har på området. Husk at fatte dig i korthed.

Du kan overveje at supplere kompetencerne med en liste over dine ansættelser, uddannelser, kurser mv. i omvendt kronologisk rækkefølge. På den måde har læseren stadig mulighed for at bevare et overblik, som ellers kan være ulempen ved et kompetence CV.

Se her, hvad du skal huske at gøre, lige meget hvilket CV du laver.

Se CV skabelon på et kompetence CV

Eksemplet på kompetence CVet er baseret på Louise Kristiansen, en fiktiv figur, som er nyuddannet cand.mag og ikke har meget erfaring bag sig.

I det følgende kan du læse hendes kompetence CV og få gode råd til, hvordan du kan opbygge dit CV:

Kompetence CV

Kompetence CV

Senest opdateret: 14 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-10-2019

Sådan arbejder du med dit talent

Virksomheder og ledere efterspørger i dag de dygtigste talenter. De vil rekruttere de bedste i branchen. Hvis du skal skille dig ud og gøre dig selv attraktiv, er det derfor vigtigt, at du finder frem til dine kernekompetencer og bliver opmærksom på dit talent.  Søren Freund er konsulent hos FridayCPH, der beskæftiger sig med talentudvikling.
Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Spor dig ind på din fremtid i vores karriereguide

Har du en idé om, hvad du vil arbejde med, men er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har? Der er langt over 1.000 uddannelser i Danmark, og mange af dem kan føre til endnu flere forskellige jobtitler. Her på siden publicerer vi løbende nye karriereguides til forskellige brancher. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

3 gode råd: Sådan scorer du studiejobbet

Når du leder efter et studiejob, kan det være svært at gennemskue, hvad arbejdsgiveren efterspørger. Få tre gode råd til at score studiejobbet her.

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en salgs-ninja laver? Vi har samlet 8 bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide til RAB godkendelse

Er du akupunktør, zoneterapeut, massør eller noget helt fjerde inden for alternativ behandling? I denne guide får du svar på, hvad en RAB godkendelse egentlig er, hvordan ordningen fungerer og ikke mindst, hvad det kræver af dig. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for makeup og stil

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder for en karrierevej inden for makeup og stil. Udforsk dine muligheder her og lad dine drømme få frit løb. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere: Økonomi, administration og IT

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

5-trins guide til et fremtidssikret CV

Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til drømmejobbet. Her får du opskriften på hvordan du bygger et fremtidssikret CV.

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2019

Iværksætterdrømme? Få de bedste råd fra unge iværksættere

Drømmer du om at blive iværksætter? Her giver en række unge, succesfulde iværksættere dig de bedste råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan gør du din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration gennem disse 10 ideer.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Sådan bliver du kriminaltekniker

Har du sans for detaljer og flar for at kæde ting sammen? Med en uddannelse indenfor politiet kan du uddanne dig til kriminaltekniker og dermed være med til at løse både store og små kriminalgåder. Læs mere om mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Udlandsophold gavner din fremtidige karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Mentor - Det perfekte studiejob/Det ideelle studjob

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din skolegang og/eller studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Så skulle du overveje at blive mentor! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2022

3 karriereveje inden for indretning

4 kvinder har fortalt hvordan de er endt i en indretningsbranche, hvilke uddannelsesmuligheder der er og hvordan de hver dag udlever deres indretningsdrømme i deres arbejdsliv. 

Læs mere