Vis studentum.dk som: Mobile

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Mulighederne er mange, hvis du ønsker at komme på udveksling, når du går på videregående uddannelse. Ofte har din skole en del forskellige samarbejdsaftaler med skoler i udlandet, men hvad gør du, hvis du ønsker at komme et helt andet sted hen? Eller ikke kan komme afsted med skolen? Læs med her, hvor vi har spurgt fire forskellige virksomheder, der arbejder med at sende studerende ud i verden.

Er du klar til dit livs eventyr? En udveksling eller praktik i udlandet, kan være med til at styrke dine interkulturelle kompetencer og give en masse nye internationale relationer. Men hvordan er det nu lige med alle de papirer der skal sendes ind, og hvornår skal man egentlig i gang?

Vi har spurgt Kulturstudier, Global Contact, Kilroy Denmark og EDU hvad du skal overveje før du tager afsted, og hvilke datoer du skal være opmærksom på, hvis du går og overvejer at tage til udlandet.

“Hvis du drømmer om at læse et SU-støttet semester (30 ECTS) som en del af din bachelor i Argentina, Ghana, Indien, Nicaragua eller Vietnam, kan man let arrangere det med Kulturstudier.

Det er enkelt at få vores kurser godkendt på dit danske universitet fordi: 1) Det akademiske niveau er højt 2) Vi hjælper med optagelse på vores samarbejdsuniversiteter 3) Vi vejleder om godkendelsesproces på det danske universitet samt SU’s udlandsstipendium. Derudover tilbyder Kulturstudier logi i studieperioden samt morgenmad og frokost på hverdage (undtagen i Argentina).

Indholdsmæssigt spænder vores kurser bredt inden for det samfundsvidenskabelige felt. Således kan man læse alt fra CSR-kurser til freds-, udviklings- og miljøstudier. Alle vores kursustilbud tager udgangspunkt i den lokale kultur man befinder sig i, hvorved teori og praksis forenes i langt højere grad end på universitet i Danmark. Desuden arrangeres der som en del af undervisningen studieture og kortere feltarbejder.

Vedrørende tilmeldingsfrister kører vi efter først-til-mølle-princippet. Dog anbefaler vi, at du via vores hjemmeside tilmelder dig senest 3-4 måneder før studiestart. Studiestart for forårssemesteret er ca. 1. februar, mens efterårssemesteret er ca. 1. september.

Vores eneste adgangskrav er en bestået studentereksamen. Dette betyder, at man også kan læse vores kurser uden at være indmeldt på en universitetsuddannelse. I dette tilfælde er det dog ikke muligt at få SU-støtte.

Find vores info-møder her, og hør mere om mulighederne.”

Sarah Brejnod er koordinator i Kulturstudiers danske afdeling

GlobalContact

“I Mellemfolkeligt Samvirke samarbejder vi med en lang række studier og arrangerer praktikophold i forskellige udviklingslande, bl.a. i Tanzania, Kenya, Sri Lanka og Nepal.

Find din studieretning på vores hjemmeside, og se hvor du kan komme hen.

Finder du ikke din studieretning, må du endelig kontakte os alligevel. Vi har et kæmpe netværk og udvider hele tiden med nye praktikplaceringer.

Når du tager et praktikophold i udlandet, styrker du dine interkulturelle kompetencer, samtidig med, at du får nye perspektiver på dit fag. Arbejdsgangene er helt anderledes, og du vil arbejde et sted, hvor der er langt færre ressourcer til rådighed, end du er vant til. Det kræver en åben indstilling og nysgerrighed overfor den kultur, du er landet i samt i de arbejdsmetoder de bruger, men det lærer dig at stå på egne ben, være selvstændig og tage initiativ. Du vil se og opleve ting, man ikke ville herhjemme, og du vil uden tvivl vokse både fagligt og personligt gennem opholdet.

Hør meget mere om dine muligheder i udlandspraktik på et af vores informationsmøder. Her møder du både os og studerende, som har taget deres praktik i udlandet.“

Astrid Wiborg Jensen er Praktikkoordinator i Global Contact, som hører under Mellemfolkeligt Samvirke.

“Drømmer du om et semester på et engelsktalende universitet i udlandet? KILROY hjælper dig med at gøre drømmen til virkelighed ved at guide dig gennem ansøgningsprocessen trin for trin. Vi har et ubegrænset antal pladser på over 50 spændende universiteter i USA, Australien, England, Canada, New Zealand og Asien.

Adgangskravene på hovedparten af vores universiteter er et gennemsnit på 7, men vi kan hjælpe dig afsted, uanset hvilket gennemsnit du har. SU-styrelsen giver gode støtte- og lånemuligheder, og vi vejleder gerne om priser, budgetter og finansieringsmuligheder.

Du kan ansøge løbende, men vi anbefaler, at du går i gang ca. et semester før du skal afsted.

Hos KILROY får du nem adgang til vores studievejledere, som alle selv har læst i udlandet. Vi er tilgængelige på telefon og mail hver dag, og du har mulighed for at booke et personligt møde med en vejleder – eller du kan endda komme direkte ind fra gaden. Du får tilknyttet en personlig vejleder, som hjælper dig gennem ansøgningsprocessen fra start til slut.

Vi afholder en årlig messe i starten af efterårssemesteret, hvor du kan møde repræsentanter fra vores samarbejdsuniversiteter. Derudover kan du løbende møde os til arrangementer på skoler rundt omkring i landet."

Lena K. Hansen er Studievejleder hos KILROY DANMARK.

EDU

"EDU: SPAR TID OG KOM SIKKERT TIL UDLANDET
Overvejer du et studieophold, men er det uoverskueligt at klare alting selv? Så lad EDU hjælpe dig. EDU er en privat organisation, som har eksisteret siden 1999, og hjulpet over 6.000 studerende til udlandet.

Vi repræsenterer 55 anerkendte universiteter i hele verden, og vi hjælper også med at skræddersy dit praktikophold.

Hos EDU har alle medarbejdere været på udlandsophold og kan derfor på bedste vis hjælpe dig til udlandet. Vi vejleder dig igennem hele processen og har kontakten til din kommende studiedestination, så du er i trygge hænder. Vores hjælp er gratis.

UNIVERSITETSOPHOLD
EDU har partneruniversiteter i USA, Canada, Australien, New Zealand, Asien, England og Holland. Universiteterne er håndplukket efter krav om højt fagligt niveau, et spændende studiemiljø og en attraktiv destination.

15 af vores universiteter er blandt verdens 100 højest rangerede.

Vi anbefaler at du søger 6-8 måneder før studiestart, men kan godt hjælpe dig af sted med kort varsel.

PRAKTIKOPHOLD
Et praktikophold i udlandet kan give internationalt netværk, styrkede sprogkundskaber og en oplevelse for livet. Vi kan hjælpe dig i praktik i Boston, San Francisco, Toronto, Hong Kong og Mumbai.

Du kan også kombinere dit studieophold med praktik i udlandet.

What’s next? Tilmeld dig et af vores gratis arrangementer i København, Odense, Aarhus eller Aalborg”

Michael Jerking er Marketing Manager hos EDU.

Har du brug for mere information? Så tag kig forbi vores Udlandsstudier, hvor du finder en masse information om udveksling. Du kan også finde en masse kurser eller hele uddannelser i udlandet.

Er du ikke på en videregående uddannelse endnu, eller har du bare lyst til at tage afsted uden om studiet? Så tjek vores sider om SprogrejserHøjskoleophold i udlandet og High School ophold i udlandet.

Senest opdateret: 06 okt 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2016

Skal praktik være obligatorisk?

Vi har taget pulsen på de danske unges holdning til obligatorisk praktik samt hvad uddannelsesordførerne fra Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti mener om praktik som en obligatorisk del af videregående uddannelser. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i England

England er, som destination, det absolutte førstevalg for tusindvis af internationale studerende. Det skyldes ganske enkelt, at nogle af verdens bedste og mest prestigefyldte universiteter findes i Storbritannien. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i USA 2020

Hvilket er det bedste universitet i USA?  Vi har samlet top 10 universiteter i USA herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i USA der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Polen: Alt du skal vide

Polakkere er kendt for deres gæstfrihed, du vil derfor lynhurtigt føle dig hjemme i dette land, vælger du at studere i Polen. Leveomkostningerne er billige, og i bylivet finder du hundredevis af barer og restauranter, hvor en øl typisk ikke koster mere end 5-10 kroner. I polen finder du et udvalg af gode uddannelser, med lave priser. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Studér i Holland - Alt du skal vide

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2016

Praktik gør dig mange erfaringer rigere

På mange af de videregående uddannelser i Danmark er et praktikophold en fast og vigtig del af studiet. Her op til valget bliver der diskuteret, hvorvidt praktik skal være en obligatorisk del af de videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide