Vis studentum.dk som: Mobile

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Mulighederne er mange, hvis du ønsker at komme på udveksling, når du går på videregående uddannelse. Ofte har din skole en del forskellige samarbejdsaftaler med skoler i udlandet, men hvad gør du, hvis du ønsker at komme et helt andet sted hen? Eller ikke kan komme afsted med skolen? Læs med her, hvor vi har spurgt fire forskellige virksomheder, der arbejder med at sende studerende ud i verden.

Er du klar til dit livs eventyr? En udveksling eller praktik i udlandet, kan være med til at styrke dine interkulturelle kompetencer og give en masse nye internationale relationer. Men hvordan er det nu lige med alle de papirer der skal sendes ind, og hvornår skal man egentlig i gang?

Vi har spurgt Kulturstudier, Global Contact, Kilroy Denmark og EDU hvad du skal overveje før du tager afsted, og hvilke datoer du skal være opmærksom på, hvis du går og overvejer at tage til udlandet.

“Hvis du drømmer om at læse et SU-støttet semester (30 ECTS) som en del af din bachelor i Argentina, Ghana, Indien, Nicaragua eller Vietnam, kan man let arrangere det med Kulturstudier.

Det er enkelt at få vores kurser godkendt på dit danske universitet fordi: 1) Det akademiske niveau er højt 2) Vi hjælper med optagelse på vores samarbejdsuniversiteter 3) Vi vejleder om godkendelsesproces på det danske universitet samt SU’s udlandsstipendium. Derudover tilbyder Kulturstudier logi i studieperioden samt morgenmad og frokost på hverdage (undtagen i Argentina).

Indholdsmæssigt spænder vores kurser bredt inden for det samfundsvidenskabelige felt. Således kan man læse alt fra CSR-kurser til freds-, udviklings- og miljøstudier. Alle vores kursustilbud tager udgangspunkt i den lokale kultur man befinder sig i, hvorved teori og praksis forenes i langt højere grad end på universitet i Danmark. Desuden arrangeres der som en del af undervisningen studieture og kortere feltarbejder.

Vedrørende tilmeldingsfrister kører vi efter først-til-mølle-princippet. Dog anbefaler vi, at du via vores hjemmeside tilmelder dig senest 3-4 måneder før studiestart. Studiestart for forårssemesteret er ca. 1. februar, mens efterårssemesteret er ca. 1. september.

Vores eneste adgangskrav er en bestået studentereksamen. Dette betyder, at man også kan læse vores kurser uden at være indmeldt på en universitetsuddannelse. I dette tilfælde er det dog ikke muligt at få SU-støtte.

Find vores info-møder her, og hør mere om mulighederne.”

Sarah Brejnod er koordinator i Kulturstudiers danske afdeling

GlobalContact

“I Mellemfolkeligt Samvirke samarbejder vi med en lang række studier og arrangerer praktikophold i forskellige udviklingslande, bl.a. i Tanzania, Kenya, Sri Lanka og Nepal.

Find din studieretning på vores hjemmeside, og se hvor du kan komme hen.

Finder du ikke din studieretning, må du endelig kontakte os alligevel. Vi har et kæmpe netværk og udvider hele tiden med nye praktikplaceringer.

Når du tager et praktikophold i udlandet, styrker du dine interkulturelle kompetencer, samtidig med, at du får nye perspektiver på dit fag. Arbejdsgangene er helt anderledes, og du vil arbejde et sted, hvor der er langt færre ressourcer til rådighed, end du er vant til. Det kræver en åben indstilling og nysgerrighed overfor den kultur, du er landet i samt i de arbejdsmetoder de bruger, men det lærer dig at stå på egne ben, være selvstændig og tage initiativ. Du vil se og opleve ting, man ikke ville herhjemme, og du vil uden tvivl vokse både fagligt og personligt gennem opholdet.

Hør meget mere om dine muligheder i udlandspraktik på et af vores informationsmøder. Her møder du både os og studerende, som har taget deres praktik i udlandet.“

Astrid Wiborg Jensen er Praktikkoordinator i Global Contact, som hører under Mellemfolkeligt Samvirke.

“Drømmer du om et semester på et engelsktalende universitet i udlandet? KILROY hjælper dig med at gøre drømmen til virkelighed ved at guide dig gennem ansøgningsprocessen trin for trin. Vi har et ubegrænset antal pladser på over 50 spændende universiteter i USA, Australien, England, Canada, New Zealand og Asien.

Adgangskravene på hovedparten af vores universiteter er et gennemsnit på 7, men vi kan hjælpe dig afsted, uanset hvilket gennemsnit du har. SU-styrelsen giver gode støtte- og lånemuligheder, og vi vejleder gerne om priser, budgetter og finansieringsmuligheder.

Du kan ansøge løbende, men vi anbefaler, at du går i gang ca. et semester før du skal afsted.

Hos KILROY får du nem adgang til vores studievejledere, som alle selv har læst i udlandet. Vi er tilgængelige på telefon og mail hver dag, og du har mulighed for at booke et personligt møde med en vejleder – eller du kan endda komme direkte ind fra gaden. Du får tilknyttet en personlig vejleder, som hjælper dig gennem ansøgningsprocessen fra start til slut.

Vi afholder en årlig messe i starten af efterårssemesteret, hvor du kan møde repræsentanter fra vores samarbejdsuniversiteter. Derudover kan du løbende møde os til arrangementer på skoler rundt omkring i landet."

Lena K. Hansen er Studievejleder hos KILROY DANMARK.

EDU

"EDU: SPAR TID OG KOM SIKKERT TIL UDLANDET
Overvejer du et studieophold, men er det uoverskueligt at klare alting selv? Så lad EDU hjælpe dig. EDU er en privat organisation, som har eksisteret siden 1999, og hjulpet over 6.000 studerende til udlandet.

Vi repræsenterer 55 anerkendte universiteter i hele verden, og vi hjælper også med at skræddersy dit praktikophold.

Hos EDU har alle medarbejdere været på udlandsophold og kan derfor på bedste vis hjælpe dig til udlandet. Vi vejleder dig igennem hele processen og har kontakten til din kommende studiedestination, så du er i trygge hænder. Vores hjælp er gratis.

UNIVERSITETSOPHOLD
EDU har partneruniversiteter i USA, Canada, Australien, New Zealand, Asien, England og Holland. Universiteterne er håndplukket efter krav om højt fagligt niveau, et spændende studiemiljø og en attraktiv destination.

15 af vores universiteter er blandt verdens 100 højest rangerede.

Vi anbefaler at du søger 6-8 måneder før studiestart, men kan godt hjælpe dig af sted med kort varsel.

PRAKTIKOPHOLD
Et praktikophold i udlandet kan give internationalt netværk, styrkede sprogkundskaber og en oplevelse for livet. Vi kan hjælpe dig i praktik i Boston, San Francisco, Toronto, Hong Kong og Mumbai.

Du kan også kombinere dit studieophold med praktik i udlandet.

What’s next? Tilmeld dig et af vores gratis arrangementer i København, Odense, Aarhus eller Aalborg”

Michael Jerking er Marketing Manager hos EDU.

Har du brug for mere information? Så tag kig forbi vores Udlandsstudier, hvor du finder en masse information om udveksling. Du kan også finde en masse kurser eller hele uddannelser i udlandet.

Er du ikke på en videregående uddannelse endnu, eller har du bare lyst til at tage afsted uden om studiet? Så tjek vores sider om SprogrejserHøjskoleophold i udlandet og High School ophold i udlandet.

Senest opdateret: 06 okt 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-03-2014

Netværk dig til drømmejobbet

Du kan nu få adgang til et virtuelt jobmarked og opbygge et professionelt netværk ved at nå ud til de helt rigtige mennesker og holde dig ajour med nye trends og medier. Ved at opbygge et professionelt netværk af ligesindede, kan du vise potentielle arbejdsgivere din passion og interesse for dit felt. Her får du 5 tips til at komme i gang.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-05-2016

Studer i Spanien

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Ryk praktikken til nye himmelstrøg - Vælg praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Følg en sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2017

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2016

3 tips til din legatsøgning - sådan får du legatet

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2016

Praktik gør dig mange erfaringer rigere

På mange af de videregående uddannelser i Danmark er et praktikophold en fast og vigtig del af studiet. Her op til valget bliver der diskuteret, hvorvidt praktik skal være en obligatorisk del af de videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 23-02-2018

Fire studerende: Derfor bør du tage i praktik

Gør teori til praksis og få erfaring på dit CV. Gør som Caroline, Laura, Thilde og Jonas og tag i praktik under din uddannelse. Læs om deres oplevelser med praktik her. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv