Bygningsingeniør adgangskrav - Sådan kommer du ind på ingeniørstudiet

Hvis du gerne vil arbejde som bygningsingeniør, så kræver det at du tager en uddannelse som enten diplom- eller civilingeniør med speciale i bygning.

På uddannelsen til bygningsingeniør lærer du at planlægge, projekterer, tegne og beregne bygge- og anlægsarbejde. Hvis du gerne vil arbejde som bygningsingeniør, så kræver det at du tager en uddannelse som enten diplom- eller civilingeniør med speciale i bygning. 

Med en uddannelse til bygningsingeniør lærer du om, hvordan byggearbejde planlægges og beregnes, hvordan der udarbejdes tilbud og hvordan arbejdet udføres og styres. 

Vil du vide mere om, hvordan det er at være ingeniørstuderende? Så læs med her!


Fakta

Navn: Diplomingeniør - bygning

Varighed: 3½ år

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav

Økonomi: SU

Løn efter endt uddannelse - se her hvad tjener du som bygningsingeniør 


Bliv optaget på diplomingeniør - bygning: 

Uddannelsen som diplomingeniør er en professionsbachelor og tager 3½ år - fra starten af vælger du retning, om det skal være it, bygning eller noget tredje. Du kan også vælge at tage en kandidat efter din bachelor, det er dog ikke nødvendigt for at arbejde som bygningsingeniør. 

For at tage uddannelsen skal du have taget en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux), en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen eller et adgangskursus til ingeniøruddannelserne.

Derudover er der en række specifikke fag du skal have bestået. Kravet gælder både optagelse i såvel kvote 1 som kvote 2.


Bygningsingeniør adgangskrav:

Matematik A

Engelsk b

Enten fysik B eller geovidenskab A

Enten kemi C eller bioteknologi A


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her: 

Matematik A  https://www.studentum.dk/soeg/matematik-enkeltfag

Engelsk B  https://www.studentum.dk/soeg/engelsk-hf-enkeltfag 

Fysik B  https://www.studentum.dk/soeg/fysik-enkeltfag

Kemi C  https://www.studentum.dk/soeg/kemi-hf-enkeltfag 


Yderligere adgangskrav

På nogle af de uddannelsessteder, der udbyder uddannelsen til diplomingeniør i bygning, er der yderligere adgangskrav, som du kan finde herunder.

Er dit gennemsnit ikke højt nok til at søge ind via kvote 2, så læs denne artikel, der hjælper dig med at søge ind via kvote 2. Eller se hvilke muligheder du har for at tage uddannelsen i udlandet.

Yderligere adgangskrav på Syddansk Universitet

Yderligere adgangskrav på Aalborg Universitet

  • Karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen i matematik A skal være på mindst 4,0.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)


Annoncer