Er du interesseret i at lære de færdigheder, som det kræver for at producere historier til aviser, tv, radio og internettet? Drømmer du om at lære at researche en historie til bunds og fortælle den så interessant, at folk vil se den, læse den eller lytte til den? Så er journalisthøjskolen måske noget for!
Med en uddannelse fra journalisthøjskolen får du muligheden for at specialisere dig inden for en bred vifte af områder inden for film, journalistik, sprog, kommunikation og medier
Se dine uddannelsesmuligheder her
Fakta
Navn: journalistik
Varighed: 4 år på professionsbachelor
Adgangskrav: Optagelsesprøve
Økonomi: SU + løn under praktik
Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som journalist
Bliv optaget på journalisthøjskolen:
På journalisthøjskolen er der ikke en specifik adgangsgivende eksamen, du skal have for at blive optaget. Optagelsen på uddannelsen til journalist er baseret på din ansøgning og optagelseprøven. De fleste ansøgere har dog en gymnasiel uddannelse.
Adgangskrav journalisthøjskolen:
BESTÅET OPTAGELSESPRØVE
Ansøgning
Ønsker du at blive optaget på journalisthøjskolen, skal du først og fremmest sende en ansøgning til Den Koordinerede Tilmelding. Ansøgning skal sendes senest 15. marts sammen med andre kvote 2-ansøgninger.
Optagelsesprøve
Der er ingen yderligere adgangskrav for at blive på journalisthøjskolen, da alle ansøgere optages gennem kvote 2. Det formelle adgangskrav er derfor en bestået optagelsesprøve, hvor omkring 1.000 melder sig hvert år til optagelsesprøven, og 224 bliver optaget.
Det er en skriftlig optagelsesprøve, som vil vare det meste af en dag. En del bliver optaget direkte på grundlag af prøven, en anden gruppe inviteres til samtale, og resten kan forvente et afslag. Ved samtalen bliver ca. halvdelen enten optaget eller tilbudt standby-plads.
Optagelsesprøven forudsætter et grundigt kendskab til samfundets opbygning og funktion samt viden om de vigtigste udviklingstendenser kulturelt, socialt, økonomisk og politisk.
Prøven skal dels dokumentere din evne til at iagttage, analysere, prioritere og overskue informationen inden for en kompleks problemstilling og dels vise din evne til at skrive et korrekt og velformuleret dansk med et stort ordforråd.
Er du interesseret i at læse mere om optagelsesprøven, så kig med her!
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)