Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Adgangskrav cand.polit. - Sådan kommer du ind på cand.polit. studiet

Drømmer du om en fremtid inden for økonomi, så er du måske faldet over cand.polit. Men har du styr på adgangskravene og vejen dertil? Læs med i guiden her.

Er du interesseret i at arbejde med analyser og tal? Har du lyst til at arbejde med at analysere og gennemgå økonomiske resultater? Lyder dette som noget for dig? Så er uddannelsen i cand polit måske noget for dig!

Med en uddannelse i cand.polit. får du muligheden for at specialisere dig inden for en bred vifte af områder inden for handel, økonomi og finans med en titel som økonom. 

Se dine uddannelsesmuligheder som økonom her


Fakta

Navn: Økonomi

Varighed: 3 år på bachelor og 2 år på kandidat

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav

Økonomi: SU

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som økonom


Bliv optaget på cand.polit: 

På cand.polit. studiet skal du først have en adgangsgivende bachelor. For at blive optaget på denne skal du have taget en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen. Derudover er der en række specifikke fag, som du skal have bestået. Kravet gælder både optagelse i såvel kvote 1 som kvote 2.


Adgangskrav

Dansk A

Engelsk B

Matematik A

Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B

OBS: For at blive optaget på kandidatuddannelsen og få den akademiske titel cand.polit. skal du have en adgangsgivende bacheloruddannelse. De adgangskrav, du ser på denne side, er derfor til bachelor delen af uddannelsen.


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her: 

👉 Dansk A

👉 Engelsk B

👉 Matematik A

👉 Historie B

👉 Samfundsfag B


Yderligere adgangskrav

På de universiteter, der udbyder cand.polit. studiet, er der en række yderligere adgangskrav, som du kan finde herunder.

Er dit gennemsnit ikke højt nok til at søge ind via kvote 1, så læs denne artikel, der hjælper dig med at søge ind via kvote 2. Eller se hvilke muligheder du har for at tage uddannelsen i udlandet

Adgangskrav til cand.polit. på Aarhus Universitet:

  • Karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen skal være mindst 6,0. Det gælder ved ansøgning i både kvote 1.
    Læs mere om kvote 2-kriterier på uddannelsesstedets hjemmeside.

Adgangskrav til cand.polit. på Københavns Universitet:

  • Hvis du søger om optagelse i kvote 1, skal karaktergennemsnittet fra din gymnasiale eksamen være mindst 6,0.
  • Hvis du søger om optagelse i kvote 2, skal du bl.a. deltage i en kvote 2-prøve. Se mere på uddannelsesstedets hjemmeside.

Adgangskrav til cand.polit. på Syddansk Universitet:

  • Hvis du søger om optagelse i kvote 1, skal karaktergennemsnittet fra din gymnasiale eksamen være mindst 6,0, eller du skal have et karaktergennemsnit i matematik A på mindst 7,0.
  • Hvis du søger om optagelse i kvote 2, skal du deltage i en optagelsesprøve. Læs mere om optagelsesprøven på uddannelsesstedets hjemmeside.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)


Annoncer