Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Norge
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 67
1
2
3
4
Annoncer

Populære kategorier

Andre steder

Reportager indenfor Norge

norge

Studér i de norske fjelde 

Har du altid haft lyst til at vandre i de norske fjelde, eller opleve når Norge fejrer deres nationaldag? At studere i Norge giver dig både et indblik i kulturen og naturen samtidig med, at du udvikler dine faglige kompetencer.

I Norge findes der følgende uddannelsessteder for videregående uddannelser:

  • Universiteter
  • Højskoler
  • Videnskabelige højskoler

I vidt omfang er uddannelsesstrukturen i de forskellige nordiske lande meget ensartet, hvilket gør det nemt at påbegynde sin uddannelse eller næste semester i Norge. Du kan altså nemlig tage din bachelor eller din kandidatgrad i Norge.


Nemt at ansøge på tværs af de nordiske lande

Der er mange studerende, der vælger at tage ét semester eller hele deres uddannelse i Norge. Blandet andet fordi de nordiske lande har indgået en overenskomst om lige adgang til videregående uddannelse. Det betyder, at du med en gymnasial uddannelse fra Danmark har ret til at søge om optagelse på en videregående uddannelse i eksempelvis Norge på lige fod med ansøgere fra Norge. 


Uddannelse af høj kvalitet

Norge tilbyder uddannelser i høj kvalitet, og dette gælder også for internationale studerende, der kommer til for at studere. Når du studerer i Norge forbedrer du dine karrieremuligheder, uanset om din drømme er at arbejde i Danmark eller internationalt. Og så får du selvfølgelig også en oplevelse for livet.

Mange uddannelser og kurser på de norske universiteter udbydes på engelsk, så du skal ikke være bange for ikke at kunne følge med i undervisningen. Dette betyder samtidig, at du får udviklet dine engelskkundskaber markant under dit ophold i Norge. 

Så uanset om du er et matematisk geni, en sprognørd eller mere kreativ anlagt, så er der helt sikkert en uddannelse for dig i Norge! 


Økonomi og bolig når du studerer i Norge

Hvis du gerne vil studere i Norge kan du søge om støtte til dit studieophold ved Nordplus, der er et samarbejds-og udviklingsprogram. Typisk ligger tilskuddet omkring 180 euro om måneden, og du har mulighed for at få tilskud til dit studieophold i op til 12 måneder. 

Dertil har du nemt mulighed for at finde en bolig, når du skal flytte til Norge. Der er både studieboliger, kollegier eller helt almindelige legeboliger. 

De fleste universiteter har tilknyttet en studenterforening, som blandt andet hjælper med at finde bolig til studerende. Det er dog en god idé at søge bolig i god tid da mange studenterforeninger har en årlig ansøgningsfrist for tildeling af studieboliger ved studiestart. 

Hvorfor lige Norge?

Vi skal jo slet ikke bestemme, hvor du vælger at tage din uddannelse. Men hvis du ønsker at dele eller hele din uddannelse skal foregå i udlandet, så er Norge et rigtig godt bud. Mange tiltrækkes af Norges smukke natur med fjorde, bjerge, nordlys og imponerende kystlinje. Derudover er du sikker på at få en uddannelse på højt niveau, da Norges universiteter er anerkendte internationalt. 

Læs mere om det at studere i Norge lige her: Studér i Norge: Alt du skal vide.