Viser 1-20 af 96
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 96
1
2
3
4
5

Få en karriere inden for psykologi og terapi

Hvis du drømmer om en fremtidig karriere inden for psykologi og terapi, så kan en psykologi uddannelse på videregående niveau meget vel være vejen frem for dig.

Med en videregående uddannelse inden for psykologi og terapi får du viden om, hvordan og hvorfor mennesker tænker, føler og oplever som de gør. Du får desuden indsigt i psykologiens historiske udvikling, videnskabsteoretiske grunddiskussioner samt fagets forskellige teoretiske retninger.

Psykologi studie

Du kan læse psykologi på flere universiteter rundt om i landet, og uddannelsen består af en bachelordel på tre år og en kandidatdel, som varer to år. Mere specifikt kan du tage uddannelsen på følgende uddannelsesinstitutioner:

 • Københavns Universitet (KU)
 • Roskilde Universitet (RUC)
 • Syddansk Universitet (SDU)
 • Aalborg Universitet (AAU)
 • Aarhus Universitet (AU)

På AAU, AU, SDU og KU finder du både en bachelor og en kandidat i psykologi, mens du på RUC kan tage en bacheloruddannelse i psykologi og en kandidatuddannelse i socialpsykologi og læring. En bacheloruddannelse er en forudsætning for at kunne starte på kandidatuddannelsen.

Sådan kommer du ind på en psykologi uddannelse

Men hvad skal der så til, for at du kan blive optaget på en bacheloruddannelse i psykologi? For at søge optagelse på uddannelsen skal du bestå forskellige adgangskrav. Du skal blandt andet have en gymnasial uddannelse. Derudover er der krav til fag, ligesom der kan være lokale adgangskrav.

Læs mere om adgangskrav til psykologi uddannelse her

Derudover kan du også kigge på adgangskvotienterne, der viser det laveste gennemsnit for den seneste optagelse i kvote 1. Den kan stige eller falde ved næste optagelse og må ikke forveksles med et adgangskrav. Adgangskvotienterne er forskellige afhængigt af uddannelsesinstitution. I 2023 så adgangskvotienterne således ud:

Kvote 1:

 • Københavns Universitet: 11,0
 • Aarhus Universitet: 10,7
 • Aalborg Universitet: 10,0
 • Syddansk Universitet: 10,7

Standby:

 • Københavns Universitet: 10.9
 • Aarhus Universitet: 10,5
 • Ålborg Universitet: 9,9
 • Syddansk Universitet: 10.6

Bemærk at der ikke er oplyst adgangskvotienter for RUC, da psykologi her læses som et bachelorfag, der indgår som en del af en samlet uddannelse i kombination med et andet bachelorfag. Du bør derfor i stedet kigge på adgangskvotienten for din ønskede bachelor på RUC. Dette kan typisk ses på skolens hjemmeside.

Dine fremtidsmuligheder med en psykologi uddannelse

Med et eksamensbevis fra en videregående uddannelse inden for psykologi og terapi har du gode karrieremuligheder. Med både en bacheloruddannelse og en kandidatuddannelse i psykologi har du mulighed for at blive autoriseret psykolog.

Som færdiguddannet har du desuden jobmuligheder inden for behandling, rådgivning og undervisning i den offentlige sektor. Du vil også kunne arbejde som privatpraktiserende psykolog. Fælles for dine fremtidsmuligheder, uanset om det er i den private eller den offentlige sektor, er at du kommer til at arbejde med mennesker, og du kan komme til at gøre en stor forskel i mange menneskers liv.

Lyder en psykologi videregående uddannelse som det rigtige for dig? Så klik dig igennem listen ovenfor, hvor du ser nogle af dine muligheder for relevante videregående uddannelser inden for psykologi og terapi.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier