Lav din egen app

Hvis du gerne vil læse en uddannelse, hvor du kan lære at lave din egen app, er der mange valgmuligheder for dig – lige fra online kurser, til erhvervsuddannelser og universitetsuddannelser.
Viser 1-20 af 28
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 28
1
2

I dag er en stor del af det mobile forbrug centreret omkring brugen af apps, og i starten af 2017 var der 2,8 millioner forskellige apps for Android brugere og 2,2 millioner for Apple. Men det betyder ikke, at der ikke er brug for flere apps, og derfor også behov for flere, der kan lave apps. Her kan du læse mere om, hvilke uddannelser du kan tage for at lære at lave din egen app.

lav din egen app

Hvad er en app?

Ordet app er en forkortelse af applikation, og kort fortalt er en app et stykke software, der kan downloades til tre forskellige enheder: desktops samt til mobile enheder som mobiltelefoner og tablets. Desktop apps er mere komplicerede i deres opbygning end apps til mobiltelefoner og tablets, der ofte er simplificerede versioner af desktop-versionen, som passer bedre til mindre touchskærme.

Hvordan kan jeg lære at lave min egen app?

Her er en liste med forslag til uddannelser og kurser for dig, som er interesseret i at udvikle din egen app:

  • Datamatik: Datamatik er en erhvervsuddannelse, som tager ca. 2,5 år at gennemføre. Gennem forelæsninger, seminarer og arbejde med relevante cases bruger du første halvdel af uddannelsen på at lære generelt om datamatik og får de rette kundskaber til den anden del af uddannelsen, hvor du kan vælge en af tre retninger: algoritmer, udvikling af apps eller gaming.

  • Webudvikler kursus: Dette kursus tager ca. 6 uger at gennemføre online, og du vil blive introduceret til fundamentale aspekter såsom HTML5 og Python, hvorefter du lærer at bygge websites og apps op.

  • Akademiuddannelse i informationsteknologi: Denne uddannelse kan tages lige i det tempo og på den tid af døgnet, der passer dig bedst. Den kan tages på fuld- eller deltid, og du kan selv vælge hvilken retning, du vil læse. Denne uddannelse ruster dig til arbejde i virksomheders interne IT afdelinger, samt giver dig kundskaberne til f.eks. at udvikle din egen app.

  • Programmerings-kursus: Har du i forvejen lidt erfaring med programmering og IT, kan du tage et 5-dages kursus, hvor du bliver ekspert i at udvikle apps, samt at kunne se muligheder i andre apps, der allerede er udviklet.


Hvad skal jeg have for at kunne udvikle min egen app?

Du skal helt sikkert bruge nogle konkrete teknologiske redskaber såsom specifikke programmer, men lige hvilke, bliver du informeret om på din valgte uddannelse.

Det er nok en god idé, at du har en god teknisk kunnen, og er hurtigt til at lære nye ting. Derudover kan det være en fordel, hvis du både er kreativ og struktureret anlagt. Du kan både komme ud for, at du får tildelt et i forvejen fastsat design til en app, hvorefter du skal udvikle den, men du kan også sagtens få til opgave at også finde på, hvordan den skal se ud, hvilke farver, ikoner samt intern struktur den skal opbygges omkring. Derfor er det godt, hvis du har en kreativ tankegang.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7