Uddan dig til laborant og bliv en nøglespiller i arbejdet med at sikre fødevarer og drikkevand i bedste kvalitet
Har du altid drømt om at arbejde i et laboratorie? Kunne du tænke dig at sikre fødevarer og drikkevand i bedste kvalitet? Vil du planlægge og udføre opgaver i forsknings- og udviklingslaboratoriet? Så tag en uddannelse som laborant, hvor du vil få særlige kompetencer til at arbejde i en verden, der er under konstant udvikling og inden for et fag under hastig udvikling!
Hvad laver en laborant?
Som færdiguddannet laborant vil du kunne arbejde i mange forskellige arbejdssituationer. Du vil som laborant b.la. kunne arbejde i det private erhvervsliv på forskellige laboratorier i den kemiske og bioteknologiske industri. Herudover vil du som laborant også kunne arbejde på hospitaler, hvor du b.la. vil være med til at sikre og fremstille fødevarer og drikkevand og kontrol af dem. Du vil også få muligheden for at blive ansat på universiteter til særlige forskningsprojekter, hvor du vil arbejde tæt sammen med andre professioner.
Hvordan er indholdet og strukturen på laborant uddannelsen?
På laborantuddannelsen vil du have mange forskellige fag, som er med til at give dig en generel og almen viden inden for laborant feltet. Fagene vil være med til at give dig gode kvalifikationer således, at du bliver i stand til at planlægge, udføre, dokumentere og vurdere arbejdet i et kemisk eller biologisk laboratorium. Uddannelsen vil herudover giver dig evner til både selvstændigt arbejde og gruppearbejde, men du vil også få evner til at samarbejde med andre faggrupper omkring forskellige projektopgaver.
Undervisningen på laborantuddannelsen vil både foregår i almindelige undervisningslokaler, hvor du modtager undervisning i teori og forståelse, men også i laboratorier. På denne måde vil du få muligheden for at anvende din teori i praksis i laboratorier, og derigennem få en langt bedre forståelse for teorien.
Hvor lang tid tager laborant uddannelsen?
Længden på laborant uddannelsen vil være afhængig af, hvordan du uddanner dig som laborant, og hvor du uddanner dig henne. For mange af laborant uddannelserne er et gennemgående tema, at det første stykke tid vil foregå på skolen i undervisningslokaler og i laboratorier, hvor du vil få de generelle og basale færdigheder, mens det sidste stykke tid af uddannelsen vil foregå som lønnet praktikant i en virksomhed. Denne praktik vil være en rigtig god hjælp til at udvikle dine egne faglige kompetencer, og derved være en god mulighed for at afprøve det, som du har lært.
Hvor kan jeg uddanne mig til at blive laborant?
Laborant uddannelsen er meget populær, og tilbydes derfor hos rigtig mange forskellige kursuscentre.
Øverst på siden har vi samlet et udvalg af de forskellige steder, hvor du kan tage uddannelsen som laborant. Der vil fremgå rigtig mange forskellige muligheder, hvor uddannelsen er struktureret forskelligt, og der er derfor rigtig god mulighed for at vælge den uddannelsesform, som passer bedst efter dine behov.
Udveksling i udlandet med laborant uddannelsen
Ligesom på mange andre uddannelser vil der være mulighed for at læse et semester i udlandet. Her er nogle af de populære destinationer for laborant studerende b.la. Tyskland, Storbritannien og Tyrkiet, hvor du kan nyde et semester væk fra Danmark. Som studerende vil et udvekslingsophold til udlandet være en god investering i din fremtid, og vil pynte gevaldigt på dit CV. Dette udvekslingsophold vil muligvis kunne hjælpe dig til at blive inviteret til fremtidige jobsamtaler eller modtage forskellige jobtilbud.
Ønsker du at tage hele uddannelsen i udlandet, vil der også være rigtig gode muligheder for dette.
Få inspiration til din karriere
Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg!
Hvad kan jeg blive?
Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.