Filtrer efter
Bioanalytiker og laborant
Videregående uddannelse
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 34
1
2
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Populære steder

Reportager indenfor Bioanalytiker og laborant

Laborant

Uddan dig til laborant og vær med til at forske, kvalitetsikre og udvikle i bl.a medicinal eller fødevare industrien.

Har du altid drømt om at arbejde i et laboratorie? Kunne du tænke dig at sikre fødevarer og drikkevand i bedste kvalitet? Vil du planlægge og udføre opgaver i forsknings- og udviklingslaboratoriet? Så tag en uddannelse som laborant, hvor du vil få særlige kompetencer til at arbejde i en verden, der er under konstant udvikling og som altid forsøge at forudse, hvad der rør sig i verden. 

Hvad laver en laborant?

Som færdiguddannet laborant er jobmulighederne mange og du vil kunne ende i mange forskellige industrier. Du vil som laborant b.la. kunne arbejde i det private erhvervsliv på forskellige laboratorier i den kemiske og bioteknologiske industri. Herudover vil du som laborant også kunne arbejde på hospitaler, hvor du b.la. vil være med til at sikre og fremstille fødevarer og drikkevand, samt styre kontrollen af disse. Du vil også få muligheden for at blive ansat på universiteter til særlige forskningsprojekter, hvor du vil arbejde tæt sammen med andre professioner.

Hvordan er indholdet og strukturen på laborant uddannelsen?

På laborantuddannelsen vil du have mange forskellige fag, som er med til at give dig en generel og almen viden inden for laborant feltet. Fagene vil være med til at give dig gode kvalifikationer således, at du bliver i stand til at planlægge, udføre, dokumentere og vurdere arbejdet i et kemisk eller biologisk laboratorium. Uddannelsen vil herudover give dig evner til at arbejde både selvstændigt og i grupper, samt du vil også få evner til at samarbejde med andre faggrupper omkring forskellige projektopgaver.

Undervisningen på laborantuddannelsen vil både foregår i almindelige undervisningslokaler, hvor du modtager undervisning i teori og forståelse, men også i laboratorier. På denne måde vil du få muligheden for at anvende din teori i praksis i laboratorier, og derigennem få en langt bedre forståelse for teorien.

Hvor lang tid tager laborant uddannelsen?

Længden på laborant uddannelsen vil være afhængig af, hvordan du uddanner dig som laborant, og hvor du uddanner dig henne. For mange af laborant uddannelserne er et gennemgående tema, at det første stykke tid vil foregå på skolen i undervisningslokaler og i laboratorier. Her vil du få de generelle og basale færdigheder, mens det sidste stykke tid af uddannelsen vil foregå som lønnet praktikant i en virksomhed. Denne praktik vil være en rigtig god hjælp til at udvikle dine egne faglige kompetencer, og derved være en god mulighed for at afprøve det du har lært.

Hvor kan jeg uddanne mig til at blive laborant?

Laborant uddannelsen er meget populær og tilbydes derfor hos mange forskellige kursuscentre.

Øverst på siden har vi samlet et udvalg af de forskellige steder, hvor du kan tage uddannelsen som laborant. Der vil fremgå mange forskellige muligheder, som alle sammen strukturere deres uddannelsesforløb forskelligt, hvilket er en god mulighed for dig til at vælge den uddannelsesform, som passer bedst til dine behov.

Udveksling i udlandet med laborant uddannelsen

Ligesom på mange andre uddannelser vil der være mulighed for at læse et semester i udlandet. Her er nogle af de populære destinationer for laborant studerende b.la. Tyskland, Storbritannien og Tyrkiet. Du vil kunne nyde et semester væk fra Danmark og samtidig få nogle erfaringer og kompetencer, som ikke kan købes for penge. Som studerende vil et udvekslingsophold til udlandet være en god investering i din fremtid. Udover at det pynter gevaldigt på dit CV er det en netværksmulighed uden lige. Dit udvekslingsophold vil nemlig i nogle tilfælde kunne hjælpe dig med fremtidige jobsamtaler eller modtagelsen af forskellige jobtilbud.

Ønsker du at tage hele uddannelsen i udlandet, vil der også være rigtig gode muligheder for dette.