Viser 1-20 af 42
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 42
1
2
3

kreative uddannelser i danmark

Går du med en kunstner i maven? Eller måske drømmer du om at vise dine designs frem til den anerkendte New York Fashion Week? Så kan det være, at en kreativ uddannelse er det rigtige match for dig.

Hvorfor bør jeg tage en kreativ uddannelse i Danmark?

Gennem en kreativ uddannelse vil du både styrke dine håndværksmæssige færdigheder og din teoretiske viden. Du vil lære at kombinere dine kreative evner med funktionelle og teoretiske elementer.

Der er dog ikke et entydigt svar på, hvilken vej der er den rigtige for en kreativ skaber, som dig. Enhver kreativ process er unik, og derfor er udvalget af kreative uddannelser også rigt og varieret. Udvalget breder sig over både kunst, design, musik, tekstforfatning, grafisk design, tekstilproduktion og mange flere.

Hvad kræver det at blive optaget på videregående kreative uddannelser i Danmark?

Du har nok hørt mange gange før, at der er høje krav til at blive optaget på kreative uddannelser i Danmark. Det er der skam også en vis sandhed i, men det er bestemt ikke umuligt at komme ind på din drømmeuddannelse. Ligesom ved andre videregående uddannelser er det et krav, at du har bestået en adgangsgivende eksamen. Her vil en ordinær gymnasial uddannelse eller en tilsvarende uddannelse være nok.

Ved mange kreative uddannelser i Danmark vil du blive optaget på baggrund af en optagelsesprøve. Her bliver der typisk lagt vægt på nysgerrighed, interesse og kendskab til faget, kultur og samfund. Du vil også blive bedømt ud fra din originalitet og lyst til at eksperimentere. Det er altså ikke alpha omega, hvorvidt du har styr på alle Beethovens sonnetter, eller om Mona Lisa egentlig smiler på Leonardo Da Vincis kendte maleri. Hvorvidt du bliver optaget afhænger snarere af, om du tør tage chancer med din kreativitet og stå ved din kreative identitet.

Kreativt forløb på højskole

Kravene til at blive optaget på de kreative videregående uddannelser i Danmark er stødt blevet strengere gennem årene. Derfor tager flere og flere kreative studerende et studieforberedende forløb på en kreativ højskole, der øger deres chance for at blive optaget.

Et ophold på en højskole kan hjælpe dig til at fokusere på din kreative process. Opholdet vil typisk være intensivt fokuseret på at forberede dig på optagelsesprøven til din ønskede videregående uddannelse.

Du vil ofte få konkrete redskaber og individuel sparring om dine muligheder, som du kan bruge, når du søger ind på din drømmeuddannelse.

Kan jeg få SU på kreative uddannelser i Danmark?

SU er en vigtig økonomisk støtte at have som studerende. Som princip kan du søge om SU, hvis du er studerende ved en SU-godkendt uddannelsesinstitution. Dette er tilfældet ved de fleste uddannelsesinstitutioner, der tilbyder kreative uddannelser. Du skal dog være opmærksom på, at mange kreative uddannelser er private. Derfor kan der være et studiegebyr på uddannelsen. Mange private institutioner er berettiget til SU, men det kan være værd at undersøge, før du søger ind.

Hvis du vælger at tage et højskoleophold som forberedelse til at blive optaget på din drømmeuddannelse, skal du være opmærksom på, at du ikke er SU-berettiget under opholdet. Selve opholdet vil også være en stor udgift, men her har du mulighed for at søge om støtte.

FAQ

  • Med en kreativ uddannelse vil du styrke dine håndværksmæssige færdigheder, og få sat din kreativitet i relation til teoretisk viden. Du vil måske lære at tøjle din kreativitet lidt, og du vil lære at kombinere din kreativitet med teoretiske elementer. Det kan for eksempel være inden for kunst, foto, design, musik, teater og lignende.

  • Du finder mange forskellige kreative uddannelser i Danmark. Du finder for eksempel både højskoleophold, erhvervsuddannelser, private uddannelser og lignende, der beskæftiger sig med kreative elementer. Der findes derfor helt sikkert også en kreativ uddannelse til dig, uanset om du drømmer om en fremtid som kunstner, musiker eller noget helt tredje.

  • Varigheden afhænger i høj grad af den enkelte uddannelse. Der findes nemlig både kreative uddannelser i form af kurser, der tager alt fra få dage til to-tre uger, og så findes der også kreative uddannelser i form af eksempelvis erhvervsuddannelser, bacheloruddannelser og professionsbacheloruddannelser, der kan tage op til tre år. Tidsrammen afhænger derfor af dit valg af kreativ uddannelse.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Danmark
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier