Filtrer efter
Kreative uddannelser
Uddannelsestype
Danmark
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 45
1
2
3
Annoncer

Andre steder

Reportager indenfor Kreative uddannelser

kreative uddannelser i danmark

Går du med en kunstner i maven? Eller måske drømmer du om at vise dine designs frem til den anerkendte New York Fashion Week? Så kan det være, at en kreativ uddannelse er det rigtige match for dig.

Hvorfor bør jeg tage en kreativ uddannelse i Danmark?

Gennem en kreativ uddannelse vil du både styrke dine håndværksmæssige færdigheder og din teoretiske viden. Du vil lære at kombinere dine kreative evner med funktionelle og teoretiske elementer.

Der er dog ikke et entydigt svar på, hvilken vej der er den rigtige for en kreativ skaber, som dig. Enhver kreativ process er unik, og derfor er udvalget af kreative uddannelser også rigt og varieret. Udvalget breder sig over både kunst, design, musik, tekstforfatning, grafisk design, tekstilproduktion og mange flere.

Hvad kræver det at blive optaget på videregående kreative uddannelser i Danmark?

Du har nok hørt mange gange før, at der er høje krav til at blive optaget på kreative uddannelser i Danmark. Det er der skam også en vis sandhed i, men det er bestemt ikke umuligt at komme ind på din drømmeuddannelse. Ligesom ved andre videregående uddannelser er det et krav, at du har bestået en adgangsgivende eksamen. Her vil en ordinær gymnasial uddannelse eller en tilsvarende uddannelse være nok.

Ved mange kreative uddannelser i Danmark vil du blive optaget på baggrund af en optagelsesprøve. Her bliver der typisk lagt vægt på nysgerrighed, interesse og kendskab til faget, kultur og samfund. Du vil også blive bedømt ud fra din originalitet og lyst til at eksperimentere. Det er altså ikke alpha omega, hvorvidt du har styr på alle Beethovens sonnetter, eller om Mona Lisa egentlig smiler på Leonardo Da Vincis kendte maleri. Hvorvidt du bliver optaget afhænger snarere af, om du tør tage chancer med din kreativitet og stå ved din kreative identitet.

Kreativt forløb på højskole

Kravene til at blive optaget på de kreative videregående uddannelser i Danmark er stødt blevet strengere gennem årene. Derfor tager flere og flere kreative studerende et studieforberedende forløb på en kreativ højskole, der øger deres chance for at blive optaget.

Et ophold på en højskole kan hjælpe dig til at fokusere på din kreative process. Opholdet vil typisk være intensivt fokuseret på at forberede dig på optagelsesprøven til din ønskede videregående uddannelse.

Du vil ofte få konkrete redskaber og individuel sparring om dine muligheder, som du kan bruge, når du søger ind på din drømmeuddannelse.

Kan jeg få SU på kreative uddannelser i Danmark?

SU er en vigtig økonomisk støtte at have som studerende. Som princip kan du søge om SU, hvis du er studerende ved en SU-godkendt uddannelsesinstitution. Dette er tilfældet ved de fleste uddannelsesinstitutioner, der tilbyder kreative uddannelser. Du skal dog være opmærksom på, at mange kreative uddannelser er private. Derfor kan der være et studiegebyr på uddannelsen. Mange private institutioner er berettiget til SU, men det kan være værd at undersøge, før du søger ind.

Hvis du vælger at tage et højskoleophold som forberedelse til at blive optaget på din drømmeuddannelse, skal du være opmærksom på, at du ikke er SU-berettiget under opholdet. Selve opholdet vil også være en stor udgift, men her har du mulighed for at søge om støtte.