Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-11 af 11
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Reportage

Bliv indretningsarkitekt: Skab smukke rum!

Du kender måske også en indretningsarkitekt som en indretningskonsulent, boligstylist eller noget helt tredje. Kært barn har jo som bekendt mange navne, og sandheden er, at titlerne i store træk dækker over de samme arbejdsopgaver.

Som indretningsarkitekt er din fornemmeste opgave at indrette bygninger og forskellige rum. Afhængigt af den enkelte opgave kan dette både være for private såvel som erhvervskunder. Den ene uge kan du således hjælpe med at indrette private hjem, og den næste kan du for eksempel være i gang med indretningen af en restaurant, et hotel, et kontormiljø eller lignende. 

Hvad laver en indretningsarkitekt?

Mulighederne som indretningsarkitekt spænder derfor bredt, og det samme gør de forskellige projekter, du kan både som indretningsarkitekt. Dit overordnede job er dog at skabe funktionelle og æstetiske rum, ligesom du kan være med til at inspirere kunden til at se de forskellige muligheder i rummet, og samtidig guide dem i den retning, der passer til deres ønsker. Du kan ligeledes være med til at skabe en rød tråd gennem indretningen for private, så deres hus kommer til at føles som hjem. 

Her kan materialevalg, farver, valg af møbler, belysning og lignende spille en stor rolle. Disse forskellige valg kræver grundlæggende viden, som du for eksempel kan opnå gennem en indretningsarkitekt uddannelse.

Indretningsarkitekt

Hvordan bliver man indretningsarkitekt?

Titlerne som for eksempel indretningsarkitekt, indretningskonsulent og boligstylist er ikke beskyttede titler, men alligevel kan det være en god ide at tage en relevant uddannelse. Med en Indretningsarkitekt uddannelse får du nemlig styr på den grundlæggende viden, så du er klar til arbejdet som indretningsarkitekt.

De fleste uddannelser inden for indretning findes hos private udbydere, hvor du derfor ikke har ret til SU. Du sørger ligeledes selv for at finansiere din indretningsarkitekt uddannelse, men der er som nævnt tidligere flere fordele ved at foretage denne investering. Med uddannelsen får du nemlig uvurderlig viden med dig, samtidig med at du får bevis på dine kompetencer, hvilket kan gøre det nemmere for dig at finde arbejde.

Gennem din indretningsarkitekt uddannelse vil du blandt andet få viden om lysets påvirkning, farver, møbelplacering, materialevalg og meget mere.

Læs vores guide: Hvordan bliver man indretningsarkitekt

Hvad kræver det at blive indretningsarkitekt?

Som vi har været lidt inde på tidligere, er der ikke nogle deciderede krav for at du kan kalde dig indretningsarkitekt, bolig stylist eller lignende. Det samme gør sig generelt gældende, hvis du ønsker at tage en indretningsarkitekt uddannelse. Dog afhænger kravene af den enkelte udbyder af uddannelsen.

Hos nogle udbydere er der ingen adgangskrav. Her handler det udelukkende om, at du har en passion for indretning. Hos nogle udbydere er en indretningsarkitekt uddannelse dog en overbygning til for eksempel en indretningskonsulent uddannelse, hvorfor du skal have bestået uddannelsen til Indretningskonsulent for at blive optaget på studiet til indretningsarkitekt.

Er du i tvivl om dine muligheder vil vi til enhver tid anbefale dig at tage kontakt til den enkelte udbyder. 

Hvor lang tid tager det at blive indretningsarkitekt?

Varigheden af en uddannelse til indretningsarkitekt afhænger i høj grad af den enkelte uddannelse og den enkelte udbyder. Nogle uddannelser foregår online og kan tages i dit eget tempo, mens du hos andre udbydere vil opleve, at uddannelsen til indretningsarkitekt udelukkende tilbydes som en overbygning til indretningskonsulent uddannelsen. Varigheden af en indretningsarkitekt uddannelse kan derfor være alt mellem 1 år og fem år. 

Find din indretningsarkitekt uddannelse

Er du sikker på, at vejen for dig er en indretningsarkitekt uddannelse? Udforsk dine muligheder i listen ovenfor og start din rejse som professionel indretningsarkitekt.