Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Hvad er HR?

HR er en forkortelse for Human Resources. HR stammer oprindeligt fra John R. Commons' økonomiske koncept om de menneskelige resourcer. Human Resources afdelinger arbejder i dag stadig med personaleudvikling - og er specilister inden for bl.a. rekruttering, personlighedstests, onboarding, talentudvikling, motivation, arbejdsmiljø, løn, personalejura og offboarding.

Hvad laver en HR-medarbejder?

Oftest vil du beskæftige dig med en form for personalepleje- og udvikling. Det kan bestå af følgende arbejdsfelter:

 • Trivsel
 • Medarbejdersamtaler
 • Rekruttering
 • Personlighedstests
 • Onboarding
 • Talentudvikling
 • Motivation
 • Arbejdsmiljø
 • Løn
 • Personalejura
 • Offboarding

Dine opgaver vil variere meget afhængig af om du arbejder med HR i en mindre eller større virksomhed. Hvis du fx sidder i en lille organisation med 10 medarbejdere, så vil du oftere have en del flere og varierende arbejdsopgaver, der strækker sig til alt fra lønvilkår til rekruttering. Ofte vil du måske være den eneste der sidder med HR-opgaver, og det vil selvfølgelig betyde at du har flere ansvarsområder under dig, end hvis du sad i en større virksomhed. Der vil der nemlig typisk sidde en hel HR-afdeling, hvor enkelte medarbejdere er mere specialiserede i fx løn og personalejura, og andre i rekrutering og personlighedstest.

Uddannelse i HR

Hvis du drømmer om en karriere i Human Resources, så findes en del videregående uddannelser, som vil være relevante for dig. Du kan fx læse en bachelor på CBS i Human Resources Management, en akademiuddannelse på KEA i HR eller du kan kombinere fx ”Arbejdslivsstudier” og ”Social Psychology of Everyday Life” på RUC. Der findes mange videregående uddannelser, der kan give dig adgang til at arbejde med HR.

Kurser i HR

Der er også flere kurser, der kan hjælpe dig på vej inden for en HR-karriere. Hvis du er mere interesseret i regler og jura, så kunne dine arbejdsopgaver fx være de juridiske aspekter ved HR handler. Det kan fx være fratrædelsesregler, reglerne for ansættelsesaftaler, overenskomster, konkurrenceklausuler osv.

Hvis du ønsker at dygtiggøre dig i det felt, så kan du evt. læse mere om kurser i fx kontraktstyring, afskedigelsespolitik, personalejura mm.

Hvis du er mere interesseret i menneskelige dynamikker, organisationspsykologi og evt. konflikthåndtering, så kan du evt. arbejde med at finde de rette kandidater til jobs, afholde jobsamtaler, håndtere konflikter og stress og andre emner indenfor personalepleje. Det kan også være at stå for uddannelse til medarbejderne i din organisation. Du kan også tage kurser i strategisk rekruttering, medarbejderudvikling og lign.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12