Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 39
1
2
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Reportage

FAQ

Bliv klogere på Grundforløbets 2. del

Grundforløb 2 udgør den anden og afgørende fase af erhvervsuddannelsernes grundforløb. Formålet med grundforløbets 2. del er at udstyre dig med de nødvendige kompetencer til at gennemføre et hovedforløb.

Grundforløbets 2. del, også kendt som GF2, er en del af den erhvervsuddannelse, du har valgt. Før du begynder i grundforløbets 2. del, skal du dermed have valgt den erhvervsuddannelse, du vil gennemføre.

Hvad er Grundforløb 2

Med det på plads sidder du måske stadig og undrer dig lidt over, hvad Grundforløb 2 egentlig er. På GF2 begynder du stille og roligt at tilegne dig den særlige viden og de kompetencer, du får brug for i netop det fagområde, din valgte erhvervsuddannelse berører. Gennem grundforløb 2 bliver du desuden forberedt til at gennemføre grundforløbsprøven, så du kan komme videre til hovedforløbet af uddannelsen.

Hvis du af den ene eller den anden årsag ikke skal gennemføre 1. del, udgør grundforløbets 2. del starten på din erhvervsuddannelse.

Undervisning og fag på grundforløbets 2. del

Grundforløbets 2. del veksler mellem både praktisk og teoretisk undervisning. Undervisningen består af:

  • Et uddannelsesspecifikt fag
  • Grundfag
  • Valgfag

Der kan også være undervisning i certifikater.

Grundfagene bygger oven på fag, som du kender fra 9. eller 10. klasse, og er med til at udvikle dine grundlæggende færdigheder. Det kan for eksempel være matematik, fremmedsprog eller naturfag. 

Det uddannelsesspecifikke fag afhænger af, hvilken uddannelse, du har valgt. Formålet med faget er at give dig de specifikke faglige kompetencer, som kræves, når du skal videre til din valgte erhvervsuddannelses hovedforløb.

Udbuddet af valgfag afhænger af den enkelte erhvervsuddannelse, men der vil typisk være tale om ekstra grundfag, erhvervsfag, støttefag eller fag på højt niveau.

Grundforløbsprøven

Som nævnt afsluttes GF2 med en grundforløbsprøve, der er din vej videre til hovedforløbet. Opgaven omfatter en praktisk og/eller en teoretisk del. Mere specifikt kan du forvente, at grundforløbsprøven består af en prøve i det uddannelsesspecifikke fag (praktisk og teoretisk), en prøve i et grundfag og eventuelt i certifikatundervisningen.

Varigheden af prøven spænder fra 30 minutter til 7 timer, og den kan være enten individuel eller udført i gruppe. Bedømmelsen af prøven foretages som enten bestået eller ikke bestået. For at påbegynde skoleundervisningen i hovedforløbet kræves beståelse af prøven, medmindre det faglige udvalg har besluttet, at dette ikke er obligatorisk for din specifikke uddannelse.

Forfin dine faglige kompetencer med GF2

Med Grundforløb 2 går man med andre ord et spadestik dybere, og bliver fagligt forberedt til hovedforløbet på ens erhvervsuddannelse. Du lærer at udføre de praktiske opgaver, der hører til dit fag, uanset om det er Grundforløb 2 SOSU, eller om du ønsker en erhvervsuddannelse som frisør, butiksassistent eller lignende.

Er du fast besluttet på, at en erhvervsuddannelse er vejen frem for dig, og vil du gerne læse mere om Grundforløb 2? Find dit GF2 i listen herover, hvor du også kan klikke dig ind og læse mere om de enkelte grundforløb 2. del. Her kan du også tage direkte kontakt til udbyderen, hvis du har spørgsmål til det enkelte Grundforløb 2.